THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HO CHI MINH CITY/ SAIGON
  -- Ho Chi Minh City (HCMC)
  -- HCMC: Highlights
  -- HCMC: Backpack Street
  -- HCMC: B.Thanh Markt
  -- HCMC: Binh Tay Markt
  -- HCMC: Bitexco Tower
  -- HCMC: Bus Stations
  -- HCMC: Chinatown
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: Drijvnd Tempel
  -- HCMC: Ferry - Vung Tau
  -- HCMC: Fito Museum
  -- HCMC: G. Lam Pagode
  -- HCMC: Goodnight Saigon
  -- HCMC: Hotels
  -- HCMC: Jade Pagode
  -- HCMC: Map
  -- HCMC: Notre Dame
  -- HCMC: Park 23 sept.
  -- HCMC: Pretpark
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: War Museum
  -- HCMC: Xa Loi Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

 


 

Xa Loi Pagode
de grootste pagode in Ho Chi Minh City

"Maar we weten dat het heel dicht bij de Xa Loi Pagode moet zijn en dat 15.000 echt veel te duur is en we dingen af tot 7.000 dong pp. We gaan zitten in de cyclo en ik moet zeggen het zit best aangenaam, geen vijf minuten later zijn we er. De cyclorijders willen nog niet dat we betalen en zeggen dat ze wel wachten, totdat we terug uit de Xa Loi Pagode komen, maar daar hebben geen zin in en we betalen gewoon.
We worden direct aangesproken door mensen, die ons wierrook willen verkopen en we moeten bijna moeite doen om in de Pagode te komen. Wat wel opvalt is, dat je geen entree hoeft te betalen en dat het er binnen erg rustig is dus even geen gezeur van verkopers aan je hoofd. We kijken een beetje rond en komen hier even tot rust. Nadat we wat geld in een donatiepot hebben gestopt verlaten we de Pagode."


Xa loi Pagode (HCMC)

          De Xa Loi Pagode - is de grootste pagode in Ho Chi Minh City. Het is even beroemd om zijn dramatische geschiedenis als om zijn prachtige beelden, torens en ingewikkeld gesneden panelen. Ooit was de pagode het centrum van het boeddhisme en was het complex de thuisbasis van de beroemde boeddhistische monnik Thich Quang Duc. De pagode werd gebouwd in 1956 en bevindt zich in district 3 (Ho Chi Minh City) is verdeeld in 19 districten).


De Grote Zaal (Main Hall) met de gouden Boeddha

Op 21 augustus 1963 vielen vrachtwagenladingen gewapende mannen de pagode aan, die tevens een centrum van oppositie tegen de regering van Ngo Dinh Diem was geworden. De tempel werd geplunderd door de soldaten. De inval was georganiseerd door de broer van president Diem. Ongeveer 400 monniken en nonnen, waaronder de 80-jarige boeddhistische patriarch van het land, werden gearresteerd.
Deze inval versterkte de oppositie tegen het regime. Het was een cruciale factor voor het besluit van de VS om de staatsgreep tegen de rooms-katholieke president Ngo Dinh Diem te steunen.

 

Ook vond er een aantal zelfverbrandingen plaats bij de pagode, waarin monniken zichzelf tragisch in brand staken uit protest tegen het regime van Ngo Dinh Diem. De Xa Loi-pagode is ook de laatste rustplaats van Thich Quang Duc na zijn wereldberoemde zelfverbranding om te protesteren tegen de onderdrukking van boeddhisten. Hoewel de herinnering nog leeft, is het tegenwoordig een vredige plaats voor aanbidding met een groot gouden Boeddhabeeld in zittende houding bovenop een lotusbloesem.
Zorg ervoor dat u bij een bezoek aan de tempel geen korte broek draagt en dat uw schouders bedekt zijn. De pagode is ontworpen volgens een moderne bouwstijl, maar heeft nog steeds kenmerken van Vietnamese traditionele architectuur. Het heeft de op een na hoogste klokkentorens onder Vietnamese pagodes en enkele schatten, waaronder een relikwie van Boeddha en het meer dan 1000 jaar oude gebedenboek in de Pali-taal. Vrouwen komen de grote zaal van de Xa Loi Pagoda binnen via de trap aan de rechterkant als je de poort binnenkomt. De mannen gebruiken de trap aan de linkerkant.


Mooie panelen in de pagode

 

Deze zaal heeft een gigantische gouden Sakyamuni (Boeddha). Er is slechts één groot standbeeld van de Gautama Boeddha in de Grote Zaal. In 1969 is het beeld volledig met goud verguld. De muren van de grote zaal zijn versierd met 15 grote panelen. De zaal biedt plaats aan 400 personen. Achter de grote zaal bevindt zich een andere zaal met een paneel van Bodhidharma, een Indiase monnik, die wordt gevierd als de vader van het zenboeddhisme. Hij wordt hier afgebeeld met een schoen aan een stok (het verhaal gaat, dat toen Bodhidharma's kist na zijn dood werd geopend, deze leeg was op één schoen na). Rondom de grote zaal bevinden zich de bibliotheek, achterkamers en een eetzaal.

De toren herbergt een grote klok van twee ton met een diameter van 1,2 meter en een hoogte van 1,6 meter. De bel is gemaakt van koper en lijkt op het ontwerp van de bel bij de beroemde Thien Mu Pagode in Hue. De toren is 32 meter hoog en heeft zeven verdiepingen. Buiten in de tuin staat een bodhiboom die is meegebracht uit Colombo, Sri Lanka. Aan de voet van de boom staat een standbeeld van Avalokitesvara Bodhisattva, ingewijd in 1958.

Nb.
In het boeddhisme is de bodhiboom een heilige boom, omdat Gautama Boeddha, de stichter van het boeddhisme, onder een bodhiboom bodhi (verlichting) bereikte. In veel boeddhistische tempels staat een bodhiboom.


Bij de Bodhi Boom

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |

-