THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  PHU QUOC
  -- Phu Quoc
  -- Phu Quoc Map
  -- Phu Q. An Thoi
  -- Phu Q. Dinh Cau T.
  -- Phu Q. Duong Dong
  -- Phu Q. Ham Ninh
  -- Phu Q. Hotels
  -- Phu Q. Safaripark
  -- Phu Q. Su Muong P.
  -- Phu Q. Sung Hung P.
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Sung Hung Pagode

"Zelfs in het hoogseizoen hangt er op dit eiland een gezapige sfeer. Alles is prachtig om mij heen. De zee rolt zachtjes het strand en trekt zich weer terug, alsof het in de trance gebeurt. Maar het mooiste van dit alles is, dar er een 3 kilometer lang strand is. Precies voor mijn deur!

Ik ben al vroeg wakker. De zon komt net op en verwarmt het eiland. Ik besluit om over het bijna lege strand te lopen. Ik hou van het kijken naar een wereld, die wakker wordt. De zon neemt bezit van de ligstoelen en wil hiermee zeggen, dat dit plekje het paradijs is voor deze dag ".


Sung Hung Pagode

          Sung Hung Pagode - ligt in een interessant gedeelte van de binnenstad van Doung Dong, vlakbij de vissershaven en de brug,tegenover Telecommunication Center, in de buurt van Dinh Cau avondmarkt. Het is in het bruisende gedeelte van de stad, dat een klein stukje laat zien van wat de stad moet zijn geweest, voordat de toeristen kwamen.
Het is één van de oudste pagodes in Phu Quoc. De pagode volgt de leer van het Boeddhistische Mahayana. Het Mahayana wordt ook wel "het grote voertuig" genoemd. De pagode ligt in het centrum aan de voet van een heuvel.

Niemand weet, wanneer de Sung Hung Pagoda werd gebouwd. De oude inwoners van Doung Dong zeggen, dat er vroeger twee verschillende pagodes waren: de "Sung Nghia" en de "Hung Nhan", maar dit voordat zij geboren waren. Later werden ze samengevoegd en kreeg het één naam "Sung Hung Pagoda". Er zijn echter ook geruchten, dat de pagode werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw. De pagode werd tweemaal gerenoveerd in 1924 en 1960.
Sung Hung Pagoda heeft een zeer kenmerkende architectonische structuur, die uniek is voor zo'n een oude pagode. Je gaat al lopend trapsgewijs naar boven. De pagode is omgeven door grote bomen.

 


Het binnenplein

De pagode heeft een enorm indrukwekkend toegangspoort, die uit drie delen bestaat. De middelste is de grootste; twee kleinere ernaast. Eenmaal door de poort zie je een wit standbeeld van Avalokitesvara Bodhisattva (Godin van Genade) in het midden op het terrein.
Binnenin is er een grote zaal, die zeer zorgvuldig is ingericht. Het altaar bevindt zich in deze zaal. Op het altaar zie je verschillende Boeddha's:Boeddha's: Amitabha in het midden, Mahasthamaprapta bodhisattva aan de rechterkant en Avalokitesvara Bodhisattva aan de linkerkant. Achter de beelden is een beroemde meesterwerk getiteld "Vliegende draak" te zien, dat gemaakt is door een kunstenaar (Cao Sanh).
Er zijn ook vele andere decoraties in de pagode, met inbegrip van de "Dai Hong Chung" - een grote klok en de vele gegraveerde zinnen geschreven in het Chinees over de boeddhistische filosofie.


Het altaar

De pagode is gemakkelijk te bezoeken, want hij ligt in het centrum. Je kunt gratis naar binnen. De openingstijden zijn van 07.00 uur tot 18.00 uur.

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |