THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  VINH
  -- Vinh
  -- Vinh Cua Lo Beach
  -- Vinh Hong Son Tempel
  -- Vinh Hotels
  -- Kim Lien - Uncle Ho
  -- Dung Quyet Mountain
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Mai Chau

  Son La

  Duong Lam

  Ha Giang

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Ha Long Bay

  Ninh Binh

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Dung Quyet Mountain

en de King Quang Trung Tempel

"En toen gingen we verder met onze rit naar Vinh, dit was ongeveer 150 km, we hebben er 5 uur over gedaan, de hele weg lag open, niet een stukje, nee de hele weg tegelijk. De bus schudde hevig heen en weer, maar dat gaf niet, maar al die trucks die er reden abnormaal, ik heb nog nooit zoveel trucks achter elkaar gezien en ze rijden als gekken, toeteren de hele tijd als ze iets gaan doen".


Blik op Vinh

          De Dung Quyet Berg - bevindt zich aan de rand van Vinh. Op zo'n 5 kilometer van het centrum van de stad, vlakbij de Ben Thuy Bridge.
In het weekend gaan veel inwoners wandelen op de berg. Ze moeten dan 400 treden klimmen naar de top. Dung Quyet Berg staat een centraal in het leven van de inwoners van Vinh. Het wordt gebruikt als rustpunt van de bruisende stad en wordt ook beschouwd als thuisbasis van vier bovennatuurlijke wezens: de draak, eenhoorn, schildpad en feniks.

Boven op de top van de berg ontdek je majestueus en oud, groot en ruim, de tempel. Deze staat opvallend te midden van de eindeloze lijn pijnbomen en de immense Lam rivier beneden je, meandert in de mist.
Vanaf de top heb je ook een fantastische blik op Vinh City. Het is een idyllisch gezicht. De stad strekt zich uit van de bergen tot de vlaktes. Je ziet de groene pijnbomen, de landbouwgrond, rivieren en de hoge gebouwen stijgen aan de oevers. Je ziet de drukte op de wegen en in de cafeetjes, restaurants, de historische tempels, en de uitgaanswijk.
Je kunt de berg ook op met een motorfiets of auto. Rond de top van de berg zelf zijn kleine cafés, restaurants, wandelpaden en hotels. Dit maakt de berg tot zo'n geliefde plek voor de inwoners.

 

De tempel werd gebouwd volgens Koninklijke architectuur. Daarom vind je bij binnenkomst een voorplein, dat is een belangrijke plaats in de tempel. Dan is er het centrale paleis en de plek voor de vrouwen, die gemaakt is van lim hout. De pilaren zijn voorzien van gesneden afbeeldingen uit de Nguyen dynastie en het dak is gemaakt met twee lagen platte bamboe, terwijl de wanden en vloeren zijn gemaakt van baksteen en natuursteen.

De tempel werd in 2003 gebouwd, met uitstraling en de spirituele cultuur van Nguyen dynastie.
De tempel beschikt ook over een Tay Son Museum, een Nghe An museum over ethische werken, etnische culinaire geschriften, vogelkooi, volksspelen en traditionele ambachtelijke beroepen.

Lokale overheden en bewoners organiseren jaarlijks in december een ceremonie in de tempel. Dit is ter ere van de helden en ze en herdenken de overwinning tegen Quing indringers.


De Tempel

Vinh markt is de grootste natte markt in de provincie Nghe An. Hij bestaat uit ongeveer 563 verkopers, die verschillende producten verkopen, zoals pinda's, bonen, rijst, vlees, vis, groenten e.d. De meeste verse producten in Vinh markt worden verkocht aan de groothandel, vervolgens doorverkocht in 22 markten over Vinh stad, of door ambulante verkopers.

 

 


De weg naar de King Quang Trung Tempel

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |