THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

  


  SAPA
  -- Sapa
  -- Sapa Central Market
  -- Sapa Map
  -- Sapa Hotels
  -- Sapa Minorities
  -- Bac Ha Market
  -- Cat Cat Village
  -- O Quy Ho Glass Bridge
  -- O Quy Ho Pass
  -- Ta Phin Village
  -- Thac Bac Waterfall
  -- Lao Cai
 

  Home

 -- Climate

 -- Distance Chart Vietnam

 -- Festivals

 -- Foreign Embassies

 -- Minorities

 -- Tet/ Vietnam New Year

 -- Travel Documents

 -- Vaccinations

 -- Vietnam Buses

 -- Vietnam Map

 -- Vietnam Trains

 -- Vietnamese People
 

  North Vietnam

  Hanoi

  Cao Bang

  Cat Ba

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh City
 

  Central Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (temple complex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Quy Nhon

  Thien Mu Pagoda (Huť)

  Tuy Hoa

  Vinh Moc (tunnels)
 

  South Vietnam

  Ho Chi Minh City

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Floating Markets

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (by bike)

  My Tho

  Nam Du Archipelago

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  The Rest

  Hotels

  Links

  Contact
 

   

 


 

Ta Phin Village

"Dit is de plek om buiten Sapa te gaan om Hmong en Dao te zien. Het dorp is allerminst rijk. De vrouwen van het dorp vallen op toeristen zodra ze uit een voertuig komen en volgen hen totdat ze toelaten en iets kopen (je kunt het ze moeilijk kwalijk nemen; de goede banen in het Sapa-gebied gaan meestal naar Vietnamezen, velen van hen migranten uit Hanoi en elders).
Je kunt een aantal leuke textiel en ander handwerk vinden, en er is een coffeeshop met een eigen visvijver en natuursteenformatie aan de achterkant waar je kunt zitten en genieten van traditionele Vietnamese infuuskoffie. Anders dan dat, is er slechts ťťn lange onverharde straat aan weerszijden met winkels en huizen."


Ta Phin

          Ta Phin, - is een klein dorpje op 15 km van Sapa in het noorden van Vietnam. Het dorp wordt voornamelijk bevolkt door de etnische groepen Hmong, Dao en enkele mensen uit de Kinh. Ta Phin ligt ongeveer 1500 meter boven de zeespiegel in een afgelegen vallei, waar je rijstvelden en maisvelden vindt. De bergachtige weg naar Ta Phin maakt het lastig voor auto's. Daarom komen er maar een paar toeristen naar Ta Phin. Via deze slingerweg worden de inwoners van het dorp beschermd tegen het massatoerisme, in tegenstelling tot de plaatsen Lao Chai, Cat Cat en Ta Van.

De mensen van de Red Dao die daar wonen, houden nog sterk vast aan oude gewoonten:
- in gearrangeerde huwelijken moet nog steeds een behoorlijke hoeveelheid oude Indochinese zilveren piasters worden betaald voor de bruid;
- het gebruik van wortels en planten om zijden draden in felgeel of donkeroranje te verven;
- oogsten van geneeskrachtige planten in de jungle om hun traditionele kruidengenezing te maken of om energie te krijgen.

Hmong mensen wonen meestal in kleinere huizen en verbouwen hennepplanten en indigoplanten. Ze gebruiken deze planten voor hun mooie kleding en souvenirs voor bezoekers van het dorp.

xx

 


In het dorp Ta Phin

Vanwege de geÔsoleerde ligging zijn er niet veel manieren om het dorp Ta Phin te bereiken. Een mogelijkheid is om een motor of een motortaxi te huren. De reis duurt ongeveer 30 minuten. Elke keer als er een auto in het dorp parkeert, zie je een grappige, maar ook een trieste gebeurtenis. Alle lokale vrouwen beginnen te schreeuwen om de bestuurder of passagier te misleiden om iets van hen te kopen. Ze zullen hem een ​​tijdje volgen, totdat hij of zij iets koopt.
Sinds 1998 heeft Ta Phin het officiŽle merkteken van "brokaatdorp". Toeristen kunnen de beroemde handgemaakte brokaten kopen die door de etnische bevolking zijn gemaakt met dat officiŽle merkteken "brokaatdorp". Alle producten vallen op met veel felle kleuren en patronen, variŽrend van portemonnee, sjaal, tas en zelfs rugzakken of jassen.

Een andere manier is om een mooie wandeling te maken langs rijstvelden, prachtige landschappen en enkele dorpjes.
Trekking naar Ta Phin begint meestal in Sapa en de afstand is ongeveer 12 tot 14 km, afhankelijk van waar je stopt en in welk dorp. De gemakkelijkste manier is om te beginnen bij het Sapa-meer: ​​een klein rotspad brengt je naar het eerste dorp "Ma Tra village" met zijn rijstvelden.
Of je nu te voet of met de fiets komt, je moet bij aankomst in het dorp een kaartje kopen vanaf 20.000 VND per persoon. Het ingezamelde geld zal worden gebruikt voor het herstel van wegen en scholen.


The cave

In het dorp Ta Pinh zelf is niet veel te doen en te zien, op een grot na. Dappere toeristen willen graag de grot in, maar deze is vrij laag, dus lange mensen zullen niet graag naar binnen gaan. De lokale bevolking zegt dat de grot 15 km lang is. Dus neem oude kleren en zaklampen mee, als je dieper de grot in wilt. Onthoud dat juli en augustus geen goede tijd zijn om de grot te bezoeken, omdat het erg glad en nat is.

In de buurt van Ta Pinh kun je verschillende trekkings maken. Er zijn tal van kleine bergtoppen, die je te voet kunt bereiken. Je kunt gemakkelijk snacks kopen in de dorpswinkels of bij een gastgezin in een gastgezin vragen om plakkerige rijst verpakt in bananenbladeren.

 

Uit een reisverslag:

"We hadden de meest geweldige ervaring tijdens ons verblijf bij onze trekkinggids. We hadden het geluk om uitgenodigd te worden op een bruiloft van hun familie. Het was een geweldige dag waarop we deel mochten uitmaken van de Red Dao-cultuur en werden verwelkomd in hun huis, we hadden een fantastische tijd!
Pham is zo aardig, vriendelijk en we hielden van de tijd die we met haar doorbrachten en ons verblijf in haar prachtige huis. Ze leerde ons veel over haar cultuur en nam ons mee op trekking door een heel mooi land. We kochten ook een aantal prachtige handgemaakte items van de lieve lokale dames. Het was de beste tijd ooit!"

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |