THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  VINH
  -- Vinh
  -- Vinh Cua Lo Beach
  -- Vinh Hong Son Tempel
  -- Vinh Hotels
  -- Kim Lien - Uncle Ho
  -- Dung Quyet Mountain
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Mai Chau

  Son La

  Duong Lam

  Ha Giang

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Ha Long Bay

  Ninh Binh

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

CUA LO
the beach

"En toen gingen we verder met onze rit naar Vinh, dit was ongeveer 150 km, we hebben er 5 uur over gedaan, de hele weg lag open, niet een stukje, nee de hele weg tegelijk. De bus schudde hevig heen en weer, maar dat gaf niet, maar al die trucks die er reden abnormaal, ik heb nog nooit zoveel trucks achter elkaar gezien en ze rijden als gekken, toeteren de hele tijd als ze iets gaan doen".


Blik op Vinh

          Cua Lo Beach - is n van de mooiste stranden in het noorden van Vietnam. Het ligt op slechts 18 km afstand van het centrum van de stad Vinh. Cua Lo Beach fungeert als een magneet voor bijna alle binnenlandse toeristen uit het noorden en het midden van het land.
Dit 10 kilometer lange strand is beroemd om zijn witte zand en blauwe water. Het ligt aan de rand van een prachtig dennenbos en is hier en daar omzoomd met kokospalmen. Het strand loopt langzaam af en er is geen grote golfslag. Dit maakt dit strand tot een favoriete badplaats voor families met kinderen.

Op het strand zul je weinig toeristen aantreffen, hoewel Cua Lo de potentie heeft van een uitstekende badplaats. Cua Lo is langzaam veranderd van een slaperig stadje, doordat het aantrekkingskracht heeft en steeds meer hotels worden gebouwd. Er ontwikkelen zich steeds meer toeristische activiteiten, omdat er een stijgende vraag is van de bezoekers. Ook in Vinh kun je gemakkelijk een fiets huren en zo langs het strand of de haven fietsen.

Cua Lo is ook bekend om de omliggende eilanden. Ze liggen niet ver van de kust en het zijn drie schitterende eilanden: Hon Ngu, Hon Chu en Hon Mat. In het noorden ligt Lan Chau Island en het zuidoosten ligt Song Ngu eiland. Deze eilanden zijn niet alleen schitterend, maar ze dienen ook als het schild, die het strand Cua Lo Beach en het land daarachter beschermt tegen stormen en sterke oceaan wind. Toeristen kunnen gemakkelijk op deze eilanden komen. In luttele minuten kun je een boot huren, die naar deze eilanden brengt.

In de restaurantjes aan het strand van Cua Lo kun je genieten van zeevruchten zoals garnalen, krabben en inktvis. Deze gerechten worden opgediend voor een zeer schappelijk prijs. Het (buitenlands) toerisme heeft in Vinh nog niet toegeslagen.

 

En van de meest interessante activiteiten die je hier kunt beleven, is wanneer toeristen 's nachts gaan vissen met lokale vissers. Zij varen met je in hun mandboodjes (kuipbootjes) ongeveer 50 tot 100 meter uit de kust om dan te vissen. Op de weg terug naar het strand kun je dan al je buit bekijken.

Vinh is een plaats met potentie. Het is van een dromerig stadje een plaats geworden, waar activiteiten worden gehouden en georganiseerd. Vraag er naar bij de receptie van je hotel.
Op Cua Lo is genoeg te ruimte voor veel mensen en het is niet volgebouwd! Maak eens een aangename wandeling langs het strand en bezoek eens een sea food restaurant voor lunch of diner. Er zijn restaurants langs het strand, dus er is volop keuze.


Het Strand

Vinh markt is de grootste natte markt in de provincie Nghe An. Hij bestaat uit ongeveer 563 verkopers, die verschillende producten verkopen, zoals pinda's, bonen, rijst, vlees, vis, groenten e.d. De meeste verse producten in Vinh markt worden verkocht aan de groothandel, vervolgens doorverkocht in 22 markten over Vinh stad, of door ambulante verkopers.

 

 


Vissers met een mandbootje

 

 

 

 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |