THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HA GIANG
  -- Ha Giang
  -- Ha Giang Bergvolken
  -- Ha Giang Hotels
  -- Dong Van
  -- Love Market
  -- Lung Cu (berg vlag)
  -- Meo Vac
  -- Tram Ton Pas
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Tram Ton Pass

"Er is absoluut niets verkeerd aan deze regio. Als je van een spectaculair uitzicht wil genieten, vriendelijke mensen wil ontmoeten en onder de indruk wil zijn van een natuurlijke schoonheid, dan is dit de regio voor jou.
De bergpas is niet ver van Sapa en gemakkelijk toegankelijk. Het is de moeite waard om er naar toe te rijden. Tal van stopplaatsen om een foto maken en van het uitzicht te genieten. Ik vond het geweldig."


De Bergpas

          Voor een prachtig panoramisch uitzicht - ,moeten de bezoekers uit Sapa naar de Tram Ton Pass. Met zo'n 1900 meter is het de hoogste pas in Vietnam. De bergpas wordt vaak aangeduid als "Heavens Gate", want de schilderachtige landschappen, die je hier ziet, lijken op een poort naar de hemel.
De Tram Ton Pass is zo'n 15km van Sapa verwijderd ligt op de weg, als je naar de andere kant van de Fansipan (berg) en de Hoang Lien Mountain Range rijdt. De meeste mensen stoppen ook bij de 100 meter hoge Thac Bac (Silver Waterfall) op zo'n 12 kilometer van Sapa.
Het is het misschien alleen al de moeite waard om hier naar toe te rijden om de ongelooflijke uitzicht vanaf de top van deze bergpas te ervaren. Vanuit een uitkijkpost boven op de bergpas, heb je een onbelemmerd uitzicht op de prachtige Fansipan aan de andere kant van de vallei met enorme weelderige bossen, vooral op heldere dagen.

Afgezien van een prachtig uitzicht, kunnen bezoekers ook getuige zijn van een bizarre klimaatverandering. Aan de Sapa-kant van de berg is het weer altijd hetzelfde, een typisch klimaat dat bijdraagt aan de mysterieuze sfeer van Sapa - koud, nevelig of zelfs mistig. Er heerst soms een druilerige regen op de weg naar boven op de Tram Ton Pass. Echter, als je pas passeert en een paar honderd meter lager naar beneden rijdt op de Lai Chau-kant dan kan her er kristal helder uitzien met een prachtig stralend blauwe hemel.
Hevige winden komen waaien over de bergpas met als gevolg deze temperatuurverschillen - Sapa is de koudste plek in Vietnam, terwijl Lai Chau één van de warmste is. De Tram Ton Pass is de scheidslijn tussen twee grote weerfronten - en er wordt gezegd dat men letterlijk de lucht kon zien.

 


Thac Bac (Silver Waterfall)

De tocht over Tram Ton Pass duurt minimaal drie uur met de auto. Dit is dan een rit zonder een stop bij de populaire Thac Bac (Silver Waterfall) en de schilderachtige vergezichten. Er zijn verschillende regionale dagtochten, meestal vanuit Sapa maken een stop op de Tram Ton Pass om te genieten van het uitzicht, voordat men verder reist naar etnisch dorpen.
Motor, scooter of zelfs mountainbike kun je in de omliggende dorpen huren, maar wees gewaarschuwd! Op de route zijn soms hevige windvlagen en soms hobbelige gedeeltes van de weg. Als je de volledige Tram Ton Pass over wil, is het verstandig om dit te doen als een passagier in een vierwielig voertuig, zodat u kunt genieten van het uitzicht.


De Bergpas

Uit een reisverslag:

"We hadden geluk met zonnige dagen in Sapa en koos om te rijden naar de Tram Ton Pass. De rit zelf is zeer aangenaam met het uitzicht over de Hoang Lien Son-gebergte en Mount Fansipan, de hoogste berg in de Indochina. Het uitzicht vanaf de pas zelf de richting van Sapa aan de ene kant en Lai Chau aan de andere kant zijn de moeite waard."

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |