THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  VUNG TAU
  -- Vung Tau
  -- Vung Tau: Apen Pagode
  -- Vung Tau: Beach
  -- Vung Tau: Ferry to HCMC
  -- Vung Tau: Hotels
  -- Vung Tau: Map
  -- Vung Tau: Market
  -- Vung Tau: Nui Nho
  -- Vung Tau: Pretpark
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Vung Tau

"Achter ons hotel staat een beeld van Christus, groter als die van Rio de Janeiro. Misschien wel de moeite om die berg eens op te klimmen! Het was moeilijk om de weg van de eerste keer te vinden. Eigenlijk waren we juist gestapt maar niet ver genoeg om te weten en zien dat de ingang net achter de hoek was. Dus hebben we een mooie ommetour gedaan.
En het is moeilijk om de weg te vragen aan de Vietnamezen. Ze kunnen geen Engels. Je doet nog maar je mond open of ze zwaaien al wapperend met hun hand in de lucht dat ze ons niet verstaan.
Uiteindelijk vinden we het standbeeld van Christus. Het lijkt toch niet zooo groot. Hoe groot zou die van Rio de Janeiro dan zijn?"

          Vung Tau - is een badplaats op ongeveer 125 kilometer van Ho Chi Minh City. De hele stad ligt op een schiereiland dat wordt gescheiden van het vasteland door een rivier: de Co May rivier. De stad ligt op een lange strook van ongeveer 14 km lang en 6 km breed. Waar het zuidelijkste puntje van de stad de oceaan raakt, staan twee beroemde bergen de Nui Lon en de Nui Nho oftewel Grote berg en Kleine berg. In de Franse koloniale tijd stond Vung Tau bekend als Cap St Jacques. De eerste, die dat deden waren Portugese zeevaarders ter ere van hun patroonheilige.
Vung Tau is de eerste plaats een badplaats voor de welgestelde. Zij gaan graag een dagje de stad uit en er is inderdaad in deze plaats veel te doen is. Opties zijn o.a. zwemmen, snorkelen, kijken naar hondenraces en genieten op de golfbaan. Toch beschikt Vung Tau over een groot aantal goedkope pensions en hotels. De kamers beschikken dan over ventilatoren en gemeenschappelijke badkamers tot kamers met airconditioning en allerlei voorzieningen.
Het is van oudsher een belangrijke haven, in het bijzonder tijdens de Vietnam periode van de Franse overheersing. Vandaag de dag, is het belang van havenstad sterk afgenomen, maar het speelt nog steeds een belangrijke rol in de offshore olie-industrie. Vung Tau is de enige petroleumhaven van Vietnam, waar ruwe olie- en gasactiviteiten de economie van de stad domineren.


De zandduinen

Het centrum van Vung Tau is vrij klein in omvang, dus aarzel niet om hier te wandelen. Enkele leuke plekjes voor een wandeling: Bacu straat (het centrum van de stad), DJO Chieu straat (restaurantjes), Trung Trac en het Trung Nhi plein, Cong vien Bai Truoc (park bij het strand) en de trottoirs langs de kustlijn. Het enige nadeel is, dat buitenlanders zijn voortdurend lastig worden gevallen door motorrijders, vooral als je alleen bent.
Op de top Kleine Berg met zijn uitgestrekte armen te omhelzen de Zuid-Chinese Zee, is dit 32m Giant Jezus is een van de grootste in de wereld - groter dan zijn illustere Braziliaanse neef. Het is mogelijk om te stijgen naar de armen voor een panoramisch uitzicht van Vung Tau.
De Vung Tau Market, de nieuwe centrale markt, werd gebouwd in 1985. De inkopen voor een Vietnamese maaltijd, begint op de markt. De producten, die je op de markt koopt, zijn goedkoper en verser dan in de winkels. Dat is waarom een markt is zeer vertrouwd bij elke Vietnamese, speciaal bij huisvrouwen.

 

Wat kun je doen in Vung Tau?

  • Bovenop de Kleine Berg (Nui Nho) staat een groot Jezus-beeld. Met zijn uitgestrekte armen lijkt hij de Zuid-Chinese Zee te omhelzen. Dit 32m grote beeld van Jezus is één van de grootste ter wereld. Hij is groter dan zijn illustere Braziliaanse neef. Het is mogelijk om omhoog te klimmen naar de armen voor een panoramisch uitzicht over Vung Tau.

 

  • De vuurtoren is in 1910 gebouwd door de Fransen. Deze biedt ook een spectaculaire uitzicht op Vung Tau. Hoewel het beeld van Jezus en de vuurtoren verleidelijk dichtbij elkaar zijn, is het niet mogelijk om rechtstreeks van de één naar de nader te lopen, want er is een militaire basis tussen hen in.

  • Voorbij Mulberry Beach slingert zich een mooie, bochtige weg door de heuvels naar een aantal oude Franse kanonnen. Er zijn zes van deze enorme kanonnen. Ze laten zien hoe strategisch belangrijk Cap St Jacques was. Ze bewaakten de waterwegen naar Saigon.

  • In het weekend trok de Franse gouverneur Paul Doumer (later de Franse president) zich terug in deze witte villa. Deze prachtige, grote koloniale residentie heeft uitgestrekte tuinen en een vreemd lege interieur. De witte residentie ligt ongeveer 30 meter boven de weg aan een kronkelende laantje.

 

De stranden bij Vung Tau:

  • Front Beach Deze ligt halverwege tussen Grote en Kleine berg. Restaurants, kiosken en hotels liggen dicht bij het strand. Front Beach is verbonden door middel van een klein park genaamd Front Beach Park. Aangezien dit strand dichtbij het toeristische centrum van de stad ligt, komen de meeste mensen komen naar hier om het park te bezoeken en de zonsondergang te aanschouwen.

  • Back Beach is eigenlijk het enige strand, dat geschikt is voor de toeristen. Het is 3 kilometer lang en strekt zich uit van de Kleine Berg naar het Paradise Park.

  • Pineapple Beach is een klein strandje langs Ha Long street, dichtbij de Kleine Berg.

  • Mulberry Beach) is een klein strandje ten westen van de Grote Berg.

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |