THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  VUNG TAU
  -- Vung Tau
  -- Vung Tau: Apen Pagode
  -- Vung Tau: Beach
  -- Vung Tau: Ferry to HCMC
  -- Vung Tau: Hotels
  -- Vung Tau: Map
  -- Vung Tau: Market
  -- Vung Tau: Nui Nho
  -- Vung Tau: Pretpark
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Vung Tau
Vung Tau Market

"Achter ons hotel staat een beeld van Christus, groter als die van Rio de Janeiro. Misschien wel de moeite om die berg eens op te klimmen! Het was moeilijk om de weg van de eerste keer te vinden. Eigenlijk waren we juist gestapt maar niet ver genoeg om te weten en zien dat de ingang net achter de hoek was. Dus hebben we een mooie ommetour gedaan.
En het is moeilijk om de weg te vragen aan de Vietnamezen. Ze kunnen geen Engels. Je doet nog maar je mond open of ze zwaaien al wapperend met hun hand in de lucht dat ze ons niet verstaan.
Uiteindelijk vinden we het standbeeld van Christus. Het lijkt toch niet zooo groot. Hoe groot zou die van Rio de Janeiro dan zijn?"

          Vung Tau - is niet alleen een toeristisch centrum, Vung Tau heeft ook de grootste offshore-olievelden in Vietnam en de winkelkeuzes weerspiegelen de kosmopolitische aard van de stad. Vung Tau telt naar schatting 230.000 inwoners. Vung Tau is het centrum voor de winning van aardolie van Vietnam en is verder beroemd om de stranden die druk bezocht worden door de bewoners van Ho Chi Minh-stad.
Hoewel de markt van Vung Tau misschien niet de beste plek in Vietnam is om souvenirs te kopen, is wat de stad heeft om te winkelen best interessant.
De lokale markt bevindt zich vlak achter het Imperial Hotel en Imperial Plaza. Op deze markt doet de lokale bevolking elke dag hun inkopen.
Deze lokale markt werd gebouwd in 1985 en men verkoopt hier diverse artikelen, van vers voedsel tot huishoudelijke artikelen. Het is de plek waar de meeste huisvrouwen naartoe gaan om hun verse ingrediënten te halen voor de maaltijden van de dag. Veel bezoekers vinden het heerlijk om de markt te verkennen om te winkelen voor lokaal handwerk en om meer te leren over tropische groenten en seizoensfruit, waaronder durian, mangosteen en ramboetans.


De zandduinen

De Vung Tau Central Market is niet anders dan andere Aziatische markten in Vietnam. Het is er alleen een beetje kleiner opgezet. De Vung Tau Central Markt ligt tussen Nam Ky Khoi Nghia Street en Xo Viet Trinh Street in Ward 3 en is geopend vanaf 06.00 uur.
Het goede ding is, dat je niet lastig gevallen wordt door de verkopers. Er zijn alleen verse bloemen, fruit en groenten, vlees en zeevruchten te koop in een afgescheiden afdeling. Dit is de zogenaamde "wet market". In de andere gedeelte van de markt bevinden zich andere artikelen, zoals tassen, sieraden en kleding etc.
Er zijn heel redelijke prijzen op de markt.

 

Wat kun je verder doen in Vung Tau?

  • Bovenop de Kleine Berg (Nui Nho) staat een groot Jezus-beeld. Met zijn uitgestrekte armen lijkt hij de Zuid-Chinese Zee te omhelzen. Dit 32m grote beeld van Jezus is één van de grootste ter wereld. Hij is groter dan zijn illustere Braziliaanse neef. Het is mogelijk om omhoog te klimmen naar de armen voor een panoramisch uitzicht over Vung Tau.

 

  • De vuurtoren is in 1910 gebouwd door de Fransen. Deze biedt ook een spectaculaire uitzicht op Vung Tau. Hoewel het beeld van Jezus en de vuurtoren verleidelijk dichtbij elkaar zijn, is het niet mogelijk om rechtstreeks van de één naar de nader te lopen, want er is een militaire basis tussen hen in.

  • Voorbij Mulberry Beach slingert zich een mooie, bochtige weg door de heuvels naar een aantal oude Franse kanonnen. Er zijn zes van deze enorme kanonnen. Ze laten zien hoe strategisch belangrijk Cap St Jacques was. Ze bewaakten de waterwegen naar Saigon.

  • In het weekend trok de Franse gouverneur Paul Doumer (later de Franse president) zich terug in deze witte villa. Deze prachtige, grote koloniale residentie heeft uitgestrekte tuinen en een vreemd lege interieur. De witte residentie ligt ongeveer 30 meter boven de weg aan een kronkelende laantje.

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |