THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LAI CHAU
  -- Lai Chau
  -- Lai Chau Hotels
  -- Pu Sam Cap (grotten)
  -- Sin Ho Plateau
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

SIN HO

"Sin Ho, een mooie naam voor deze regio, verbergt veel interessante dingen om te ontdekken. Ik kan het iedereen aanraden. Toen ik op het "dak" van Lai Chau ronddwaalde, leken mijn voetstappen onvermoeibaar. Omdat mijn oog altijd overal prachtige vergezichten kan zien. En dat op de Sin Ho vlakte het geval."  


Sin Ho met toegangsweg

          Het Sin Ho Plateau ligt ongeveer 40 km - van het centrum van Lai Chau. Hierop ligt het schilderachtige stadje Sin Ho. Het is zeker een bezoek waard, vooral voor hen, die een prachtig landschap en culturele diversiteit van etnische groepen willen ontdekken. Verassen genoeg trekt Sin Ho een klein aantal toeristen aan, omdat de moeilijke toegangswegen, zowel Vietnamezen als buitenlanders afschrikken, dat wordt beschreven als “een prinses, die in de bergen slaapt”.

Sin Ho is een vrij hoog bergachtig gebied met koel weer, dus je kunt in de hete zomerdagen naar Sin Ho komen voor ontspanning. Het is niet ver om Sin Ho te bereiken, maar je hebt veel bochtige wegen met steile gedeeltes. Er is een kans om etnische vrouwen te zien, die bamboe manden dragen naar hun boerderijen of velden.
De omringende bergen rijzen majestueus omhoog en je rijdt door bossen. De omgeving verandert constant; van haarspeldbochten op enorme hoogtes naar begroeide bergen, palmbomen en kleine landweggetjes. In de dorpjes zie je vrouwen langs de weg zitten die groenten en fruit verkopen. De vele kindertjes begroeten je vol enthousiasme, totdat je op een open vlakte komt: het plateau.

 

In korte tijd kan het weer steeds veranderen. Er zijn wolken, regen en zonneschijn. Als het regent kan het in korte tijd veranderen en een schitterende zon kan tevoorschijn komen. Het stadje Sin Ho ligt op de hoogste top van het Sin Ho-plateau, meer dan 2000 m boven de zeespiegel, en wordt omgeven door groene bergketens met wolken. Na een regenbui ziet Sin Ho er, verlaten en somber uit, met eenvoudige huizen en slechts een paar winkels en restaurants.


Slingerende weg met terrassen.
 

 

Velen reizen naar Sin Ho voor de markt, die elke zaterdag en zondag gehouden wordt. Deze kleurrijke markt wordt beschouwd, als de drukste met verschillende soorten artikelen, zoals bananen, groenten, fruit, technologische apparatuur, huishoudelijke artikelen ... Hier worden ook veel soorten orchideeën verkocht. Uiteraard kunnen bezoekers souvenirs kopen in een grote souvenirafdeling met o.a. kettingen en bretels op de markt.
De Sin Ho-markt is niet alleen groot, maar ook kleurrijk. In feestdagen komen de Red Dao, H'mong, Phu La, Sila, Lao, Cong-mensen samen op de markt in hun kleurrijke traditionele kleding. Het is prachtig om zo’n bont gekleed gezelschap te zien. De mensen komen dan lopend, of op paarden, of motoren naar de markt.

Het is de plek waar lokale mensen uit de omliggende gebieden samenkomen. Op zondagochtend trekt de markt ook mensen uit afgelegen dorpen, waardoor de sfeer veel luidruchtiger en drukker is met verschillende kleuren.
Wie Sin Ho ongeveer drie kilometer verlaat, komt in een vrij rustig dorp omgeven door een prachtige achtergrond van bergen en heuvels. Daar zitten jongens op de rug van buffels, die daar rondlopen. Je ziet ,ie spelen en vrouwen, die weven voor de deur van hun huis.

Als je gaat wandelen in de vallei van het Sin Ho-plateau, zal je versteld staan van de bergtoppen met hun witte wolken, terwijl tegelijkertijd de vallei een volledig geel is door de zon. De terrasvormige velden, die het oogstseizoen voorbereiden, voegen ook meer kleur toe aan, alsof het een prachtig schilderij is. Als je in het juiste seizoen bent, voegen de perzik- en mangoboomgaarden nog veel meer kleur toe.

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |