THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  SAPA
  -- Sapa
  -- Sapa Bergvolken
  -- Sapa Central Market
  -- Sapa Hotels/ Hostels
  -- Sapa Map
  -- Bac Ha Markt
  -- Cat Cat Village
  -- O Quy Ho Bergpas
  -- O Quy Ho Glazen Brug
  -- Ta Phin Village
  -- Thac Bac Waterval
  -- Lao Cai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Thac Bac
of Zilveren Waterval

"Na hier te hebben genoten op deze fantastische plek lopen we verder naar beneden, dwars door de groene rijstvelden richting een hoge waterval. Onderaan de waterval is een dorp, het is een zeer klein lokaal dorpje met een riviertje en daaromheen rieten en houten huisjes. In het dorp zien we veel varkens, kippen en spelende kinderen.
Me heeft 3 zoons van 3, 5 en 7 jaar. Haar man is nu ergens 100 kilometer verderop naar hun kardemom-veld met een aantal andere mannen. Hij blijft daar 10 dagen. Als ik vraag wie er op haar kinderen past wanneer zij werkt, geeft ze aan dat ze naar school gaan en dat de oudste ze dan van school haalt. Ze zegt er ook bij dat niemand eigenlijk echt naar de kinderen omkijkt, omdat beide ouders vaak werken. Een wereld van verschil met het leven dat wij gewend zijn."


Thac Bac of Zilveren Waterval

          Ongeveer 15 km buiten het stadje Sapa - in de richting van de stadjes Lai Chau en Dien Bien Phu, bevindt zich de majestueuze “Zilveren Waterval” in het dorpje San Xa Ho. De waterval ligt direct naast de nationale snelweg.
Op de top van de Ham Rong-berg in het centrum van Sa Pa, kun je op heldere dagen de Zilverwitte Waterval zien en want zo wordt de waterval sinds tijden genoemd door de lokale bevolking.
Onderweg naar de waterval zie je de het prachtige landschap van de bergen: er zijn oerbossen, terrasvormige velden op de hellingen of zwevende wolken waardoor het uitzicht belemmerd wordt. Het landschap doet je de afstand vergeten. De Zilveren Waterval (Thac Bac) is een zijstroom van de Muong Hoa riviertje, die ongeveer 17 km verderop loopt. Bovenaan de waterval is een kleine dam, die een deel van het water blokkeert voor huishoudelijk gebruik van de lokale bevolking. Er is een pad dat naar boven leidt, dat moeilijk te gaan is, je hebt een prachtig uitzicht over het landschap.

Wanneer je onderaan bij de Zilveren Waterval aankomt, moet je de lange stenen trap omhoog nemen. Kijk uit, want het kan glad zijn op de treden. Er zijn twee afzonderlijke paden, op de weg naar boven aan de rechterkant. Halverwege het klimmen naar de watervallen, zullen bezoekers een brug naar links moeten oversteken.
Tijdens de wandeling naar boven, hoor je het geluid van de wind, de dieren en de vogels, die de toeristen roepen naar Zilveren Waterval. Als je aan de voet van de waterval staat, te midden van de uitgestrekte bergen en bossen, zal je voelen, dat je nog nooit zo klein bent geweest. Dan verdwijnen alle zorgen van het leven.

 

De waterval is 200 meter hoog en stroomt trapsgewijs naar beneden. Op weg naar beneden heeft men bruggetjes gebouwd, om naar de andere kant te kunnen oversteken. Vroeger had de lokale bevolking ook al bruggetjes gemaakt om goederen uit te wisselen met andere dorpen, maar gelukkig zijn deze bouwvallige bruggetjes verdwenen voor betere. Nu vormen de stevige bruggen een uitdaging voor de bezoekers.
Na het beklimmen van deze waterval staan, kunnen bezoekers het majestueuze landschap van de natuur zien. Daarna kun je afdalen naar de voet van de waterval om te genieten van de delicatessen van het bergbos, zoals gebakken eieren, zwarte kip, gegrilde zalm of vlees van een big (Ban Pig), ... Er zijn een aantal eet- en souvenirwinkels in de buurt.


Thac Bac of Zilveren Waterval
 

 

Aan de voet van de waterval is ook een zalmkwekerij en onderzoekscentrum. De zalm, die in het midden gekweekt wordt, wordt gekweekt met water van de Zilveren Waterval.
Hier kun je een zalm uitzoeken voor het menu. Zalm doet Vietnamezen vaak denken aan luxe en zeldzame westerse gerechten.
In de winter is het gebied van de Zilveren Waterval één van de dikste sneeuwvalplekken in Sapa. In één van de laatste jaren, lag er een pak sneeuw van meer dan 15 cm dik.
De meest geschikte tijd om Zilveren Waterval te bezoeken is waarschijnlijk de zomer, alle intense hitte wordt verdreven door gladde groene dennenbossen, koele rotsachtige bergen en glooiende watervallen. Als je echter van april tot augustus in het droge seizoen gaat, moet je overwegen om Silver Falls te bezoeken, want dan heeft de waterval heel weinig water.


De zalmkwekerij

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |