THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 TUY HOA
  -- Tuy Hoa
  -- Tuy Hoa: Hotels
  -- Tuy Hoa: Nhan Mountain
  -- Tuy Hoa: Vervoer
  -- Tuy Hoa: Vung Ro Bay
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

VUNG RO BAY

"We vertrekken vroeg om naar Tuy Ha te fietsen. Er staan ons 80 km klimmen en dalen te wachten. Maar de wind speelt vandaag niet echt een belangrijke rol. We fietsen eerst over de dagelijkse markt. Dat is altijd een gekkenhuis! Eenden hangen in plastic zakjes aan sturen te bungelen, (de kop steekt aan de bovenkant uit het zakje) en kijken kwakend van verontwaardiging om zich heen. Ze hebben geen idee wat ze overkomt. Aan datzelfde stuur hangt een zakje verse kruiden. Een oude vrouw bedelt bij ons, rijke blanken. Ze wijst op haar rijsthoed die er versleten uitziet. Ik begrijp dat ze hard aan een nieuwe toe is en we doneren een kleinigheidje. Een stralende lach is onze beloning."


De baai van Vung Ro met vissersschepen

          Tuy Hoa - is de hoofdstad van de provincie Phu Yen in het zuiden van Centraal Vietnam. Ongeveer 30 km ten zuiden van de stad Tuy Hoa ligt de pittoreske Vung Ro-baai, de thuisbasis van honderden drijvende huizen, waardoor het een geweldige plek is voor sfeervolle fotomomenten.
Vung Ro Bay is een kleine baai 30 km van Tuy Hoa. Vung Ro heeft een oppervlakte van 16,4 vierkante kilometer (6,3 vierkante mijl) en is omgeven door de bergen in het noorden, het oosten en het westen (het Deo Ca-gebergte). Er zijn enkele fijne zandstranden langs de baai. De baai herbergt koraalriffen.


Een mooi gezicht op de baai

Vung Ro Bay is de meest oostelijke punt van Vietnam op het vasteland. Het staat ook bekend om zijn prachtige en gesoleerde baai met een aantal ongerepte stranden, zoals Bai Chua, Bai Bang en Bai Lau. Het is ook een prachtige natuurlijke haven en de diepste waterhaven van Vietnam.
In de baai van Vung Ro leven veel garnalen en diverse soorten vissen. De bewoners leven hier van de visvangst. Na hun vangst liggen de boten te dobberen in de baai. Er zijn veel mooie en unieke koralen op de zeebodem.
Ten zuiden van de baai ligt het Hon Nua-eiland met een hoogte van 105 meter. Op de hoogste punt van het eiland Hon Nua staat een rode vuurtoren om vissers te begeleiden om veilig terug te keren naar de kust.

 

Vung Ro zal de komende jaren een grote verandering ondergaan. Men heeft grootse plannen met Vung Ro Bay, daardoor zal er veel veranderen. Het zal een toeristische bestemming geworden. Vung Ro Bay wordt beschouwd als de toegangspoort van het toerisme. Er is een fijn, lang en glad zandstrand, waar je mooie resorts/ hotels kunt bouwen, waar je verschillende soorten watersporten kunt beoefenen. De eersteklas, luxe hotels, zullen zich 400 meter langs de kust uitstrekken. Je zult een kano kunnen huren om rond te varen door de baai. Dat is een goede keuze.


Het strand

Er zullen veel hotels, appartementen en luxe herenhuizen gebouwd worden. Er komt een winkelcentrum en een jachthaven met 350 aanlegplaatsen. Verder is er ruimte voor scholen, zorginstellingen, en uitgaansgebieden.
De jachthaven zal 350 boten moeten kunnen ontvangen met een lengte van 10 tot 60 meter en de marina moet een club krijgen voor leden, restaurants en winkels. Het toerisme wordt n van de belangrijkste economische sectoren in Vung Ro Bay, want de regio heeft de voordelen van vele prachtige natuurlijke landschappen, die geschonken zijn door de natuur met zijn rivieren die rond het gebergte slingeren, waardoor vele prachtige lagunes, lagunes, baaien en meertjes zijn ontstaan.
Bovendien bevindt zich momenteel vlakbij Vung Ro Bay een internationale container entrepot-haven en zo heeft het een groot voordeel bij de import en export van goederen, die van overal op de wereld vandaan zullen komen.
Elk jaargetijde is prima om Vung Ro Bay te bezoeken, maar de beste tijd is tussen maart en september. Je kunt het authentieke nog bewonderen.

 


Vung Ro Bay speelde ook in een rol in de oorlog met de Amerikanen. Het wordt geassocieerd met het legendarische Ho Chi Minh-pad op zee, 55 jaar geleden. Tussen november 1964 en januari 1965 ontving Vung Ro vier niet-geregistreerde schepen, die in het geheim honderden tonnen wapens, voedsel en medische voorraden van het noorden naar het zuidelijke front losten. Het laatste schip is door de vijand ontdekt. Vietnamese soldaten werden gedwongen het schip te vernietigen om het legendarische pad clandestien te verzekeren.
 


Mooie wegen bij de baai van Vung Ro

 

 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |