THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  NHA TRANG
  -- Nha Trang
  -- Nha Trang Map
  -- Nha Tr. Ba Ho Waterval
  -- Nha Tr. Dam Market
  -- Nha Tr. Hotels
  -- Nha Tr. Long Son Pag.
  -- Nha Tr. Po Nagar Cham
  -- Nha Tr. Trein en Bus
  -- Nha Tr. Vinpearl Land
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Vinpearl Land

"Het park zelf is niet, zoals je zou verwachten qua moderne attracties. Hier en daar zijn ze wat verouderd. Dat neemt niet weg dat er zeker een paar bij zitten die nieuw zijn of echt de moeite waard (achtbaan en de rodelbaan). Geweldig uitzicht over de baai!
Maar wat zeker de moeite waard is is het zwemparadijs (ook iet wat verouderd), maar hele leuke glijbanen. Wat het allerbeste is, is dat er een super mooi zandstrand aan zit, waar je de hele dag lekker kan zonnen of bijv. waterscooter."


Magic Castle

          Het antwoord van Nha Trang - op Disneyland (nou ja, soort van) is Vinpearl Land. Het pretpark ligt op het eiland Hon Tre, dat je bereikt met een kabelbaan van ruim 3 km over de zee. Het themapark heeft kermisattracties (zweef-, draaimolens), een indrukwekkend waterpark, computerspelletjes en tal van andere attracties voor de kinderen. Nadat je de entreeprijs hebt betaald is alles gratis op Underwater World na. Hiervoor moet extra betaald worden. Er zijn diverse shows, waaronder een dolfijnen show, die naast Underwater World ligt in zee.

Het eiland Hon Tre ligt in de baai van Nha Trang en trekt vooral binnenlandse toeristen. De vergelijking met Disneyland gaat mank, want het is niet zo indrukwekkend, hoewel je overal de Disneyland muziek hoort.
Sommige attracties zijn beter dan de andere, maar er is voor iedereen wel iets bij. Sommige ritten van achtbanen gaan geheel over de kop en het is leuk om te zien, wat een plezier de lokale bevolking heeft. Er is een winkelstraat, 3D-bioscoop, computerspelletjes en optredens, zoals van breakdancing groepen.
Over algemeen wordt het park goed onderhouden. Alle straten zijn schoon en je kunt er rustig wandelen zonder op te letten voor een motorfiets.

 

Soms is er een wachtrij voor de kabelbaan. In het weekend moeten bezoekers soms een uur wachten. Wij kunnen dus beter op een doordeweekse dag gaan. De kabelbaan is 3320 meter lang en je zweeft 60 meter boven zee. De reis duurt ongeveer 12 minuten. 's Nachts zijn de negen pijlers van de kabelbaan verlicht en lijken dan negen mini-eiffeltorens.
In het aquarium kunnen geïnteresseerden alle onderwater dieren bekijken. Er is een tunnel met een slingerend, voortbewegend voetpad. Zo kun je alle tropische vissen, morenen, roggen en schildpadden goed bekijken, die zich boven je hoofd bevinden.


Het Aquarium

Voor velen is het waterpark het hoogtepunt van een bezoek aan Vinpearl Land. De diverse glijbanen, een wildwaterbaan, golfslagbad en kinderbad zijn een geweldige manieren om aan de verzengende hitte van Nha Trang te ontsnappen. Het waterpark is inbegrepen bij de toegangsprijs. Kluisjes en kleedkamers zijn aanwezig. Er is een klein, maar mooi strand met schoon wit zand. De zee is blauw en je hebt oog op de skyline van de Nha Trang. Waterscooters, zoals jet-ski's, parasailing en nieuwbakken water hoverboards worden verhuurd.

Je mag geen eten meenemen naar het park. Er is een tassencontrole. Het westerse eten in het park beperkt zich tot een Lotteria (fast food restaurant) en verder is er Vietnamees eten (rijst met vlees of vegetarisch). Er zijn diverse tentjes, waar je koude limonade, ijs, bier en fruit kunt kopen. De prijzen zijn redelijk en er zijn terrassen aan zee, waar je heerlijk kunt lunchen.
Over het algemeen zal Vinpearl Land Nha Trang geld niet uit je zak kloppen. Je krijgt waarvoor je betaalt: een leuke dag vol vermaak.

 

Vinpearl Land is een onderdeel van de Vingroup. Zij beheren diverse hotels in Vietnam. Op het zuidelijke eiland Phu Quoc, dat voor de kust bij Cambodja ligt, beheren zij een safaripark en hotel. Het is daar de bedoeling dit verder uit te breiden." 's Avonds terug met de gratis ferry, die er 's ochtends niet was. We bezochten het aquarium (mooi!) en vooral het waterpark. Dat was superleuk, met veel slides en heel lange periodes van golven in het golfslagbad (30 minuten en op het eind van de dag zelfs 60). Het eten van Yummiland vonden we smerig, maar in Deliland hebben we lekker Vietnamees gegeten."

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |