THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HANOI
  -- Hanoi
  -- Hanoi Bus Stations
  -- Hanoi Dong X. Market
  -- Hanoi - Het ontstaan
  -- Hanoi Highlights
  -- Hanoi Hotels
  -- Hanoi Map
  -- Hanoi Mausoleum
  -- Hanoi Mieu Museum
  -- Hanoi Ngoc S.Tempel
  -- Hanoi Night Market
  -- Hanoi One P. Pagoda
  -- Hanoi Oude Wijk
  -- Hanoi Perfume Pagoda
  -- Hanoi Train Street
  -- Hanoi Tran Quoc
  -- Hanoi Trein Station
  -- Hanoi Waterpoppen
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
   
 

 


 

Thang Long
Water Puppet Theater

"Het waterpoppen theater heeft een lange traditie in Vietnam maar dit kwam toch over alsof het voor de toeristen opgezet is. De lokale bevolking heb ik ook niet gezien.
Dit wil niet zeggen dat het niet goed in elkaar zat. Het was echt wel knap wat ze lieten zien en de poppen worden begeleid door een live band. Wij waren er omdat het die dag regende in Hanoi, dan is het prima tijdverdrijf".


De Voorstelling

          Het Thang Long Water Puppet Theater - bevindt zich op de Dinh Tien Hoang straat, dichtbij het Hoan Kiem-meer en de Oude Wijk, in het centrum van Hanoi. Het is een toneelstuk geheel uitgevoerd door poppen in en op het water. De poppen worden bewogen met stokjes onder water.
De traditie van dit waterpoppenspel gaat meer dan 1000 jaar terug. Het geheel wordt begeleid door een "live" orkest. Dit bijzondere poppenspel is alleen te bewonderen in Vietnam. Er werden vroeger in de rijstvelden feestdagen met poppenspelen uitgevoerd. Dit is nu in het theater uitgegroeid tot een wereldberoemd theaterstuk. Een uurtje en heel erg leuk om iets mee te krijgen van deze vorm van entertainment.
Het poppenspel wordt geheel verteld in het Vietnamees, maar de muziek en de bewegingen van de poppen vertellen een verhaal dat voor iedereen te volgen is.

In het Thang Long theater komen lokale legenden tot leven met handgesneden houten poppen en kleurrijke draken die op en in het water een verhaal uitbeelden. Het is één van de weinige traditionele theaters, waar nog het waterspel wordt gespeeld. De gelakte houten poppen, die hier mee spelen, zijn heel bekend.

Sinds 1990 maakt het theater regelmatig uitstapjes naar het buitenland en dan geven ze voorstellingen op kunstfestivals over de gehele wereld.
De voorstelling in het theater vindt plaats op een vierkant vijverachtig toneel, waarbij de poppenspelers achter een scherm tot hun middel in het water staan. Met lange stokken onder het water weten ze de poppen op spectaculaire wijze te bewegen. De voorstellingen worden begeleid door een orkest.

 


Het Poppenspel

Je kunt verwachten, dat je een beetje nat wordt, wanneer je op één van de voorste rijen zit. Dit is echter wel de beste plek om de prachtige details van de handgemaakte poppen te bewonderen. Geniet van de verrassende kreten uit het publiek, wanneer draken en prinsen uit het water oprijzen en de lokale legenden voor je ogen tot leven komen.

 

De voorstellingen duren minder dan een uur. Ze worden dagelijks gegeven om 15.00, 16.10, 17.20, 18.30, en om 20.00. Het wordt aangeraden om de (goedkope) kaartjes van tevoren te kopen, want het theater is heel populair. Ga na de voorstelling nog even een drankje drinken in het theatercafé. Je hebt hier een prachtig uitzicht op het schilderachtige Hoan Kiem-meer.

 


De Poppen

Uit een reisverslag:

"Een traditie die eigenlijk niet mag ontbreken aan je reis, vooral als je kinderen hebt. Het is ook lekker omdat je even uit de drukte bent en een leuk avondje anders hebt.
De voorstelling is knap gedaan al heb je het ook wel gezien na ongeveer 45 minuten. Alles goed geregeld, lekkere stoelen en de muziek is goed te horen. Entree 100k voor volwassen, 60k voor kinderen."

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |