THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  PHU QUOC
  -- Phu Quoc
  -- Phu Quoc Map
  -- Phu Q. An Thoi
  -- Phu Q. Dinh Cau T.
  -- Phu Q. Duong Dong
  -- Phu Q. Ham Ninh
  -- Phu Q. Hotels
  -- Phu Q. Safaripark
  -- Phu Q. Su Muong P.
  -- Phu Q. Sung Hung P.
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Su Muong Pagode

"Zelfs in het hoogseizoen hangt er op dit eiland een gezapige sfeer. Alles is prachtig om mij heen. De zee rolt zachtjes het strand en trekt zich weer terug, alsof het in de trance gebeurt. Maar het mooiste van dit alles is, dar er een 3 kilometer lang strand is. Precies voor mijn deur!

Ik ben al vroeg wakker. De zon komt net op en verwarmt het eiland. Ik besluit om over het bijna lege strand te lopen. Ik hou van het kijken naar een wereld, die wakker wordt. De zon neemt bezit van de ligstoelen en wil hiermee zeggen, dat dit plekje het paradijs is voor deze dag ".


Su Muong Pagode

          De Su Muong Pagode - (ook bekend als Chua Su Muon en Hung Long Tu Pagode) is een heel bekende religieuze pagode op Phu Quoc Island. De pagode ligt op de top van een heuvel en werd in 1932 opgericht door Kim Nguyen Muon, een gerespecteerde monnik.
Deze oude bergpagode ligt aan de rand van de stad. Het is een geweldige plek om te bezoeken, wanneer je het strand een beetje beu bent en één van de vele religieuze pagodes van Phu Quoc wil verkennen. In de Su Muong Pagoda vind je vele kleurrijke beelden. Over een geëffend wandelpad ga je de heuvel op, halverwege de berg bevindt zich de pagode. Je hebt vanaf de pagode een prachtig uitzicht op de omliggende bosrijke omgeving. Er is hier boven ook een cadeauwinkel en een klein restaurant. Parkeren en toegang zijn gratis, maar een donatie is van harte welkom.

De eerste indruk van deze pagode is, dat het erg rustig, prachtig en plechtig is. De pagode bevindt zich halverwege een heuvel in het midden van een groen bos met een prachtig landschap. De grote hal is gebouwd op een 3 meter dikke rots. In deze hal vind je een altaar en het standbeeld van Boeddha, waar de lokale bevolking hem komt eren.
Om de grote hal te bereiken, moet je een trap nemen van 60 treden.
Er staat buiten de centrale hal een "dikke, grappige Boeddha". Aan de achterkant van de centrale hal is nog een standbeeld van Boeddha zittend onder een grote boom naast een hoge klif. Het panoramisch uitzicht aan de achterkant van de Su Muong Pagode is heel spectaculair. Deze plek is een bezoekje waard vanwege de "speciale sfeer" en het berglandschap.

 


De grappige Boeddha

Op het terrein van de pagode bevindt zich ook een grote rots, die men geel/zwart heeft geschilderd. Met een beetje fantasie kan je hier een volgzame tijger in ontdekken.
Om de pagode te bereiken moet je de weg nemen naar het plaatsje Ham Ninh Village. Dat ligt 4 kilometer ten zuiden van Duong Dong. Vandaar leidt een weg halverwege de berg (ca. 1 km) naar de Su Muong pagode. Misschien is het verstandig een taxi te nemen vanuit Duong Dong.Phu Quoc heeft niet veel mooie pagodes, dus deze is zeker het bezoeken waard.


De volgzame tijger

Er zijn op het eiland genoeg parelwinkels, waar je je slag kunt slaan. Allemaal gunstig geprijsd. De meeste van deze winkels vind je in Duong Dong en in in de buurt van het Saigon Phu Quoc Resort. In de winkels vind je een breed scala aan juwelen met parels, zoals armbanden, kettingen, oorbellen, ringen en nog veel meer. Alles tegen zeer redelijke prijzen.
Een ander goed product van Phu Quoc is de vissaus. Helaas mag je deze niet meenemen in het vliegtuig. Veel luchtvaartmaatschappijen verbieden dat. Over vissaus, als je op Phu Quoc bent, moet je bezoek brengen aan één van de vele vissausfabriekjes.
Phu Quoc staat ook bekend om zijn zwarte peper. Er zijn drie plantages, waar je een bezoek aan kunt brengen. Uiteraard kun je dan ook zwarte peper kopen.

 

Er zijn vele tempels en pagodes om te bezoeken in Phu Quoc. Hier is een lijst met de belangrijkste tempels: Dinh Cau Tempel, Cao Dai Tempel, Nguyen Trung Truc Tempel, Su Muong pagode, Sung Hung Pagoda, Ho Quoc Pagoda, Sung Duc Pagoda, Phap Quang pagode en Dinh Ba Tempel. 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |