THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 TUY HOA
  -- Tuy Hoa
  -- Tuy Hoa: Hotels
  -- Tuy Hoa: Nhan Mountain
  -- Tuy Hoa: Vervoer
  -- Tuy Hoa: Vung Ro Bay
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

TUY HOA

"De derde nieuwjaarsdag liepen we rond in Tuy Hoa opzoek naar een supermarkt om wat lekkers voor de trein reis te halen. We hebben niet gevonden war we zochten maar wel heel wat raars meegemaakt. We werden door wilde vreemde uitgenodigd om binnen wat te drinken voor Nieuwjaar een een praatje te maken. Wij konden geen Vietnamees en zij konden geen Engels. Toch waren ze bereid om een gesprek aan te gaan en je wat te drinken aan te bieden. Zo kwamen we terecht bij een atletiek trainer met een hele atletiekbaan in z'n achtertuin. En jonge yuppen die ons ook nog uitnodigde om mee karaoke te zingen. De gesprekken waren erg moeizaam en onhandig maar het feit dat we zo hartelijk ontvangen werden vond ik erg speciaal. Zulke gastvrijheid heb ik nog nooit meegemaakt."


De Stad

          Tuy Hoa - is de hoofdstad van de provincie Phu Yen in het zuiden van Centraal Vietnam. De stad heeft een kustlijn van meer dan 10 km lang. Tuy Hoa stad is het centrum voor handel, diensten en transport van de provincie Phu Yen. De stad bezit veel schoonheid met schilderachtige plekjes, zoals Da Rang Rivier en Nhan Mountain, Ghenh Da Dia ....... die een bekende toeristische attractie vormen. Daarnaast kun je ook een bezoek aan een serie pagodes, namelijk Ho Son, Hoa Son, Minh Son, Khanh Son, Bao Tinh, Bao Lam, Kim Cang.


Ghenh Da Dia

Ghenh Da Dia is een raadsel van de natuur. Ghenh Da Dia is een rotsachtig gebied van alsmaar 5-hoekige rotsen, die op elkaar of naast elkaar liggen. Van veraf lijkt het, alsof mensen deze zo opgestapeld hebben. Je kunt het best vergelijken met de honingraten van een bijenkorf.
Het moet miljoenen jaren geleden ontstaan zijn n een uitbarsting van een vulkaan, toen een lavastroom het water bereikte en stolde. Het gebied van Ghen Da Dia is 1 km2 groot en ligt half in zee en half boven de zeespiegel.
In de buurt van deze rotsen is een prachtig strand met turquoise water. Pasgetrouwde stelletjes komen vaak naar deze plek om hun trouwfoto's te laten maken.
Het strand staat bekend als "Almond Beach", waar de amandelbomen gewoon in het wild groeien.

 

De plek is met zijn bochtige wegen over land moeilijk te bereiken. De meeste toeristen kiezen ervoor om met de boot over zee te komen. Ze vertrekken dan vanuit de haven van Tuy Hoa en zij kunnen genieten van het fascinerende landschap: de bochtige wegen op het vasteland, de eilanden en en stranden. Deze boottocht duurt ongeveer 2 uur.


Chop Chai berg

Tuy Hoa is en typische Vietnamese stad: laagbouw en druk met mensen en bruisende, kleinschalige ondernemingen. De stad heeft zo'n 250.000 inwoners.
Het strand van Tuy Hoa is absoluut schitterend! Het heeft een voordeel ten opzichte van een aantal andere stranden in Vietnam: men kan op elk moment van het jaar in zee zwemmen. De stranden van Long Thuy en Da Dia staan bekend om hun ongerepte witte zand en kristalheldere blauwe water. Vung Ro is een bekend toeristisch centrum in de regio en een korte rit ten zuiden van de stad kan men vele prachtige eilanden bekijken en bezoeken.
Op 3 km van de oceaan biedt de Chop Chai berg een spectaculair panoramisch uitzicht vanaf de top; over het algemeen is dit een verbazingwekkende ervaring. Je kunt vanuit de verte de berg al zienzoals je kunt zien op de foto. Er staat een grote radio zendmast op de top.

 


Dit gedeelte van de kust bestaat uit hoge bergen met steile wanden, die zich uitstrekken tot in zee, beschutte baaien, waarin vissersvloten liggen, onbewoonde, schone zandstranden die zich uitstrekken van landtong naar landtong.
 


Tuy Hoa

 

 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |