THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   

 
 
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Kaart van Vietnam

          In het noorden en noordwesten - bevindt zich een berggebied: Hoang Lien Son. In dit berggebied wonen veel etnische minderheden. Dit is ook de reden, waarom veel toeristen deze streek bezoeken. Ze brengen dan een bezoek aan enkele etnische dorpen. In dit gebied ligt ook de hoogste berg van Vietnam, de Fan Si Pan (Phang Xi Pang). Deze berg ligt op 3143 meter hoogte.

Er is een afstandtabel met het aantal kilometers tussen de steden (klik).

In het centrale gedeelte van Vietnam
(door de Vietnamezen Trung Bo genoemd, door anderen Annam) bevindt een bergketen, de Annamite Chain, die van het noorden naar het zuiden loopt. Deze bergketen vormt in het westen de natuurlijke grens met buurland Laos.
In het zuidwesten bevinden zich hoogvlakten (Centrale Hooglanden) met vele watervallen. Richting de kust neemt het reliŽf af en maakt uiteindelijk plaats voor uitgestrekte kustvlakten met mooie, ongerepte stranden. In dit centrale deel is Da Nang de enige plaats met een goede haven.

Een groot deel van de zuidelijke regio (door de Vietnamezen Nam Bo genoemd) van Vietnam wordt gevormd door de Mekong Delta, een uitgestrekt laaglandgebied van 40.000 km≤. De Mekong rivier is 4200 kilometer lang. Slechts de laatste 220 kilometer gaan over Vietnamees grondgebied.

De Mekong Delta is een groen gebied vol riviertakken, kanalen en zijkanalen. Er is veel bedrijvigheid op het water. Het vervoer vindt veelal over water plaats en er zijn zelfs complete drijvende markten.
De Mekong Delta is een geweldige plek om te verkennen met de fiets. Het terrein is vlak en daardoor voor een normale geoefende fietser goed te doen.
Ho Chi Minh City (het voormalige Saigon) is een heuse wereldstad van 7 miljoen inwoners, met interessante musea (uiteraard over de Vietnamoorlog).

 

"Dit is echt de stad die nooit slaapt. Dit is een van de 'nieuwere' steden, daardoor weinig onverwachte mooie plekjes te vinden. 2 dagen om de stad te bezoeken was genoeg voor ons. Het is een goede uitvalsbasis om de Mekong delta en de Cu Chi tunnels te bezoeken. De hysterie van het verkeer is leuk om te bekijken. Verdere hoogtepunten zijn de Ben Thanh markt, de backpackers buurt en het war remnants museum."

 

De Kaart
Een blik op de kaart toont dat het land zeer uitgestrekt is en met enige fantasie, lijkt de vorm van het land op de letter "S". Van noord naar zuid is de afstand meer dan 1650 kilometer. In het centrale deel van het land is de breedte nauwelijks 50 kilometer! In totaal is het landoppervlak 331.689 km≤.
In oppervlakte is het ongeveer even groot als ItaliŽ.

Economie:
Het grootste deel van de bevolking leeft van de landbouw en rijst is veruit het belangrijkste gewas. De Mekong en Rode rivierdelta's behoren tot de grootste rijstplantagegebieden van de wereld. In deze gebieden wordt dankbaar geprofiteerd van de zware regenval en rijke alluviale grond. Op de rijstplantages is een 4350 km lang gedetailleerd netwerk van dijken, dammen, kanalen, en sloten aangelegd dat irrigatie en overstromingsbeheer verstrekt.
Pinda's, graan, bataten en bonen zijn secundaire voedselgewassen, en katoen, jute, koffie, thee en suikerriet zijn belangrijke geproduceerde marktgewassen.

Rubber is ook een belangrijk uitvoerproduct. Hout is er genoeg, in het bijzonder in het noorden, maar ontbossing als gevolg van nieuwe vestigingen op het hoogland, cultuurverplaatsing en de commerciŽle bosbouw worden een steeds ernstiger probleem.
De belangrijke industrieŽn zijn de landbouwverwerking, de machinebouw, autoassemblage en de vervaardiging van textiel en kleding, cement, chemische meststoffen, glas en banden.


Rubber tappen

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |