THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LANG SON
  -- Lang Son
  -- Lang Son Hotels
  -- Lang Son Markten
  -- Tam Thanh Cave
  -- Vong Phu Mountain
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Vong Phu

"Niet alleen beroemd om de markt, winkelparadijs bij de grenspoort, de provincie Lang Son trekt ook toeristen aan door historische relikwieën, verhalen in de legende en prachtige natuur. Lang Son Provincie is een van de beste plaatsen om Hanoi in alle opzichten te bezoeken."


Het stenen beeld van Vong Phu

          Boven de stad Lang Son - steekt een rots uit in de vorm van een vrouw, die een kind vast houdt op haar rug: ze heet Vong Phu. Ze wordt ook wel "Lady To" genoemd. De berg wordt dan ook wel de To Thi Mountain genoemd. Volgens de legende wachtte deze vrouw op haar geliefde, die op oorlog ging. Ze wachtte en wachtte, totdat ze versteende.
Deze berg heet de "Thi Mountain" en is onderdeel van de bergcluster Tam Thanh Ward, aan de noordwestelijke rand van Lang Son City. Het is een must om To Thi Mountain te bezoeken als je ooit de kans hebt om naar Lang Son City te reizen.

De echte legende gaat zo:

Er woonde eens in het hoogland van Noord-Vietnam een jongen, die zowel zijn moeder als vader verloren had. Hij woonde met zijn kleine zusje in een klein huisje op de hellingen van een heuvel.

Elke dag ging hij vroeg in de ochtend naar het bos, niet ver van zijn huis om hout te hakken. Hij bracht het hout naar de markt om te verkopen voor voedsel en proviand. De rest van de dag wijdde hij aan zijn kleine zusje, die hij liefhad en liefdevol verzorgde. De broer en zus waren heel gelukkig in hun huisje, tot op een dag een vreemdeling arriveerde. Het was een oude man, die op een avond bij het huisje kwam en om onderdak vroeg.
Toen de broer hoorde, dat de vreemdeling een profeet was, vroeg hij zijn gast gretig de toekomst te voorspellen. De oude man wees naar zijn boek en zei tegen de jongen: “De datum en het uur van je geboorte geven aan, dat je ooit met je eigen zus zult trouwen.
De oude man vervolgde: “Het is onherroepelijk. Niemand kan tegen zijn lot optreden.” De jongen beschouwde de woorden van de oude man als onzin en dacht er niet meer aan.

Op een mooie dag nam de jongeman zijn zus mee naar het bos. Daar keek en luisterde het meisje naar de vogels, terwijl haar broer hout hakte.
Plots viel de rand van de bijl op de rug van het meisje. Het kleine meisje viel neer. Haar lichaam was bloederig. De jonge man dacht, dat zijn zus was overleden. Hij was erg bang voor zijn misdaad en daarom rende hij weg van het bos.
Hij wilde niet terugkeren naar zijn huis en dwaalde ver het hoogland in. Hij veranderde zijn naam en vestigde zich op een plek ver van zijn huis. Hij was zeer ongelukkig en bedroefd over het vreselijke, dat hij de zuster had aangedaan, waar hij altijd van had gehouden.
Hij vergat echter geleidelijk door hard te werken en begon eindelijk een nieuw leven voor zichzelf op te bouwen.

Vijftien jaar later werd hij de trotse echtgenoot van de dochter van een zeer rijke handelaar. Er werd een mooi kind geboren en dat voltooide het geluk van het toegewijde paar.
Toen hij op een dag de achtertuin binnenkwam, merkte hij dat zijn vrouw haar haar in de zon droogde. Ze had haar bovenkleding uitgetrokken en toen ze haar haar naar voren gooide om het te kammen, zag hij voor het eerst een diep lelijk litteken op haar rug. Hij benaderde zijn vrouw en vroeg haar wat de oorzaak was.
De vrouw zei met een huilerige stem: “Ik ben niet de echte dochter van de man, die je als mijn vader kent. Oorspronkelijk kwam ik van een verre plek, waar ik met mijn oudere broer in een klein huisje woonde. Hij was erg aardig voor mij en ik hield heel veel van hem."
'Maar op een dag, vijftien jaar geleden, ging ik met mijn broer de bossen in om hout te hakken. Hij raakte gewond door zijn bijl. Omdat hij dacht dat ik dood was, rende hij weg”.
'Ik werd gered door een handelaar, die net zijn dochter had verloren. Hij had medelijden met me en adopteerde me. Ik heb mijn broer nooit meer gezien en ik zal nooit weten, waarom hij me verliet. We hielden erg veel van elkaar.”
De ogen van de vrouw waren gevuld met tranen. De man worstelde om zijn emoties onder controle te houden en informeerde naar de naam van haar eigen vader en die van haar geboortedorp.
Er was geen twijfel over mogelijk. Het meisje waarmee hij getrouwd was, was zijn eigen zus.
De schaamte en het pijnlijke gevoel overweldigde hem. Hij nam aan, dat hij een verschrikkelijk daad had gedaan. De volgende ochtend vond hij een voorwendsel om zijn huis te verlaten, met de belofte dat hij binnen zes maanden zou terugkeren.

De tijd ging voorbij, zes maanden gingen voorbij en toch keerde de man slecht niet terug naar huis. Elke avond, in de schemering, droeg de angstige vrouw haar kind naar de hoge top van de berg, met uitzicht op de weg, en tevergeefs zoveel dagen, maanden en jaren toegekeken dat ze op een dag in steen veranderde. Daar, op de eenzame bergtop, houden moeder en kind hun eeuwige wake.


Het hoogste punt van de provincie Lang Son is de Mau Son Mountain, die op ongeveer 1500 meter boven de zeespiegel ligt. De bochtige weg slingert zich naar boven, waar je een prachtig uitzicht vanaf de top hebt. Deze bergpas is nèt zo mooi als de "Passage of Clouds" bij Danang. De Mau Son Mountain bevindt zich op zo'n 30 kilometer van Long Son.
Lang Son heeft een tropisch klimaat, hoewel het er ook wel eens kan sneeuwen en het vier seizoenen heeft. De gemiddelde temperatuur is 21 graden. De hoofdplaats heeft een station en een prima snelweg naar Hanoi, dat 150 kilometer van de stad verwijderd is.


 

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |