THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  VUNG TAU
  -- Vung Tau
  -- Vung Tau: Apen Pagode
  -- Vung Tau: Beach
  -- Vung Tau: Ferry to HCMC
  -- Vung Tau: Hotels
  -- Vung Tau: Map
  -- Vung Tau: Market
  -- Vung Tau: Nui Nho
  -- Vung Tau: Pretpark
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

FRONT BEACH
Vung Tau

"Ons plan is om in september volgend jaar naar Bangkok te vliegen, van daar fietsen we min of meer recht omhoog naar Vientiane en gaan dan de Mekong rivier volgen door Laos en Cambodja om in Vietnam te eindigen, daar fietsen we dan via HCMC naar Vung Tau en via de kust omhoog naar Da Nang waar we onze tocht zullen eindigen, want daar willen we ons voor onbepaalde tijd gaan vestigen."


Front Beach

          Vung Tau - is in de loop der jaren uitgegroeid tot de meest toeristische stad van Vietnam met veel mooie kleine stranden die rond de stad lopen. Front Beach is één van de twee grootste en mooiste stranden van Vung Tau. Front Beach wordt gekenmerkt door een ondiep zandstrand, diepe zee, lage golven, dus het is geen ideale plek om te zwemmen. Maar Front Beach is niet zo dat toeristen niet trekt. Front Beach, ook wel bekend als Tam Duong, wordt omgeven door twee bergen.
Het stadscentrum ligt aan het strand van Front, dus daarom zijn er veel hotels en restaurants om toeristen te bedienen, waardoor een extreem levendig levensritme ontstaat. Front Beach ligt in het zuidwesten van de stad en is dus zeer geschikt om de zonsopgang en zonsondergang op zee te bekijken. Langs de kust staan rijen kokospalmen met een park vol bloemen en een wandeling om de kabbelende golven te horen en even interessant.


De kustweg langs Front Beach

Omdat het een ankerplaats is voor vissersboten, is het zeewater in Front Beach niet zo schoon als andere stranden in Vung Tau. Bij vloed is het gebied naast het mooie Bai Front Park echter nog steeds een mooi strand, dat veel toeristen en mensen van Vung Tau aantrekt.
Vooral 's nachts is Front Beach een gezellig uitgaanscentrum voor buitenlandse en binnenlandse toeristen, bijna alle straten in Vung Tau komen hier uit. De bars zijn felgekleurd, karaoke is donker en druk. Strandmensen zingen graag, bruisende lichten van zonsondergang tot middernacht.
De bars en restaurants zijn ook druk en bezoekers kunnen 's nachts wandelen en hier genieten van de rijke specialiteiten.

 

Vung Tau is een land van zowel bergen als bossen, dus de specialiteiten hier zijn erg populair bij veel mensen. Hoewel bezoekers niet alleen Front Beach bezoeken, kunnen ze in de hele stad genieten van een verscheidenheid aan gerechten. Van de hoofdgerechten zoals Long Huong soepcake, verse visspecialiteiten zoals paling, tandbaars, kreeft, krab, oester ... klaar om te serveren op verzoek van reizigers, tot snacks zoals banh khot, banh beo, chao garnalen, gegrild vlees .... met veel aromatische kruiden die typisch zijn voor de smaak van het zuidelijke thuisland.
Daarnaast zijn er cafés die langs het hele strand lopen even aantrekkelijk. Het café aan de voet van het mooie witte paleis is een adres dat u niet mag missen als het gaat om Front Beach, een prachtig oud huis van meer dan 100 jaar oud dat een gespecialiseerd museum is.


Het Witte Paleis of Witte Villa

 

Als je naar Front Beach komt, kom je niet alleen om te ontspannen en te genieten van heerlijk eten, maar hier zijn ook veel beroemde toeristische activiteiten in Vung Tau , die zich heel dichtbij Front Beach bevinden.
Ho May (Pretpark) ligt op de top van de berg en om hier te komen, zullen bezoekers het kabelbaan-systeem ervaren. Vanaf hier kun je de stad Vung Tau ook vanuit een heel nieuw en uitgebreid perspectief bekijken. Ho May Park is het meest vermakelijke en entertainmentcomplex met veel nieuwe en opwindende spellen die jongeren aanspreken.
Standbeeld van Christus de koning is ook een toeristische bestemming, die iedereen die naar Vung Tau komt niet kan negeren. Het wordt ook als een grote uitdaging beschouwd. Om Vung Tau vanaf de hoogste top - het standbeeld van Christus - te zien, moeten bezoekers ongeveer 1.000 treden beklimmen. De hoogte van het beeld is ongeveer 200 meter boven zeeniveau, dit zal zeker een buitengewoon mooi uitzicht zijn.
De vuurtoren is ook een beroemd herkenningspunt van Vung Tau. Het is een trots symbool van de mensen hier. De vuurtoren bevindt zich op de top de kleine berg Met de bouw is begonnen in 1862 en het is gerenoveerd in 1913. De vuurtoren heeft een klassieke architectuur is één van de oudste vuurtorens in Vietnam en Zuidoost-Azië. om schepen op zee de haven binnen te loodsen. Tegenwoordig is dit een erg geliefde plek.

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |