THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LANG SON
  -- Lang Son
  -- Lang Son Hotels
  -- Lang Son Markten
  -- Tam Thanh Cave
  -- Vong Phu Mountain
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Tam Thanh Grot

"Dit is een zeer mooie grot en deze is zeker een bezoek waard. Als je binnen i de grot komt, zie je een lotusbasin, waarin het 'pure' water uit het plafond van de grot verzamelt wordt. Probeer wat water in de palm van je hand op te vangen. Het zijn (naar men zegt) druppels zeer kostbaar water. Je kunt ook uit de vijver nemen. Het feit dat er in dit noordelijke deel van Vietnam in Lang Son provincie grotten komt door het kalksteen van de karstbergen. Het is een zeer vredige en rustige plek om te bezoeken en ook zorgt voor prachtige foto's."


Het feest kan beginnen..............

          De Tam Thanh Grot - ligt ongeveer 2 km ten westen van de stad Lang Son (45.000 inwoners), dat een bloeiend stadje is, omringt door karstgebergte. Het gebied wordt voornamelijk bewoond door bevolkingsgroepen als Tho, Nung, Man en Dzao. De omgeving van Lang Son zijn 3 grotten: Nhat Thanh, Nhi Thanh en Tam Thanh. De bekendste is de grot van Tam Thanh.
Het is heel gemakkelijk om van het stadscentrum in Lang Son naar de Tam Thanh grot te komen. Je kunt ervoor kiezen om met de taxi of motor te gaan. Van Hanoi naar Lang Son pak je een taxi, wat handig. In Lang Son kun je vervolgens een motorfiets huren naar Mau Son (2 km) te reizen, wat heel dichtbij de Tam Thanh-grotten ligt.

De ingang bereik je na 30 treden en is ongeveer 8 meter hoog. De grot ligt verscholen tussen de struiken tegen de zon. Bij de ingang van de grot is ook een gedicht gegraveerd gedicht over de schoonheid van de natuur en het zachte geruis van de beek. Het werd in de 18e eeuw gegraveerd door de geleerde Ng Thi Si (1726-1780), toentertijd gouverneur van Lang Son. Na 100 m verbreedt de grot zich tot een enorme hal met zeer witte stalactieten, in verschillende vormen.
Bijna op magische wijze sta je opeens voor een stenen troon in de vorm van een bloeiende waterlelie. Op deze troon staat een beeld van Confucius, omringd door dat van Boeddha aan de linkerkant, en dat van Lao-tzu aan de rechterkant.

 

Er zijn in de grot ongeveer 200 treden en het pad gaat op en neer. Boven in de grot krijg je een weids uitzicht over een schilderachtige vallei. Onderweg zie je een lotusbassin, dat het 'pure' water van het plafond van de grot opvangt. Steek je handpalm uit om je eigen druppels van dit kostbare water te ontvangen. Je kunt het water ook uit de bak halen. Het is een zeer vredige en rustige plek om te bezoeken en zorgt ook voor prachtige foto's.
In de grot ligt de Tam Thanh-pagode met een Boeddhabeeld. Als je deze pagode op de 15e dag van de eerste maanmaand bezoekt, heb je de kans krijgen om deel te nemen aan het Tam Thanh Pagoda-festival met rituelen en traditionele religieuze gebruiken van de bewoners.


In de grot


 

Volgens het eerste verhaal over de grot, zou elk geluid dat in de grot wordt gemaakt in drie echo's worden weerkaatst (Tam Thanh: three Voices).
Een tweede verhaal vertelt over een man genaamd Diu Tin, die naar verluidt drie standbeelden uit het Taosme in de grot heeft aanbeden.


 

 

 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |