THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  NINH BINH
  -- Ninh Binh
  -- Ninh Binh Bich Dong Pag.
  -- Ninh Binh Bai Dinh Pag.
  -- Ninh Binh Mua Cave
  -- Ninh Binh Tam Coc Mnt.
  -- Ninh Binh Thai Vi Tempel
  -- Cuc Phuong NP
  -- Hoa Lu, oude stad
  -- Trang An Eco
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

TAM COC

 

"Gisteren hebben we een ooie boottocht gemaakt over de rivier in een roeibootje. De natuur was echt heel erg mooi! Het leek op Halong Bay qua rotsen, maar dan met rijstvelden er omheen in plaats van zee. Ik vond het veel mooier dan Halong Bay. Tijdens de tocht kwam je door 3 verschillende grotten.
Aan het einde van de derde grot draaiden de meeste boten zich om, maar het vrouwtje dat onze boot roeide vroeg ons of we nog verder wilden. we moesten haar dan €2 euro betalen. Dat was het echt dubbel en dwars waard! Daar was het nog veel mooier en er was geen enkele andere boot te bekennen. "


Karstlandschap

          Ninh Binh - beroemd om de nabijgelegen karstlandschap rond het dorp Tam Coc. Er is niets te doen in Ninh Binh zelf, afgezien van bier drinken met de lokale bevolking; de stad is nuttiger als een uitvalsbasis naar het omliggende platteland. Vlakbij Ninh Běnh liggen de beroemde karstbergen: Tam Coc. Tussen het gebergte slingert de Ngo Dong rivier. Deze heeft zich op verschillende plaatsen door de kalksteen rotsen gebroken, zodat er grotten en tunnels onder de bergen zijn gevormd.

Tam Coc wordt vanwege de rotsformaties ook wel “Halong Bay op het land” genoemd. In een klein bootje, die ze sampan noemen, worden de bezoekers door vrouwelijke roeiers, langs de karstbergen en tussen de rijstvelden geroeid. Opvallend is dat de roeisters niet met hun armen, maar met de benen roeien. Na vertrek uit het plaatsje Van Lam vaar je meteen tussen het kalkstenen gebergte.
Tam Coc betekent "drie grotten", en dat is precies, wat er gebeurt. Je vaart door drie grotten.

Probeer zo vroeg mogelijk de boottocht te maken, voordat de excursie groepen uit Hanoi komen. Ga anders laat in de middag, nadat de groepen weer zijn vertrokken. De laatste boten vertrekken om 17.30 in de zomer en om 16.30 in de winter.
 

 

De Vietnamese dames roeien je met handen en voeten door het idyllische en oogstrelende landschap van Tam Coc. Je vaart door een glasheldere rivier, waarbij je tot op de bodem kunt kijken. Je vaart onder natuurlijke tunnels door en langs de vele rijstvelden.
Er zijn ook drijvende drankverkopers, die zeer volhardend kunnen zijn. De meesten zullen je vragen, of je een drankje wilt te kopen voor de roeister. Dit drankje wordt meestal meteen terug verkocht voor de halve prijs. Sommige boten hebben dozen geladen bij het vertrek. Ze zijn gevuld met handwerk (je kunt dit controleren), en het is de bedoeling, dat je iets van hen koopt. Roeisters worden slecht betaald met een minimumloon. Ze hebben wel het recht om een paar tours per week voor zichzelf te maken. Dus koop iets van de handgemaakte, beroemde Tam Coc borduurwerken. Het is de belangrijkste inkomsten voor de lokale bevolking. Je bent niet verplicht om iets te kopen, maar dan moet je de roeister een goede tip geven. Maar verwacht geen bedankje. Meestal klagen ze, dat het niet genoeg is, ongeacht welk bedrag je ze geeft.
Let ook op de jongens, die foto's van je maken. Vaak willen ze een te hoge prijs voor de foto.

Van Lam is een klein plaatsje, dat bekend staat om het handwerk. Men verkoopt er handdoekjes, tafelkleden, kussenslopen en kleding.


Eén van de grotten

 

Uit een reisverslag:

"We zijn 3 dagen in Van Lam gebleven. Let op: geen pinautomaat in dit kleine gehucht. Boottocht van ongeveer 1,5 uur gedaan. Was heel erg mooi maar je merkt ook duidelijk dat dit de meest toeristische in de omgeving is. Het duurst van allemaal en aan het eind schreeuwde onze roeister om fooi. Na het geven van 50000d eiste ze dat we meer zouden geven.
Hier hebben we uiteraard niet aan meegewerkt. Dit gaf een nare nasmaak aan een verder mooie boottocht. Als je een boottocht in deze omgeving doet zou ik die bij Trang An willen adviseren. Hier zit je bijna 3 uur op een boot voor minder geld en er werd niet om fooi gevraagd maar uiteraard wel gewaardeerd. "


De rivier

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |