THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  MEKONG
  -- Mekong Rivier
  -- Mekong Fietsen
  -- Mekong Irrawaddy Dolfijn
  -- Victoria Mekong Cruise
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Victoria Mekong

"Ik heb de Mekong rivier verkend en gereisd. Ik ben op verschillende interessante plaatsen in Zuidoost-Azië geweest. Tijdens mijn eerste reis naar de regio als jonge backpacker eind jaren negentig nam ik een langzame boot van Huay Xai (de grensstad in het noorden van Thailand en Laos) naar Luang Prabang, en vanaf dat moment was ik gefascineerd door het verkennen de Mekong en haar zijrivieren.
Ik heb het geluk gehad om naar beneden te reizen en langs de rivier te blijven in Thailand, Laos en Cambodja. Maar de zogenaamde "Mekong Delta" -regio van Vietnam was me tot voor kort op mijn reizen ontgaan en wat een traktatie had ik gemist!"


De Victoria in vroege avond

          De Victoria Mekong - is een onlangs gebouwd cruise schip, waarmee over de machtige Mekong rivier naar reist tussen Phnom Penh en Can Tho. Voor degene, die naar Cambodja willen reizen begint de reis met een treintocht van Ho Chi Minh City naar Can Tho. Daar moet je inschepen voor de vier- of driedaagse cruise.
Aan alle gemakken is gedacht want het schip beschikt over een eigen zwembad met pool bar en zonnedek, een lounge met bar, spa met massagemogelijkheden en fantastisch restaurant. De ruim ingerichte cabins zijn van alle gemakken voorzien en beschikken allemaal over een eigen balkon zodat je ten alle tijden het leven rondom de Mekong rivier kunt aanschouwen.
Victoria Mekong is het enige schip dat door dit deel van de delta vaart en biedt exclusieve drie- en vierdaagse routes naar zorgvuldig uitgekozen havens langs één van de meest betoverende stukken van de Mekong. Dit magische deel van de rivier levert wonderen bij elke bocht, van de weelderige, groene landschappen van Vietnam tot de betoverende hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh.

De Victoria Mekong is het groenste schip aan de rivier dat state-of-the-art eco-referenties combineert met viersterrencomfort en superieure service. Met slechts 35 passagiershutten ben je verzekerd van een echte 'klein schip'-ervaring. Ruime, stijlvolle passagiershutten hebben allemaal kamerhoge ramen, een eigen balkon en individueel regelbare airconditioning en aan boord vind je een overloopzwembad, een spa, een fitnessruimte, een bioscoop, een speelkamer, een boetiek en zelfs minigolf.
Je vaart over schilderachtige waterwegen door deze ansichtkaart-mooie regio die bekend staat als de 'rijstkom' van Vietnam vanwege de schijnbaar eindeloze rijstvelden.

 


Het zwembad aan boord van de Victoria

De Victoria Mekong biedt haar passagiers een authentiek inzicht in het leven van de rivier, gecombineerd met viersterrencomfort en superieure service. Het reisschema heeft een unieke landschappelijke focus, van de weelderige, groene landschappen van Vietnam tot de betoverende hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, waar men stroomopwaarts vier nachten over doet, of drie nachten stroomafwaarts. Kustexcursies zijn er op gericht om het lokale leven te ervaren. Er zijn natuurlijk veel mogelijkheden om in contact te komen met de lokale bevolking en hun boeiende cultuur.
Als u stroomopwaarts vaart, bezoek je de drijvende markt van Long Xuyen per sampan en leer je meer over de verschillende ethnische groepen van de Mekong-delta in het An Giang Museum.

 

Op Tiger Island ontmoet je lokale mensen met nog steeds traditionele ambachten: netwevers, houtsnijders, wierookmakers.
In Tan Chau zul je het eeuwenoude traditionele zijdeproductieproces als enige bekijken in Silk Village (Tan Chau), waar men met behulp van planten en boomschors de verf voor kleding en stoffen maakt.
Alle excursies en entertainment aan boord zijn inbegrepen voor de duur van uw cruise, evenals alle maaltijden, lokale bieren, frisdrank en huiswijn bij het diner.


Het zonnedek

De passagiershutten zijn ruime oases en modern ingericht met natuurlijk hout en een gedempt palet van rustgevende aardetinten. Kies uit Deluxe passagiershutten op het River Deck of Panorama Deck en ruime VIP-suites aan de achterzijde op het panoramadek van het schip.
Tussen het genieten van verrukkelijke diners en luchtige cocktails in de middag, kunt u genieten van een film, het genieten van een ontspannende spabehandeling, ontspannen in de speelkamer, een bezoek aan de sportschool, of een excursie. Elke dag brengt iets nieuws aan boord van de Victoria Mekong. Je zult je afvragen, hoe je alles kunt inpassen.

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |