THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  VINH
  -- Vinh
  -- Vinh Cua Lo Beach
  -- Vinh Hong Son Tempel
  -- Vinh Hotels
  -- Kim Lien - Uncle Ho
  -- Dung Quyet Mountain
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Mai Chau

  Son La

  Duong Lam

  Ha Giang

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Ha Long Bay

  Ninh Binh

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

VINH

"Dit is een hotel restaurant dicht bij Muong lied Lam Hotel. Het was leeg toen we daar aankwamen maar het personeel verwelkomde ons mooi en spraken redelijk Engels als onze Vietnamese is helaas niet aanwezig. Het menu is vrij uitgebreid en het eten smakelijk. Het is een schande dat alle restaurants dat we tot dusverre in Vietnam hebben bezocht de voor- en hoofdgerecht tegelijkertijd serveren. Het eten was lekker, vooral de diepe gefrituurde inktvis in beslag. Het was een goede prijs en het bier was slechts 18.000 dong een fles plus service en toeristenbelasting."


Blik op Vinh

          Vinh - is een stad in Vietnam en is de bedrijvige hoofdplaats van de provincie Nghe An. Het ligt in het noorden van Vietnam en telt naar schatting 500.000 inwoners. Vinh is een erg moderne stad met flatgebouwen naar Europese ideeŽn met een redelijk grote haven. De stad wordt gerekend bij Noord Vietnam, omdat men Vinh beschouwde als "de poort naar het zuiden".
Op ca. 15 kilometer ten noorden van deze stad bevindt zich het gehucht Kim Lien. Het plaatsje wordt ook wel "Sen Village" genoemd. Het is de geboorteplaats van "Uncle Ho", oftewel Ho Chi Minh. Hier bracht hij zijn jeugd door. Zijn ouderlijk huis is nu het "Kim Lien Museum" geworden. De naam van het dorp betekent "Gouden Lelie" en het is tegenwoordig een pelgrimsoord voor Vietnamezen. Het dorp is omgeven door bamboe bomen, waterputten, Banyan bomen, uitgestrekte rijstvelden en bergjes.

In 1789 kreeg Vinh zijn oorspronkelijke naam. Het heette o.a. Ke Vinh, Vinh Giang, Vinh Doanh en Vinh Thi. Maar sinds ruim twee eeuwen is het dus "Vinh". De stad is door de Amerikanen in de oorlog vaak gebombardeerd, zodat er weinig over bleef van historische gebouwen. Zo werd er o.a. ook een citadel verwoest. Via de haven werd de Vietcong bevoorraad met wapens.
De belangrijkste reden waarom mensen naar Vinh komen, is om naar de grens met Laos door te reizen. Er zijn nu twee grensovergangen, die men kan kiezen. In het zuidwesten via Route 8 liggen de grensplaatsen Nam Phao & Cau Treo, die naar Lak Xao in Laos gaat. In het noordwesten ga je via Route 7 naar de grensplaatsen Nam Can & Nam Khan en uiteindelijk kom je in Phonsavan (Laos) aan.

 

Het merendeel van de guesthouses en hostels in Vinh vind je langs de weg, die richting Laos gaat. Deze weg verandert drie keer van naam in minder dan drie kilometer - Quang Trang, Le Loi en Mai Hac De. De meesten verblijven hier, omdat de trein- en busstations zich hier bevinden.
Wij raden iedereen, die hier voor langere tijd verblijft, dat ze op zoek gaan naar een hotel in de schilderachtige en rustige straatjes van Vinh, nabij het Central City Park.
Het park is gecentreerd rond een monumentaal standbeeld van "Uncle Ho", dat 's avonds prachtig verlicht is. In het midden is een meer met een kunstmatig eiland. Er is een pretpark in het Central City Park. Er zijn een aantal leuke attracties, waar je je kunt ontspannen nŗ een drukke dag. Dit is ook heel leuk, als je met kinderen reist. Het park is bedoeld om te recreŽren.

Vinh markt is de grootste natte markt in de provincie Nghe An. Hij bestaat uit ongeveer 563 verkopers, die verschillende producten verkopen, zoals pinda's, bonen, rijst, vlees, vis, groenten e.d. De meeste verse producten in Vinh markt worden verkocht aan de groothandel, vervolgens doorverkocht in 22 markten over Vinh stad, of door ambulante verkopers.

De Hong Son tempel bevindt zich naast de Vinh Markt. Het onderste gedeelte werd verwoest door een Amerikaanse bom, maar is inmiddels weer gereconstrueerd. De Hong Son Tempel is een uitstekende architectonisch overblijfsel, beÔnvloed door Nguyen Dynastie bouwstijl. Het heeft nog steeds een waardevolle collectie beelden. De tempel werd geclassificeerd als nationaal cultuurhistorisch monument. Jaarlijks op Hong Son Temple heeft 3 grote ceremonies:

  • Op de 3e dag van de derde maanmaand: de sterfdag van de Heilige moeder Lieu Hanh.

  • Op de 10e dag van de derde maanmaand de sterfdag van King Hung.

  • Op de 20e dag van de augustus maanmaand: de sterfdag de heilige Saint Tran Hung Dao.

 

Vinh heeft ook nog een oude citadel (een stervormige versterking). De citadel werd gebouwd in 1804, onder het bewind van keizer Gia Long. Op dat moment was het alleen gebouwd van klei. In 1831 werd gebouwd van steen in de vorm van een zeshoek die werd beÔnvloed door de stijl van de Franse architect Vauban. Citadel heeft 4,8 m hoge muur rond een brede en diepe gracht. De citadel bevindt zich bij poort van Dang Thai Than.

Cua Lo Beach is ťťn van de mooiste stranden in Noord Vietnam. Het bevindt zich slechts 18 km afstand van het centrum van Vinh. Cua Lo Beach is een magneet voor bijna alle binnenlandse toeristen uit het noorden. Dit 10 kilometer lange strand is beroemd om zijn witte zand en blauwe water, omzoomd door een prachtig dennenbos en kokosbomen. Op en bij het strand zijn restaurantjes, waar je de zeevruchten kunt proberen, zoals garnalen, krabben en inktvis.
Cua Lo is ook bekend om de omliggende eilanden. Niet ver van de kust zijn drie prachtige eilanden: Hon Ngu, Hon Chu en Hon Mat. Deze eilanden zijn niet alleen opvallend, maar ze dienen ook ter bescherming van Cua Lo Beach tegen stormen en sterke oceaan wind. Je kunt de eilanden ook bezoeken.


Cua Lo Strand

Vijf kilometer van Vinh stad naar het zuiden bevindt zich de Dung Quyet Mountain. Hier vind je de King Quang Trung Tempel, waar men een nationale held eert. De tempel en de berg worden gebruikt als een rustpunt buiten de bruisende stad. Tevens wordt ook beschouwd als de thuisbasis van vier bovennatuurlijke wezens; de draak, eenhoorn, schildpad en feniks. Bezoekers moeten 400 treden nemen om de top te bereiken. Het uitzicht vanaf de berg en tempel is groots. Je kijkt uit over Vinh en wijde omgeving. De tempel is opvallend te midden van de eindeloze lijn pijnbomen en de immense Lam rivier beneden je. Bezoekers branden wierook in de tempel om te bidden voor geluk.

Vinh is meer gericht op Vietnamese toeristen (Kiem Lien, Cua Lo Beach), maar westerlingen, die geÔnteresseerd zijn in de omgeving van Vinh, kunnen in de stad excursies boeken. Ze gaan echter verder dan het strand van Cua Lo. Sommige zijn wel 100 km verwijderd van Vinh.
Je kunt o.a. naar het Pu Mat National Park,  naar de grotten van Quy Chau of naar het Que Phong district.


De citadel

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |