THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  VINH
  -- Vinh
  -- Vinh Cua Lo Beach
  -- Vinh Hong Son Tempel
  -- Vinh Hotels
  -- Kim Lien - Uncle Ho
  -- Dung Quyet Mountain
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Mai Chau

  Son La

  Duong Lam

  Ha Giang

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Ha Long Bay

  Ninh Binh

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Kin Lien
de geboorteplaats van Ho Chi Minh

"Er zijn veel mooie tuinen in dit dorp en het wordt er heel schoon gehouden. Op de heuvel, achter zijn geboortedorp is een vrij onbekend plek: het is het graf van Ho Chi Minhs moeder. Als je de weg nog 10 kilometer volgt, kom je in de geboorteplaats van Ho Chi Minhs vader. Dat is ook een kijkje waard, als je tenminste de tijd en geÔnteresseerd bent in de geschiedenis."


De woning

          Kim Lien of Sen Village - ligt ongeveer 15 kilometer ten noorden van Vinh. Op het eerste gezicht verschilt het niet zo veel van de landelijke dorpjes hier in de omgeving. Het is identiek aan de andere dorpen, maar wat het zo speciaal maakt, is dat hier jaarlijks duizenden Vietnamezen naar toe trekken. 
Het is de geboorteplaats van "Uncle Ho", oftewel Ho Chi Minh. Hier bracht hij zijn jeugd door. Zijn ouderlijk huis is nu het "Kim Lien Museum" geworden. De naam van het dorp betekent "Gouden Lelie" en het is tegenwoordig een pelgrimsoord voor Vietnamezen.

Het dorp is heel rustig, vredig en poŽtisch omringd met bamboe bomen, waterputten, Banyan bomen, uitgestrekte rijstvelden en bergjes.
Er is een tempel, waar festivals of de belangrijke, godsdienstige ceremonieŽn van het dorp plaats vinden. Het landschap wordt verder versierd met tal van bergen, die ver weg verborgen in wazige lucht en blauwe hemel. Er is ook een geur van lotus aan het begin van het dorp.
De mensen, die naar hier toe komen zijn meestal volwassenen. Zij hebben Ho Chi Minh nog meegemaakt, toen ze klein waren en hebben veel verhalen gehoord van hun ouders over de strijd van "Uncle Ho" tegen de kolonisten.

 

Het oorspronkelijke huis heeft drie kamers met een dak, dat gedragen werd door houten palen. Het huis beslaat een totale oppervlakte van 50 vierkante meter. Het is heel bescheiden in het ontwerp. Deze huizen hadden allemaal houten vloeren.


De woning van binnen


Het huis, waarin hij opgroeide, staat nog overeind en is in zijn originele staat terug gebracht. Bij het ouderlijk huis zijn er bijgebouwen gekomen: het museum. Geld hiervoor werd door de dorpelingen bijeen gespaard. Het is al een oud huis, want het werd in 1901 gebouwd. Het museum werd geopend in 1990. Het huis is bewaard gebleven in zijn (bijna) oorspronkelijke structuur en design, met alle eenvoudige voorwerpen van de familie, zoals de traditionele borstels of inktpotten. Foto's van Ho Chi Minh en de opkomst van de revolutie sieren de muren.
Natuurlijk zijn er ook voorwerpen, die je in elk huis op het platteland aantreft: bamboe matten, manden of rijstvijzel. Rondom het huis ligt een weelderige tuin met tal van groene planten, waaronder veel souvenir bomen, die bezoekers zijn geplant, die deze plek bezocht hebben.
Aan de achterkant staat nog een gebouwtje, waarvan het interieur hoofdzakelijk rood is. Hier staat een gouden borstbeeld van Ho Chi Minh, dat versierd is met bloemen. Natuurlijk is het de bedoeling, dat bezoekers hier ook bloemen neerleggen.
De toegang is gratis. Het is dagelijks geopend van 0800 -11.00 uur en van 13.00 - 17.00 uur.


Het huis

Ho ChŪ Minh (1890 - 1969), geboren als Nguyen Sinh Cung, was een Vietnamese communistische leider, die premier (1945) en later president was van de Democratische Republiek Vietnam (Noord-Vietnam). Hij woonde in zijn jeugd in Engeland (2 jaar), waar hij in aanraking kwam met het communisme. Daarna woonde hij in Frankrijk (6 jaar), waar hij een opleiding volgde tot banketbakker.

Later speelde hij een grote rol in de vrijheidsoorlogen tegen de Fransen en Amerikanen. Ho Chi Minh was iemand, die er een simpele levensstijl op na hield, zelfs als hem luxe werd aangeboden. Ook stond hij bekend onder zijn vrienden als een gematigd politicus en iemand met een hoge mate van betrouwbaarheid. Hij droeg zijn macht over in 1955 wegens gezondheidsproblemen, maar bleef een zeer zichtbaar boegbeeld en inspiratiebron voor de Vietnamezen die vochten voor een verenigd, communistisch Vietnam.
Na de oorlog werd Saigon herdoopt tot Ho Chi Minh City. Overigens wordt Saigon nog dagelijks gebruikt om het centrum van de stad aan te duiden. Met Ho Chi Minh City wordt Saigon met al zijn voorsteden bedoeld.

 

Ho Chi Minh stierf op 2 september 1969 op 79-jarige leeftijd. Zijn lichaam werd, tegen zijn wens, geplaatst in een granieten mausoleum in Hanoi. Hij wilde zelf echter gecremeerd worden en zijn as laten plaatsen op drie Vietnamese bergtoppen. Hij schreef zelf: Niet alleen is crematie goed vanuit het oogpunt van hygiŽne, maar het bespaart ook landbouwgrond.


Ho Chi Minh

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |