THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 SON LA
  -- Son La
  -- Son La Hotels
  -- Son La Map
  -- Hua Tat
  -- Moc Chau Plateau
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

SON LA MAP

"De trekking is zwaar! De paden zijn enorm glad en zonder bamboestok en de hulp van de Zwarte Hmong vrouwen is het echt niet te doen, we glibberen over de smalle paadjes en rotsen en moeten ons soms echt vasthouden aan de vrouwen die (met baby op de rug) op hun slippertjes de bergen op en af lopen alsof het niets is, aan het einde van de trekking willen de vrouwen uiteraard hun tasjes en souvenirs aan ons verkopen en omdat iedereen zo enorm blij is met hun hulp kopen we alle tasjes, kettingen, armbandjes en sjaals.
We overnachten in een ‘home stay ‘het is een soort heel grote schuur waar we met z'n allen op zolder slapen, best comfortabel, na een heerlijk warme douche en een overheerlijk maaltijd van de heer des huizes, kruipen we vroeg ons bed in en maken we ons klaar voor de volgende dag, dag 2 van de trekking."  


De provincie

          Son La - wordt gekenmerkt door een ruig, maar toch adembenemend, bergachtig landschap en steile valleihellingen met honderden getrapte rijstterrassen. De weelderige valleien zijn de thuisbasis van kleine en geïsoleerde dorpen. Met een aanzienlijke populatie van minderheidsgroepen hoeft u niet ver te zoeken om mensen te vinden, die een traditionele levensstijl hebben, ver weg van de drukte van de grotere, meer verstedelijkte centra van Vietnam.
Son La is een middelgrote stad en heeft een duidelijk oud gedeelte in het noorden en het nieuwere, modernere deel van de stad in het zuiden. In Son La wonen voornamelijk inwoners van Thaise afkomst. Tevens is het in grootte de vijfde provincie van het land.

Voor de overgrote meerderheid van de bezoekers biedt de omgeving van Son La slechts een reeks langzame panorama's, die je vanuit een minibusvenster kunt waarnemen, terwijl ze hun lange, kronkelige reis over de weg maken van Hanoi naar Dien Bien Phu. Het heeft de aanbeveling om deze provincie eens rustig te ontdekken en niet in een groep. Iets wat je niet moet missen is de mooie Pha Din bergpas, die zich op 60 km afstand van het stadje Son La bevindt.
Hoewel de gelijknamige provinciale hoofdstad Son La weinig waarde heeft voor de toeristen, is het wèl een klassieke bestemming van het type "ik ben er geweest".

 

Son La ligt halverwege tussen Hanoi en Dien Bien Phu. Het was ooit de locatie van een omvangrijk Frans garnizoen tijdens de Franse oorlog, maar vandaag, afgezien van de ruïnes van de gevangenis, is het enige bewijs dat de Fransen hier ooit zijn geweest: de baguettes en de rijke, sterke koffie. De meeste bezoekers hebben in Son La een overnachting voordat ze verder gaan.
Eén van de bekendste monumenten uit de Franse koloniale periode is de gevangenis, die bekend stond als "hel op aarde". Het was bekend om de wreedheid die de Franse kolonisten tegen gevangenen hebben geoefend. Je vindt deze gevangenis op de top van Khau Ca Hill, Khau Ca street. Bij het Trade Union hotel in het noorden van de stad Son La heb je een goed uitzicht over de stad. Het is mogelijk om in dit hotel een motor te huren, in de stad kan het een probleem zijn met het huren van een motor.

Net als in de rest van het noordwesten is juni tot en met september een nat seizoen. Je kunt zware regenval en mistig weer verwachten. Aardverschuivingen komen vaak voor in de bergen en zullen je reis vertragen. Zichtbaar, eind september tot oktober en maart tot mei zijn de beste keuze. Avonden en vroege ochtenden kunnen het hele jaar door koel tot koud zijn. Zorg ervoor, dat u zich bij het motorrijden dienovereenkomstig kleedt. De temperatuur kan koud zijn op hoge bergpassen, maar heet in de valleien.


De omgeving

Het noorden van Vietnam

 


Bij het vallen van de avond


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |