THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 SON LA
  -- Son La
  -- Son La Hotels
  -- Son La Map
  -- Hua Tat
  -- Moc Chau Plateau
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

SON LA

"We zijn nu in Son La, een behoorlijk grote plaats waar we ook onze dollars hebben ingewisseld voor Dong. Er was zelfs al een bank die alleen maar euro's wilde hebben, dat zit dus wel goed met die euro. Vanochtend zijn we vroeg vertrokken en zijn al om 6 uur opgestaan, Dat lijkt vroeg maar dan zijn de Vietnamezen al lang bezig. Om 6.45 liepen de kinderen al naar school, onderweg aten ze wat bij de stalletjes aan straat. Ik stond daar ook tussen om ons ontbijt te kopen: wat brood, kaas en een soort oliebol. Een keer wat anders dan rijst of soep voor je ontbijt. Wel apart was dat wij de enige westerlingen in het stadje waren.
Op straat staart iedereen je na en je voelt je erg bekeken. Maar na een tijdje went dat wel. Wel knoop je makkelijk gesprekken aan al zijn ze weg oppervlakkig door mijn beperkte Vietnamees en hun beperkte Engels. Verder dan leeftijd, beroep en of je getrouwd bent kom je vaak niet. Daarom is het wel leuk om onderweg andere fietsers te ontmoeten. Erg leuk om wat dingen uit te wisselen, we hebben geluncht."  


De theevelden

          Son La - is de naam van de hoofdstad en de provincie. De provincie ligt in het noordwesten van Vietnam en vormt de grens met Laos. De stad is groot geworden, omdat het tussen Hanoi en Dien Bien Phu ligt. Het is een stad, die je eigenlijk op je reis door Vietnam kunt overslaan. Echter de omgeving van Son La (de provincie) is de moeite waard. Het omringende landschap is indrukwekkend, en er zijn een paar interessante bezienswaardigheden: het is de thuisbasis van 30 verschillende minderheden, waaronder Black Thai, Meo, Muong en White Thai.

Over de stad kunnen we kort zijn. In het centrum van de stad bevindt zich het Son La Provinciaal Museum. Dit is een voormalige gevangenis, die in 1908 gebouwd werd door de Franse kolonisten. Hier hebben duizenden mensen gevangen gezeten, die later hebben meegeholpen aan de bevrijding van Vietnam.
Tegenwoordig is het museum nog gedeeltelijk gevangenis, hoewel er niemand meer vast gehouden wordt. In het andere gedeelte van het museum worden kostbare voorwerpen tentoongesteld, die te maken hebben, met de historische en culturele tradities van de 12 etnische groepen, die in de Son La provincie wonen.
In de stad is ook het "Que Lam Ngu Che". Een graf opschrift in 1440 opgeschreven door koning Le Thai Tong. Vlakbij het grafschrift is een tempel gebouwd voor de eredienst van de gerespecteerde koning met een grot: de "Tham Bao Ke".

 

De markt is in het centrum van de stad en er zijn honderden handelaars in verschillende voedingsmiddelen. Tevens wordt er fruit, groente, bloemen, kleine dieren en voedsel verkocht.... Zoals overal is de markt een bijenkorf van kleurrijke activiteiten met verse producten.
Vlakbij de hoofdstad Son La bevindt een hydro-elektrische dam, waar elektriciteit wordt opgewekt. Deze is de grootste van zuidoost AziŽ. Ook dichtbij de stad is de Tham Tet Toong. Dit is een complex van prachtige grotten op slechts 1,5 kilometer afstand van Son La.


Sapa

 

De provincie is interessanter. Het gebied is grotendeels onontdekt, maar het heeft een groot toeristisch potentieel. Het grootste deel van het gebied van Son La ligt is bedekt met bergen, heuvels en een terrasvormige rijstvelden. Dit is de thuisbasis van verschillende etnische minderheden, zoals Kinh, Dao, H'Mong en Thai (ongeveer meer dan 1000 inwoners) ...
Op het Moc Chau Plateau wordt groene thee verbouwd. De theevelden zijn hier 80 kilometer lang en 25 kilometer breed. De gemiddelde temperatuur is hier 21 graden. Er zijn een aantal grote manieren om de schoonheid van Moc Chau te ontdekken. Je kunt gewoon gaan wandelen door de groene heuvels en foto's nemen van de dorpen, houten huizen, terrassen en de lokale bevolking. Je kunt ook een trektocht maken door de valleien en met lokale bevolking in aanraking komen door bijv. wat Moc Chau Melk te kopen (een traditioneel product)..
De Dai Yem Waterval is een mooie waterval in Moc Chau, aan de voet van de waterval kunt u zilver blinkend water zien. Dit wordt veroorzaakt door de koele beekjes, die uit de hoge bergen van het Moc Chau plateau naar beneden stromen.
De Moc Chau Doi Cave (vleermuizengrot) is heel bekend bij toeristen. Wanneer je de grot betreedt, zie je prachtige stalactieten. Ze hebben verschillende vormen, zoals van een gerbera, rijst, fee, feeŽn, olifanten, leeuwen, tijgers, hagedissen, adelaars en zelfs zweefde wolken. De ingang van de grot is meer dan 30 meter hoog. In het midden van de grot is er een groot droog meer met een grote stenen schildpad in het midden.


Traditioneel huis

Hua La is een dorp 5 km ten zuiden van de stad Son La. Het is zeer goed bereikbaar en ligt in een prachtige vallei omringd door heuvels. In de vallei verbouwt men o.a. koffie, pruimen en abrikozen. Hier leven de Black Thais. Ik adviseer hier om de typische gerechten van Black Thais te proeven van, bijvoorbeeld Pia (vlees saus met de verschillende soorten rundvlees) of Ruan Kan (wijn met een rietje).
De Thaise etnische minderheid is de 3e grootste etnische groep in Vietnam. Ze komen na de Tay inwoners. Hun aantal wordt geschat op minder dan 2% van de totale bevolking van Vietnam. Hun geschatte aantal is ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Deze minderheid leeft voornamelijk in Son La, Mai Chau, Lao Cai en Lai Chau. In de omgeving van Lai Chau en Lao Cai in het noorden wonen meer de White Thais. Terwijl in het zuidelijke deel van de provincie Son La, Yen Bai Mai Chau meer de Black Thais leven.

 


Gedane arbeid

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |