THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HOA BINH
  -- Hoa Binh
  -- Hoa Binh Bergvolken
  -- Hoa Binh Hotels
  -- Hoa Binh Map
  -- Mai Chau
  -- Pa Co Market
  -- Thung Nai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

THUNG NAI

"Op naar Hoa Binh! Het wordt nu heuvelachtiger en de vergezichten zijn prachtig! Rijstvelden en rijstvelden en alles zo groen! En zo warm! We zien prachtige landschappen en klimmen en dalen alvast een beetje. Ik doe het rustig aan. Ik heb vanmorgen niet voldoende koffie gehad, dus ik kan van dat lijf niet alles verwachten, veel getraind heb ik niet in dit drukke voorjaar.
Na 80 kilometer fietsen komen we eindelijk aan in Hoa Binh, een behoorlijke stad. Iedereen zit buiten op een stoel. Ze zijn spullen aan het verkopen of ze zitten met hele families lekker te koken en te eten."


Muong Dorp

          Thung Nai - heeft geen hectische en lawaaierige activiteiten. Bezoekers moeten zich ontspannen met hun familie en vrienden, kijken naar het verbazingwekkende, natuurlijke landschap en hun verdriet of zorgen van het drukke dagelijkse leven vergeten.
Thung Nai werd vroeger de Thang Muong regio genoemd. Het was het woongebied van het bergvolk "de Muong" in het bijzonder van de Muong Bi, Vang, Thang en Dong. Volgens de lokale bevolking was de Thung Nai een grote Alpenvallei, omgeven door dichte bossen met talloze herten. Daarom noemden omwonenden het "de Thung Nai". Thung betekent "dal" en Nai betekent "herten". Daarom betekent de Thung Nai eigenlijk "de vallei van de herten".
Tegenwoordig zijn er geen herten, die je langs de beken of hellingen kunt zien. Het boeit echter nog steeds mensen door zijn ongerepte schoonheid en frisse sfeer.
In de jaren '80 werd er in de Da River een waterkrachtcentrale gebouwd. Deze maakte van de Thung Nai-vallei een groot meer. Het water diende voor de werking van de waterkrachtcentrale. Alle aanvankelijke omringende bergfes werden drijvende groene eilandjes en dit maakt het tot een poëtische en prachtig landschap, dat elke toerist zal bekoren. Daarom wordt Thung Nai ook wel "de tweede Ha Long Bay op het land" in het Noord-Vietnam genoemd.

De Thung Nai maakt indruk op iedereen, die het voor de eerste keer bezoekt. Je ziet de harmonieuze combinatie van bergen, meren en charmante huizen genesteld tussen de hoge heuvels.
De beste tijd om deze streek te bezoeken is in het najaar, wanneer het water zijn hoogste niveau heeft bereikt en de vallei gevuld is met een romantische meer.

Vandaag de dag proberen de Muong in de Thung Nai proberen hun traditionele cultuur behouden, want dit maakt deze plek zo bijzonder, dat het een aantrekkelijke toeristische attractie is geworden voor iedereen. De Thung Nai bevindt zich op ongeveer 25 km van Hoa Binh. Bezoekers vanuit de stad rijden langs bochtige wegen en de mooie, groene Da rivier voordat ze de Thung Nai bereiken.

 

De beste middelen van vervoer zijn hier boten en kano's. De lokale bevolking koopt zijn producten voornamelijk op de Bo markt. Deze markt is alleen vroeg in de ochtend open en sluit al vroeg omstreeks 08:00. De Thac Bo is een drijvende markt en is alleen op zondag open. Vanaf het Windmill Hotel ben je er in ongeveer 20 minuten. Deze markt is niet luidruchtig en druk. Het is een plek waar bedrijfjes hun producten verkopen, die 's nachts geoogst zijn.
Nadat je de drijvende markt hebt bezocht, kun je de Thac Bo tempel bezoeken om daar getuige te zijn van hun spirituele activiteiten. Van de Thac Bo Tempel naar het bergdorpje Ngoi Hoa is een kleine stap. Het is een landelijk dorpje, waar de Muong wonen. Een klein eilandje op het meer heet "Crow Island", omdat er veel kraaien huizen.


Het Meer

 

's Middags gaat de zon geleidelijk onder en wordt het Thung Nai meer bedekt met een magisch paarse gloed. Zonnestralen worden gereflecteerd en het meer ziet er uit als een vlakke spiegel. De enkele bootjes, die over het meer varen, maakt alles nog meer romantisch en natuurlijk.

Het is interessant, wanneer je over spectaculaire Da Giang rivier aan komt varen. Je ziet mooie en natuurlijke bezienswaardigheden, je kunt eten in het Windmill hotel of een bezoek brengen aan de Dao. Het toerisme staat hier nog in zijn kinderschoenen. De meeste bezoekers, die hier naar toe komen, verblijven in het Windmill hotel, Coconut Island of verblijven bij de lokale bevolking (homestay). Alle vormen van toerisme zijn nog niet benut. Thung Nai is een aantrekkelijke bestemming, want het is er rustig en natuurlijk. Als je in Hoa Binh verblijft, mag je de Thung Nai niet missen - het is een oase van rust.

,


De Windmill

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |