THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  VUNG TAU
  -- Vung Tau
  -- Vung Tau: Apen Pagode
  -- Vung Tau: Beach
  -- Vung Tau: Ferry to HCMC
  -- Vung Tau: Hotels
  -- Vung Tau: Map
  -- Vung Tau: Market
  -- Vung Tau: Nui Nho
  -- Vung Tau: Pretpark
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

HO MAY

"De vuurtoren bekeken, het jezus beeld, de stranden en gewoon genoten! Na ons tourtje zijn we lekker aan het strand gaan liggen heerlijk was dit. 'S Avonds gingen we uiteten bij een super leuk restaurant aan het water met allemaal vietnamezen. Het was zo druk en het was gewoon dinsdag! Heerlijk visje gegeten echt heerlijk! Na het eten zijn we terug gegaan naar het hotel."


Vertrek met de kabelbaan

          De eerste bekende naam van de stad Vung Tau - is “Chan Bo”, in de 13e eeuw noemden de Europeanen het ”de Kaap van Saint-Jacques”, nu staat het bekend als Vung Tau.er zijn ongeveer 500.000 mensen, de stad is gezellig..
In Vung Tau is er een pretpark “Ho may”.Er zijn eenvoudige maar schattige ritjes, zwembad met glijbanen, achtbaan, bioscoop, zweefmolen, schommelschip, struisvogels, paarden, speeltuinen en carrousels etc. Het park is gelegen op de berg Nuilon. De bergtop is verbonden met Vung Tau's Front Beach 500 meter lange kabelbaanlijn.
De kosten van een zitplaats in de kabelbaan is afhankelijk van de leeftijd en lengte van de passagiers. Kleine kinderen reizen gratis. Volwassenen moeten twee keer zoveel betalen. De prijs is inclusief bezorging per kabelbaan naar het park en bezoeken aan alle attracties. Je hoeft bovendien alleen te betalen voor eten in cafés, drankjes, souvenirs en het voeren van Arapaima-vis.
Op feestdagen zijn tickets 30% goedkoper. De lokale bevolking profiteert graag van kortingen. Voordat je de kabelbaan in gaat, krijg je een plattegrond van het park. Bij de ingang van het park kun je met een treintje door het park rijden.


Het zwembad

Kinderen zullen geïnteresseerd zijn in de draaimolen en bootje varen. Er zijn speeltuinen voor de kleintjes met miniglijbanen en een zandbak met speelgoed. De attracties worden regelmatig gecontroleerd, reparaties worden eventueel direct uitgevoerd.
In het park staat altijd een rij voor de Alpine Coater-rit, vergelijkbaar met een achtbaan. Deze gaat 2x steil naar beneden op een slingerende baan. Er is een punt op de baan waar iedereen gefotografeerd wordt, deze foto kan achteraf voor 10.000 dongs gekocht worden.
Voor liefhebbers van dieren kunnen ook hun hart ophalen. Je kunt struisvogels en paarden bekijken, er zijn schapen en geiten, pauwen en stekelvarkens. Er zijn veel apen in het park, er zijn verschillende soorten en wilde zwijnen. Op het terrein staan kooien met kippen, fazanten, adelaars, een paviljoen met herten. Fans van de flora kunnen de tuin met orchideeën en wijnstokken zien.

 

Al het bovenstaande is gratis, maar één communicatie met dieren wordt betaald (10.000 dong) en het is het waard. Arapaima met een vis waaraan een aas is bevestigd, ligt naast een meer met vis, je kunt een hengel werpen en de grootste zoetwatervis ter wereld lokken (zoals geschreven op een poster bij het meer). De indruk van een op het oppervlak drijvend monster van twee meter is onvergetelijk.
De waaghalzen kunnen de zip-line uitproberen. De zip-line uitrusting wordt elke dag gecontroleerd en helmen worden uitgereikt voor degenen die eraf willen.
Een andere interessante plek met beelden - "Lovers 'Park", gestileerd als een bijbelse verhaallijn. Adam en Eva, omringd door exotische bloemen, staan onder een boom bedekt met wijnstokken.


Het  Schommelschip

 

Big Glade, dat het "beeldhouders bos" wordt genoemd, is bekleed met beelden van Boeddha van verschillende groottes, er zijn er meer dan twintig. Er is ook een overdekte mini-grot met deze godheid - het heeft veel figuren en Boeddha-afbeeldingen op de muren. Na het passeren van de grot bevinden toeristen zich op een plek met het grootste Boeddhabeeld van het park, dat overal in de stad te zien is. Er is ook een vijver met veelkleurige karpers, toeristen mogen er een muntje naar gooien voor geluk.
Het parkpersoneel spreekt Engels, alle medewerkers zijn attent en beleefd. Mocht de dag nog niet genoeg zijn, dan kun je overnachten in een klein hotel op het park (apart betalen). Voor degenen die willen eten is er een restaurant met uitzicht op zee, en er zijn verschillende cafés.


Op de foto

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |