THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  VUNG TAU
  -- Vung Tau
  -- Vung Tau: Apen Pagode
  -- Vung Tau: Beach
  -- Vung Tau: Ferry to HCMC
  -- Vung Tau: Hotels
  -- Vung Tau: Map
  -- Vung Tau: Market
  -- Vung Tau: Nui Nho
  -- Vung Tau: Pretpark
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

NUI NHO
Vung Tau

"De volgende dag hebben we een scooter gehuurd en hebben we rondjes gereden over het stukje van Vung Tau. De vuurtoren bekeken, het Jezus beeld, de stranden en gewoon genoten! Na ons tourtje zijn we lekker aan het strand gaan liggen heerlijk was dit. 'S Avonds gingen we uiteten bij een super leuk restaurant aan het water met allemaal vietnamezen. "


Het Christus-beeld van Vung Tau

          Vung Tau - is niet alleen beroemd om zijn prachtige kust, of stranden, resorts, baden, eten en drinken .... Er zijn echter nog twee leuke attracties, waaronder de oude Franse vuurtoren en het Christusbeeld, die gebouwd zijn op de Nui Nho Berg (Mount Tao Phung of Kleine Berg). De vuurtoren staat aan de ene kant van de berg; het Christusbeeld aan de andere kant.
Aanvankelijk werd het Christusbeeld gebouwd op de kaap van Nghinh Phong. Het werd echter later verplaatst. Dit grote beeld van Jezus is één van de grootste ter wereld. Het is groter dan zijn illustere Braziliaanse neef.

De Vung Tau-vuurtoren werd gebouwd door de Fransen in 1862. Het speelt een belangrijke rol bij het om handelsschepen veilig naar de haven Vung Tau te loodsen. Aanvankelijk bevond de Vung Tau-vuurtoren zich op een hoogte van 149 m boven de zeespiegel bovenop de berg Nui. Maar in 1913 werd de vuurtoren afgebroken en op een andere locatie in de buurt herbouwd, maar nu stond de vuurtoren ongeveer 21 meter hoger dan bij zijn oude positie.

Tot nu toe wordt de Vung Tau-vuurtoren beschouwd als een van de oudste vuurtorens in Vietnam in het bijzonder en Zuidoost-Azië in het algemeen. Vung Tau-vuurtoren is samen met het standbeeld van Christus en Thich Ca Phat Dai zijn lange tijd beroemde symbolen geworden van het Vung Tau-toerisme.

 

De Vung Tau-vuurtoren is 18 m hoog en heeft een doorsnede van 3 m. Het is gebouwd in een cilindrische architectuur en helemaal wit geverfd. Binnen in de Vung Tau-vuurtoren is een wenteltrap, die naar de top leidt. Boven in de vuurtoren is een sterke lamp met lenzen. Eenmaal boven is er een kleine deur, die naar het balkon leidt. Vanaf het balkon kunnen bezoekers de panoramische schoonheid van de stad Vung Tau op hoge hoogte bewonderen. De weg van de voet van Nui Nho naar de Vung Tau-vuurtoren is vrij breed en is verhard. Hoewel het een beetje steil is, is het ook goed begaanbaar. De meeste voertuigen, van motoren tot auto's, kunnen gewoon naar boven rijden.


De ronde vuurtoren

 

Naast de Vung Tau-vuurtoren moet je zeker niet een extreem beroemde constructie missen, namelijk het standbeeld van Christus - één van de symbolen, die worden geassocieerd met de prachtige stad Vung Tau. Het standbeeld van Christus is een monument van Jezus gebouwd op een lagere top (één van de twee hoogste toppen) van Little Mountain. In 2012 werd het standbeeld van Christus Vung Tau uitgeroepen tot "het grootste standbeeld van Jezus in Azië".
Het beeld van Christus is in 1974 door de Katholieke Kerk opgericht. Na de voltooiing van de eerste fase werd het vanwege de oorlog opgeschort. In 1992, onder toezicht van het Volkscomité van de provincie Ba Ria - Vung Tau, werd het standbeeld van Christus gerestaureerd, gebouwd en voltooid.


Een kijkje vanaf de schouder


Het Christusbeeld heeft een totale hoogte van 32m. De langste breedte van het beeld zijn twee uitgespreide armen met een lengte can 18,4 meter. Het beeld staat op een voetstuk, omringd door 12 apostelen.
Binnenin het beeld is een trap van 133 treden, spiraalvormig leidend naar de nek van het beeld. Vanaf hier kunnen bezoekers door de arm van het beeld een “luchtje scheppen” op de schouder en de prachtige omgeving en Vung Tau van bovenaf bewonderen. Staande in de handen van het Christusbeeld met de verfrissende zeebries, zal het de bezoekers zeker een onvergetelijk gevoel geven.
Vanaf de toegang van het beeld tot aan de voet van het het Christus beeld zijn er ongeveer 1000 traptreden. Om de voet van het Christusbeeld te bereiken, kunnen bezoekers alleen de trap volgen. Onderweg is er vaak een stop voor toeristen om uit te rusten en de omgeving te bewonderen.

Naast deze twee zeer populaire attracties van de vuurtoren en het Christusbeeld kunnen de bezoekers weer terug naar Vung Tau. Op de terugweg kunt bij de voet van de Nui Nho nog even genieten in één van de vele restaurants van koffie met uitzicht op zee. Uiteraard kunt u ook hier de lunch of diner gebruiken.

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |