THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  PHU QUOC
  -- Phu Quoc
  -- Phu Quoc Map
  -- Phu Q. An Thoi
  -- Phu Q. Dinh Cau T.
  -- Phu Q. Duong Dong
  -- Phu Q. Ham Ninh
  -- Phu Q. Hotels
  -- Phu Q. Safaripark
  -- Phu Q. Su Muong P.
  -- Phu Q. Sung Hung P.
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Vinpearl Safari Park

"Even iets vooraf: Het safaripark is opgezet door de Vingroup. Voor ons een totale onbekende, maar het is te vergelijken met de makers van Disneyland. Bij Nha Trang heeft de Vingroep een pretpark gebouw met kabelbaan, winkelstraat, kasteel, waterpark, aquarium e.d. Kortom de Vingroup bouwt pretparken. Zo heeft men op Phu Quoc een Safaripark gebouwd, dat zeer waarschijnlijk verder wordt uitgebouwd."


De ingang

          Phu Quoc - heeft men gereserveerd om het Phuket van Vietnam te worden, maar deze bestemming is moeilijk te ontwikkelen, vanwege het milieuproblemen en gebrek aan personeel. Een voorbeeld van het milieuprobleem is het ophalen van vuilnis. Wie met het (ophaal)busje naar het safaripark gaat, rijdt lang bergen afval, dat langs de weg is gedeponeerd.
Toch behoort Phu Quoc tot de 10 beste strandbestemmingen van Vietnam. Het eiland verwelkomt al meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar en er zijn rechtstreekse internationale vluchten naar China en Singapore.

Vinpearl bezit hier al een prachtig hotel en men is begonnen met de bouw van een casino. Dit zal het einde zijn van het charmante Phu Quoc eiland, waar het zo authentiek was met zijn vissersdorpen, nuoc mam fabrieken en peper plantages. Het wordt waarschijnlijk het begin van een andere wereldwijde toeristische bestemming. Deze zal waarschijnlijk gerict zijn Vietnamezen, Chinezen, Taiwanezen, Koreanen, etc.
De toegangsprijs is 20 Euro (VND 500.000). Dit was de prijs in 2017. De kamerprijs in hotels zijn minimaal 100 Euro per nacht. Voor bezoeker van de site heb ik hotels met een lagere prijs geselecteerd. De Vingroup is duidelijk niet gericht op schoolgroepen of Vietnamese middenklasse gezinnen.

 


Safari

Bij binnenkomst in het park wordt je in het Engels begroet door medewerkers van het park. Er is hier een Afrikaans dans/muziekgroepje, dat je verwelkomt. Iets verder bij de ingang is een olifantenshow. Het park bestaat uit een dierentuin en een safaripark.
Ons werd verteld, dat we konden wachten op de shuttle bus, die ons naar de safaribus zou brengen, of we konden een wandeling door de dierentuin gaan maken en zo naar de safaribus lopen. We besloten de wandeling te maken, die ongeveer 1 km lang is en 2 uur duurt.
De dieren tuin is niet vernieuwend. Eigenlijk is het landschap een beetje saai. Men heeft niet geprobeerd om het landschap van Phu Quock na te maken. Hier en daar ligt wel een rots, maar dat is ook alles. Je ziet leidingen, containers en pompen op het terrein. Sommige terreinen zijn zo groot, dat je de dieren moeilijk kunt zien of er is gaas tussen jou en de dieren.
Na meer dan een uur lopen in de hitte van de dierentuin kwamen we eindelijk aan het vertrekpunt van de safaribus. Er rijdt een normale stadsbus en echte safariauto door het park. Het was zondag en druk. Op een doordeweekse dag zal het wel rustiger zijn. 
De rit door het safaripark duurt ongeveer 30 minuten. De gids gaf basisinformatie in het Vietnamees, Chinees en Engels. We zagen tijgers, leeuwen, neushoorns, struisvogels, antilopen, een stel jonge giraffen en veel zebra's.

 


Olifantenshow


"We ontdekten dit op een tour naar het noorden van het eiland. We dachten, dat we de verkeerde weg hadden genomen, maar uiteindelijk eindigden we bij de ingang. Het lijkt een beetje raar, emaar we hadden het gevoel, dat we de hele dierentuin voor onszelf hadden.
Het gebied is enorm groot en de dieren hadden veel ruimte - en toch hadden we de gelegenheid om ze van dichtbij te zien! Ze leken allemaal erg goed verzorgd.
Het safaripark is onderdeel van een traditionele dierentuin, onderdeel safari. De dierentuin heeft een breed scala aan dieren. De safari neemt je mee in een van airconditioning voorziene bus tour door tijgers, leeuwen, neushoorns, struisvogels, zebra's, giraffen en andere dieren. Veel plezier!
De volieres waren eigenlijk ook leuk en zeer goed doordacht (ik normaal vinden ze saai, maar hier werkte echt goed)
Het heeft alle voorzieningen van een modern en goed uitgerust zoo en was erg schoon overal."

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |