THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HANOI
  -- Hanoi
  -- Hanoi Bus Stations
  -- Hanoi Dong X. Market
  -- Hanoi - Het ontstaan
  -- Hanoi Highlights
  -- Hanoi Hotels
  -- Hanoi Map
  -- Hanoi Mausoleum
  -- Hanoi Mieu Museum
  -- Hanoi Ngoc S.Tempel
  -- Hanoi Night Market
  -- Hanoi One P. Pagoda
  -- Hanoi Oude Wijk
  -- Hanoi Perfume Pagoda
  -- Hanoi Train Street
  -- Hanoi Tran Quoc
  -- Hanoi Trein Station
  -- Hanoi Waterpoppen
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
   
 

 


 

Chua Tran Quoc

"We bezochten deze oudste Boeddhistische tempel in de stad tijdens de TET-vakanties. Daarom waren we onder de honderden bezoekers die hun respect betoonden aan Budha. De ligging is prachtig op een klein schiereiland van de West Lake ( en die we konden zien vanuit onze kamer in het Sofitel Plaza hotel).
De eerste tempel werd in de 6de eeuw bij de" Red River" gebouwd maar vanwege de rivier-opmars werd de tempel herbouwd op deze "Golden Fish Inlet" in 1615.".


De Pagode

          De Chua Tran Quoc - is de oudste boeddhistische tempel in Hanoi. Oorspronkelijk de tempel gebouwd in de zesde eeuw, tijdens het bewind van keizer Ly Nam Dje (van 544 tot 548). De tempel is deu meer dan 1450 jaar oud. Als oprichter van de tempel werd genoemd Khai Quoc en de tempel lag aan de oevers van de Rode Rivier. Maar door afbrokkeling van de oever, werd de tempel herbouwd en kwam tenslotte in het meer de staan. Een kleine dam verbindt het aan het vasteland.
De architectuur is prachtig en het meer weerspiegelt de grote 6-hoekige toren, die verscheidene stadia van het leven van Boeddha uitbeeldt. De toren heeft 11 verdiepingen met 66 standbeelden van Boeddha.
De laatste grote renovatie van de tempel werd uitgevoerd in 1815. De ontvangsthal en de zaal der doden werden toen gerenoveerd. De pagode is één van de belangrijkste onderdelen van de Quoc Tran Tempel, omdat het as bewaart van een belangrijke monnik. In de loop der jaren kreeg de tempel verschillende namen, zoals An Quoc en Tran Bac.

Er leefden eeuwenlang monniken in de Tran Quoc Pagode en zij onderwezen het publiek over het Boeddhisme. Toentertijd begonnen de monniken met bidden, voordat het publiek naar binnen kwam. Zij deden dit in verschillende ruimtes op het terrein. Monniken konden niet trouwen (nu nog steeds niet) en daarom woonden er ook geen gezinnen in de pagode.
Op het terrein van de tempel is een "Bodhi-tree" die uitgesneden werd uit de oorspronkelijke "Bodhi-tree" in Bodh Gaya in India, waaronder Boeddha mediteerde en zijn verlichting bereikte. De "Bodhi-tree" was een geschenk in 1959, toen de Indiase president Rajendra Prasad een bezoek bracht aan Vietnam.

 


De Bodhi boom

Bij het belangrijkste heiligdom krijgen de bezoekers wierook om te branden. De lokale bevolking, die het heiligdom brengen bezoekt, brengt gewoonlijk ook een offer mee, zoals voedsel of kleine hoeveelheid geld, als een geschenk voor de goden. Wierook wordt verbrand om de wensen naar de goden te sturen en om geluk in ruil te ontvangen.
De wierook is genummerd met oneven cijfers, omdat oneven cijfers geluk brengen in de Chinese en Vietnamese cultuur. Even nummers, zoals het getal 4 wordt beschouwd als ongeluk, omdat het woord 4 klinkt, als het woord "dood" in het Chinees.

 

In de Tran Quoc pagode aanbidden ze ook vrouwelijke Boeddha's, die bekend staan als de "Moeders". Hun plek is aan de voorkant op de binnenplaats. De groene moeder heeft het beheer over de bergen en bossen. De witte Moeder heeft het beheer over het water. En tenslotte heeft de rode Moeder het beheer over de lucht. Dit zijn enkele van de oudste goden en godinnen, die aanbeden in Vietnam werden en voordat het Boeddhisme in Vietnam kwam.


De Pagode in het meer

Uit een reisverslag:

"Op het terrein van de tempel is een "Bodhi-tree" die uitgesneden werd uit de "Bodhi-tree" in Bodh Gaya, India waaronder Budha mediteerde.
We voelden ons iets ongemakkelijk om foto's te nemen van al deze devote pelgrims die we hierdoor niet wilden krenken of storen.
Bij de ingang van de pagode, verkochten "leurders" allerlei offer-geschenkjes en de sfeer was er erg ontspannen.
Een zeer aan te raden bezoek ! "

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |