THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HO CHI MINH CITY/ SAIGON
  -- Ho Chi Minh City (HCMC)
  -- HCMC: Highlights
  -- HCMC: Backpack Street
  -- HCMC: B.Thanh Markt
  -- HCMC: Binh Tay Markt
  -- HCMC: Bitexco Tower
  -- HCMC: Bus Stations
  -- HCMC: Chinatown
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: Drijvnd Tempel
  -- HCMC: Ferry - Vung Tau
  -- HCMC: Fito Museum
  -- HCMC: G. Lam Pagode
  -- HCMC: Goodnight Saigon
  -- HCMC: Hotels
  -- HCMC: Jade Pagode
  -- HCMC: Map
  -- HCMC: Notre Dame
  -- HCMC: Park 23 sept.
  -- HCMC: Pretpark
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: War Museum
  -- HCMC: Xa Loi Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Suoi Tien
Attractiepark

"Het is een vreemd attractie park. Het is een boeddhistisch thema, dus er zijn veel draken en tempels maar ook vreemde attracties zoals de hel, waar je beesten ziet op sterk water met 2 hoofden of 2 neuzen. Je koopt een ticket met daarbij een aantal attracties die je kunt bezoeken en daarna kun je sommige dingen nog los kopen.Ook is de dolfijnenshow een aanrader, zit bij de entree inbegrepen. Verder kun je je voeten in een voetenbad met visjes en kun je een wijnproeverij bezichtigen. Het is echt van alles wat en alles door elkaar, maar wel grappig om te zien. Ga niet tijdens een feestdag of tijdens lunar nieuw jaar want dan is het superdruk en de rest van het jaar is het eigenlijk heel erg rustig.
Leuk om je een dagje te vermaken."


Suoi Tien Waterpark

          Attractiepark Suoi Tien - in Ho Chi Minh City werd geopend in 1995. Het park ligt aan lijn 1 van de metro van Ho Chi Minhstad, ten oosten van de Saigon rivier (in Quan 9). Met een taxi duurt de rit vanuit het centrum van Ho Chi Minh City ongeveer 30 minuten.
Het park is verdeeld in verschillende amusementsthema's. Suoi Tien betekent "de onsterflijke bron" (de beek bij Mui N draagt dezelfde naam).
De attracties in het park zijn gericht op de geschiedenis, folklore, Boeddha en de legendes van Vietnam, zoals Au Co, Lac Long Quan en ook de Slag van Son Tinh en Thuy Tinh (de strijd tussen de berggod en de riviergod) van Vietnam.
Er is een kunstmatige zeewater zwembad in het park voor de zoutwater zwemmers. Er is ook een gedeelte met dinosaurussen.

 


Onder de vele attracties zijn o.a. een grote gouden draak, wandelpaden met pilaren als reusachtige slagtanden van olifanten, een zwembad omgeven door een massieve betonnen gevel van draken en een gigantische draaiende gebeeldhouwde kikker bij de ingang. Vooral de zwembaden met glijbanen zijn topattracties. Verder zijn er o.a. een reuzenrad, een giant pendulum (waar je over-de-kop gaat) en een achtbaan.


De Achtbaan

Kinderen kunnen genieten vaan een boottochtje, waarvan de boot in de vorm is van een hond, zwaan of een schildpad. Maar pas op voor de "Palace of the Unicorns", wat een bloederig huis met verschrikkingen.
Misschien wel de vreemdste en meest zenuwslopend attractie van het enorme park is "Crocdile Kingdom". Een vijver met meer dan 1.500 levende krokodillen, waar de bezoekers uitgenodigd worden om hen te voeden met rauw vlees aan hengels. Op dit grote terrein zie je veel  krokodillen.
Je hoeft niet alleen te kijken naar het voeden van de krokodillen, maar, um...., je kunt er ook een baby krokodil kopen en je eigen krokodillenboerderij thuis beginnen (!).

 


Krokodillen  voeren

Het is allemaal heel indrukwekkend en op een groot oppervlakte uitgevoerd. Hoewel het park kindvriendelijk is, had men meer aandacht kunnen besteden aan de veiligheid, zoals gladheid bij de zwembaden. Je bent hier duidelijk niet in een Westers pretpark.
En van de laatste attractie is "paintball". Tegen betaling kun je een uur lang paintballen, compleet met uitrusting, wapen en verf. Als je bang om met paintballen bent vies te worden, is er een "laser-gun" gebied.
Het merendeel van de attracties zijn gericht op kinderen - het zijn meestal kleine ritjes - met uitzondering van een zeer grote reuzenrad, pendulum en een achtbaan. Maar zelfs deze grotere ritten zijn niet bijzonder snel of eng.


Giant Pendulum

Op gezette tijden wordt er een dolfijnenshow en een zeeleeuwenshow gehouden. Deze dieren vertonen kunstjes in het water. De show is verrassend goed en de dieren lijken goed onderhouden. Ze springen door hoepels en gooien met hun staart ballen in het publiek.

Als in het Vinperl Land in Nha Trang bent geweest, weet je dat je aan de kassa een all-inclusive kaartje hebt gekocht. Dat is hier niet zo. Wil je gaan zwemmen, dan betaal je een (lage) entreeprijs. Hetzelfde is dit ook bij de andere attractie. Echter..... al met al is het niet zo duur als het pretpark Vinpearl Land in Nha Trang

 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |