THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 DA NANG
  -- Danang
  -- Danang Ba Na Hills
  -- Danang Highlights
  -- Danang Golden Bridge
  -- Danang China Beach
  -- Danang Hotels
  -- Danang L. Ung Pagode
  -- Danang Market
  -- Danang Marble Mnt.
  -- Danang Oorlogsmuseum
  -- Danang P Lam Pagode
  -- Danang Son Tra
  -- Danang Trein Station
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Son Tra
het schiereiland

"Eigenlijk is de enige manier om de Monkey Mountain ťcht te beleven het huren van een motor in Da Nang. Kosten (2017) 4 ŗ 5 $ (80.000 - 100.000 VND) per dag. Met de motor gewoon een paar km de boulevard/kustweg volgen tot aan de voet van de berg. Dan via kleine weggetjes naar boven door de jungle. Onderweg veel prachtige uitzichten over Da Nang en de zee. Soms zijn de weggetjes steil, maar overal geasfalteerd en veilig. Probeer een dag te kiezen waarop de lucht helder is, niet mistig. Er zijn veel apen op de berg, maar wil je ze zien, dan moet je de motor stilzetten, een kwartiertje stilte betrachten, en dan is er een redelijke kans dat ze tevoorschijn komen"


De Stranden van Son Tra

          Son Tra - is het schiereiland, dat op 10 kilometer van Da Nang ligt. Son Tra wordt geleidelijk een ideale toeristische attractie. Toeristen worden overstelpt met adembenemende vergezichten, ongerepte stranden en een fascinerende blauwe zee. Het schiereiland heeft een lengte van 13 bij 5 kilometer; het smalste deel is 2 kilometer. Son Tra wordt ook wel Monkey Mountain genoemd.
Met een hoogte van 693m boven de zeespiegel op de top van Son Tra kun je genieten van frisse, koele bries vanuit zee. Je kijkt uit op een mooie omgeving met weelderige groen. Verder weg zie Da Nang City en de Marble Mountains. Je hebt een mooi panoramisch uitzicht.

 


Da Nang heeft vele gezichten. Er is in elk stadsdeel een aparte sfeer, doordat de stad verspreid ligt op verschillende hoogtes bevindt.


Da Nang met het schiereiland Son Tra
 

Het wonderschone schiereiland heeft een fris en koel  klimaat. Er bevinden zich op het schiereiland diverse bekende internationale hotels, zoals het Intercontinental en het Son Tra Resort & Spa.
Dankzij het prachtige natuurlijke landschap, samen met diverse flora en fauna, is het een bestemming geworden voor veel toeristen. Ze komen naar Son Tra voor hun ontspanning en vakantie. Ze kunnen hier kamperen, picknicken, of de ongerepte jungle ontdekken.
Het schiereiland heeft een grote jungle met veel zeldzame dieren. Voor de liggen  kleurrijke koraalriffen, en een boeiende kustlijn ... Het is een prachtige geschenk, dat de natuur heeft geschonken aan Son Tra. Men noemt het wel "de kostbare, natuurlijke parel van Da Nang " voor het toerisme. Son Tra is het enige stuk jungle in Vietnam, dat zo dicht bij stad ligt.

 

Son Tra is een diverse en rijke natuurreservaat, grotendeels bedekt met bos en heuvels. Aan de rand bevindt zich reeds de industrie van de stad. Qua natuur vind je hier de scheidslijn tussen Noord en Zuid Vietnam. Het schiereiland is een schuilplaats voor zeldzame dieren, zoals herten, apen, gibbons en orang-oetans ...
Het is de thuisbasis van ongeveer 1000 verschillende plantensoorten, 51 vogels, 15 reptielen en 42 soorten koraal.
Son Tra is grotendeels bedekt met dicht regenwoud, waarin de zeldzame Rode wangen gibbons wonen. Dit is een apensoort, die is een veel voorkomt in de jungle van Son Tra, maar elders in Zuidoost AziŽ heel moeilijk te vinden is.


Het hoge beeld van de Linh Ung Pagode

Afgezien van de reeds genoemde jungle is het kustgebied tal van prachtige stranden. De natuur is hier een harmonieuze combinatie tussen de bergen en water. Ze creŽren een unieke schoonheid, die veel verschilt van andere stranden. Son Tra heeft een reeks van prachtige stranden, waar diverse hotels aan liggen: namelijk My Khe Beach, Pham Van Dong Beach, T20. Bovendien hebben toeristen de kans om duizend jaar oude Banyan bomen te bewonderen op de berg Ban Co Peak. De Linh Ung Pagoda ligt tegen de berghelling.
De Linh Ung kenmerkt perfecte harmonie tussen de moderne en traditionele architectuur van de Vietnamese pagodes, in het bijzonder in de drie-toegangspoort, de belangrijkste kamer en het "huis van de voorouders". Toeristen worden ook gevraagd om in de omliggende tuinen te kijken en de levendige Boeddhabeelden te bewonderen. Zij illustreren fascinerende mythes en verhalen in het boeddhisme.
Het meest prominente onderdeel van de pagoda complex is het hoogste standbeeld in Zuidoost-AziŽ van de bodhisattva Avalokitesvara (of de Godin van Genade). Dit beeld is 67 meter hoog en heeft een diameter van 35 meter.


Een baai op Son Tra
 

 


"Vandaag een kijkje genomen in de bergen van Da Nang. Prachtige uitzichten, mooie wegen soms stijl omhoog en omlaag, en als je geluk hebt een aap. Wij hadden echter pech met de scooter, zorg dus voor een goede! Duurde 2 uur eer dat we verder konden.
De 800jr oude boom is mooi, uitzicht vanaf lighttower (10,000 vnd entree ) is cool en de mountain top is spectaculair. Soms wel lastig de juiste weg te vinden wegens matige wegwijzers."

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |