THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HO CHI MINH CITY/ SAIGON
  -- Ho Chi Minh City (HCMC)
  -- HCMC: Highlights
  -- HCMC: Backpack Street
  -- HCMC: B.Thanh Markt
  -- HCMC: Binh Tay Markt
  -- HCMC: Bitexco Tower
  -- HCMC: Bus Stations
  -- HCMC: Chinatown
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: Drijvnd Tempel
  -- HCMC: Ferry - Vung Tau
  -- HCMC: Fito Museum
  -- HCMC: G. Lam Pagode
  -- HCMC: Goodnight Saigon
  -- HCMC: Hotels
  -- HCMC: Jade Pagode
  -- HCMC: Map
  -- HCMC: Notre Dame
  -- HCMC: Park 23 sept.
  -- HCMC: Pretpark
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: War Museum
  -- HCMC: Xa Loi Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

 


 

War Remnants Museum
(HCMC/ Saigon)

"Dit is een "must see". wanneer je in Ho Chi Minh bent. Het museum geeft vanuit Vietnamees oogpunt een kijkje op de oorlog. De begane grond is vooral voorzien van veel propaganda. De eerste en tweede verdieping zijn indrukwekkend met veel schokkende foto's. De Vietnam oorlog was al zinloos, nu zie je pas wat voor gruwelijks er daadwerkelijk gebeurd is.... "


De ingang van het Museum

          Het War Remnants Museum - is een oorlogsmuseum in Ho Chi Minh City/ Saigon. Het bevat voorwerpen die betrekking hebben op de Amerikaanse oorlog, maar ook op de strijd tegen de Franse kolonialisten. Het museum is gevestigd in de voormalige "Information Agency" gebouw van de Amerikanen. In het begin wilde men met de tentoonstellingen de oorlogsmisdaden blootstellen, de Fransen en daarna de Amerikanen hadden gepleegd. Dit bleek ook uit de naam van het museum "Exhibition House for US and Puppet Crimes". In 1990 werd de naam zelfs veranderd in "Exhibition Huis voor Crimes of War en Agression".
Na de normalisering van de diplomatieke betrekkingen met de VS in 1995 en het einde van het Amerikaanse embargo een jaar eerder, werden de verwijzingen naar "oorlogsmisdaden" en "agressie" uit de naam van het museum gehaald en werd het "War Remnants Museum".


Het militair materieel

 

Het museum bestaat uit een reeks van thema-kamers in verschillende gebouwen. Historische militaire materieel vind je in een ommuurde tuin. Dit militair materieel omvat een helikopter, een F-5A vechter, verschillende bommenwerpers en een patton tank.

In één van de gebouwen vind je een zogenaamde "tijgerkooi", waarin de Vietcong hun gevangenen bewaarden.
Andere exposities omvatten foto's, vergezeld van een korte tekst in het Engels, Vietnamese en Japanse, die de gevolgen van Agent Orange en andere chemische ontbladeringsmiddelen tonen. Ook het gebruik van napalm en fosfor bommen, en de oorlog wreedheden zoals de My Lai bloedbad zijn op foto's te zien.
Onder de curiosa, die aan het museum geschonken werd, is onder andere een guillotine, die gebruikt werden door de Franse en de Zuid-Vietnamezen om gevangenen te onthoofden. Dit gebeurde het laatst in 1960.

 

Het War Remnants Museum is momenteel één van de meest populaire musea in Vietnam. Het trekt ongeveer een half miljoen bezoekers per jaar. Volgens eigen ramingen van het museum, zijn ongeveer tweederde van de bezoekers buitenlanders. Echter, de meningen bezoekers zijn 'gemengd, variërend van "héél goed" tot "Je moet het met een korreltje zout nemen". Een aantal gaat zelfs zo ver, dat ze te beweren dat het Vietnamese regime beeldmateriaal gebruikt om een "vertekend beeld van de geschiedenis" te geven. Dit om hun visie op de geschiedenis van de oorlog in Vietnam te onderbouwen.


De foto's in het gebouw

"De tentoonstelling is geheel vanuit het Vietnamese blikpunt opgezet. Toch moet je onderkennen dat het niet is overdreven. Het gaat hier hoofdzakelijk over de oorlogsmisdaden van, deels de Fransen, maar hoofdzakelijk de Amerikanen. Op een confronterende manier.
Rond het museum heerst wel een gevoel van verzoening. Wat gebeurd is is gebeurd. Er wordt ook duidelijk aangegeven dat de soldaten niet verantwoordelijk zijn, maar de regeringen, die uit politieke overtuiging de strijd zijn aangegaan. Alle soldaten en burgers zijn de slachtoffers. "

 

Alle hotels in Ho Chi Minh City met prijzen per kamer

 


Millennium Boutique Hotel

Een kwaliteitsaccommodatie voor wie geïnteresseerd is in restaurants, winkelen, nachtleven: het Millennium Boutique Hotel in Ho Chi Minh Stad is een prima adres voor zowel zakelijke reizigers als toeristen. Het hotel ligt niet zo ver van het stadscentrum: de afstand is ongeveer 0.3 km en het duurt normaal ongeveer 25 minuten om het vliegveld te bereiken. Dankzij de praktische locatie liggen alle belangrijke trekpleisters in de buurt van het hotel.
Het Millennium Boutique Hotel biedt gasten superieure dienstverlening plus een breed scala aan voorzieningen en is toegewijd om uw verblijf zo comfortabel als mogelijk te maken. Voor het comfort en gemak van de gasten biedt het hotel gratis wi-fi in alle kamers, 24-uur beveiliging, dagelijkse schoonmaak, fotokopiëren, printer.
Hotelkamers zijn zorgvuldig ingericht om het hoogste niveau van comfort te bereiken, met thee, kledingkast, handdoeken, slippers, oploskoffie in iedere kamer. De complete lijst met recreatiemogelijkheden is beschikbaar in het hotel, inclusief zwembad (buiten). Het Millennium Boutique Hotel is een ideale verblijfsplaats voor reizigers die charme, comfort en gemak zoeken in Ho Chi Minh Stad. >

Informatie en veel meer foto's: Millennium Boutique Hotel |klik nu|

 


 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |