THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  VUNG TAU
  -- Vung Tau
  -- Vung Tau: Apen Pagode
  -- Vung Tau: Beach
  -- Vung Tau: Ferry to HCMC
  -- Vung Tau: Hotels
  -- Vung Tau: Map
  -- Vung Tau: Market
  -- Vung Tau: Nui Nho
  -- Vung Tau: Pretpark
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Apen Pagode

"Achter ons hotel staat een beeld van Christus, groter als die van Rio de Janeiro. Misschien wel de moeite om die berg eens op te klimmen! Het was moeilijk om de weg van de eerste keer te vinden. Eigenlijk waren we juist gestapt maar niet ver genoeg om te weten en zien dat de ingang net achter de hoek was. Dus hebben we een mooie ommetour gedaan.
En het is moeilijk om de weg te vragen aan de Vietnamezen. Ze kunnen geen Engels. Je doet nog maar je mond open of ze zwaaien al wapperend met hun hand in de lucht dat ze ons niet verstaan.
Uiteindelijk vinden we het standbeeld van Christus. Het lijkt toch niet zooo groot. Hoe groot zou die van Rio de Janeiro dan zijn?"

          De weg naar Apen-pagode bij Vung Tau is aantrekkelijk. - Als je over de kronkelende weg gaat, kijk je aan de ene kant naar de immense zee, de andere kant is de Ky Van-berg, die het hele jaar door boven je uit troont.
Het Zen-klooster Truc Lam Chan Nguyen (de Apen-pagodeligt aan de voet van de Ky Van-berg (bij Vung Tau)Sinds de oudheid, toen de tempel een kleine houten hut was, waren er reeds apen. In 1987 keerde de monnik Thich Thong Luan terug om hier te mediteren en te oefenen.
Hier heerst de rustige ruimte voor meditatie en prachtige natuur. Het tafereel in het Truc Lam Chan Khong-klooster kan iedereen betoveren, die deze majestueuze en poëtische klooster betreedt. Hier kan de ziel echte vrede bereiken, en dat alles wordt vermengd met het blauw van de zee en de lucht en het groen van het bos erachter. Het groen van de bergen en het bos wordt benadrukt door de grote hal. Achter de pagode bevinden zich rotsen in verschillende vormen zoals slangen, schildpadden ... in de traditionele kleuren van het boeddhisme. Het klooster heeft een kersenbloesembos dat in het voorjaar erg mooi is.


De Pagode

De tempel heeft een eenvoudige architectuur met een mediterende Shakyamuni Boeddha op een lotus. In de de pagode raak je onder de indruk van de zuiverheid en de meditatieruimte tussen de bergen.
Het Chanh-Dau-gebouw (district huis) is 9 jaar geleden gebouwd en is ruim en heeft dezelfde architectuur als het Dalat Truc Lam-klooster. De klokkentoren, de drumtoren en twee grote olielampen zijn aan weerszijden van het tempelterrein geplaatst. Achter de Grote Zaal staan enorme natuurstenen; een waar meesterwerk. Elke steen weegt tientallen tonnen in vreemde vormen van dieren.
Het woord Boeddha is uitgehouwen in de grootste stenen blokken van de tempel. Gedichten van zenmeester Chan Nguyen gegraveerd op het olifantensteenblok.

 

Het bijzondere aan de pagode is het bestaan van honderden apen op het terrein. Om die reden wordt de tempel ook wel Chua Khi (Monkey Pagoda) genoemd. De apen hangen niet alleen in de pagode rond , maar ook om de groene bomen en stenen beelden. Tweemaal per dag, rond 9.30-10.00 uur en 15.30-16.00 uur komen de apen naar de pagode en zoeken naar voedsel.

 

Een monnik vertelde me: "De juiste naam van de pagode is een Chan Nguyen-tempel, genoemd naar de zenmeester, maar omdat hij veel apen heeft grootgebracht, staat de pagode bekend als de Apenpagode".
Deze slimme dieren hadden een wild leven in de bergen; daarna gingen de monniken de apen voeden. Totdat dit een gewoonte was, ze kwamen elke dag naar de voet van de berg om te eten en plezier te hebben op en rond de pagode. In het begin waren er maar een paar dozijn en nu zijn er al bijna 200 apen.
Toeristen komen hier, die vaak bananen en fruit brengen om de makaken te voeden, voordat ze een prachtig landschap bewonderen.
Op de hellingen zijn kleine sims gebouwd, voor de monniken om te mediteren.

Het Truc Lam Chan Nguyen Zen-klooster zul je heel vredig vinden. Het is een pure meditatieplaats, want je voelt het vredige van de bergen en van het natuurlijke bos. In het bijzonder zul je het erg leuk vinden om naar de lieve, ondeugende apen te kijken. Deze plek zal je zeker veel dierbare herinneringen nalaten.

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |