THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  SAPA
  -- Sapa
  -- Sapa Bergvolken
  -- Sapa Central Market
  -- Sapa Hotels/ Hostels
  -- Sapa Map
  -- Bac Ha Markt
  -- Cat Cat Village
  -- O Quy Ho Bergpas
  -- O Quy Ho Glazen Brug
  -- Ta Phin Village
  -- Thac Bac Waterval
  -- Lao Cai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Ta Phin Village

"Bij aankomst in Ta Phin direct door Red Dai aangesproken om iets te kopen. De mensen zijn echt vrij arm en kunnen onze dong goed gebruiken. Afdingen mag altijd. De uitzichten hier zijn prachtig. Veel rijst terrassen waarop Hmong of red dai aan het werk zijn.
Het is een rustig dorp waar geen winkels of terrasjes zijn wat het juist bijzonder maakt. Veel kinderen spelen en zorgen voor hun jongere broertje of zusje. Weinig toeristen gezien. Een super wandeling van ca twee uur. "


Ta Phin

          Ta Phin - ,is een klein dorpje op 15 km van Sapa in het noorden van Vietnam. Het dorp wordt voornamelijk bevolkt door de etnische groepen van de Hmong, de Dao en enkele mensen uit de Kinh.
Ta Phin ligt ongeveer 1500 m boven de zeespiegel in een afgelegen vallei, waar je rijstvelden en maÔsvelden vindt. De bergachtige weg naar Ta Phin maakt het moeilijk voor auto's. Daardoor komen er weinig toeristen. Door deze bochtige weg worden de inwoners van het dorp beschermt tegen het massatoerisme, in tegenstelling tot de plaatsen Lao Chai, Cat Cat of Ta Van.

De mensen van de Red Dao die er wonen, houden zich nog steeds sterk aan oude gewoontes:
- bij gearrangeerde huwelijken moet voor de bruid nog steeds een behoorlijke hoeveelheid oude Indochina zilver piastres worden betaald;
- het gebruik van wortels en planten om zijden draden in fel geel of donker oranje te verven;
- het oogsten van geneeskrachtige planten in de jungle om hun traditionele kruidenbad maken voor genezing of om energie te krijgen.

Hmong mensen leven meestal in kleinere huizen en telen hennepplantjes en indigo planten. Zij gebruiken deze planten voor prachtige kledingstukken en souvenirs voor bezoekers van het dorp.

 


In het dorp Ta Phin

Door de geÔsoleerde ligging zijn er niet veel manieren om het dorp te bereiken. Men zou een motor of een moto taxi kunnen huren. Deze rit duurt dan ca. 30 minuten. Elke keer als er een auto in het dorp parkeert, kun je genieten van een grappige, maar toch trieste gebeurtenis. Alle lokale vrouwen beginnen schreeuwen om zodoende de chauffeur of inzittende te verleiden om iets van hen te kopen. Ze zullen hem enige tijd volgen, totdat hij of zij iets koopt.
Sinds 1998 heeft Ta Phin het officiŽle kenmerk van "brokaat dorp", waar toeristen de bekende handgemaakte brocades gemaakt door de etnische bevolking kunnen kopen. Alle producten zijn opvallend met tal van felle kleuren en patronen, variŽrend van tas, sjaal, tas en zelfs rugzak of jassen.

Een andere manier is om een mooie wandeltocht te ondernemen langs rijstvelden, prachtige decors en enkele dorpen.
Wandeltochten naar Ta Phin beginnen in Sapa en zijn ongeveer 12 tot 14 km lang, afhankelijk van waar je stopt en in welk dorp. De gemakkelijkste manier is om te beginnen bij het Sapa meer: een kleine rotsachtige pad brengt je eerst naar het dorp Ma Tra dorp met zijn rijstvelden.
Of je nou te voet of met de fiets komt, je moet bij aankomst in het dorp een ticket kopen van 20 000 VND per persoon kopen. Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor het herstel van wegen en scholen.


De Grot

Er is niet veel te doen in het dorp Ta Pinh zelf, met uitzondering van een grot te bekijken. Dappere toeristen zouden wel naar binnen willen, maar het is vrij laag, zodat lange mensen er niet van zullen genieten. Er wordt door de lokale bevolking gezegd, dat de grot 15 km lang is. Breng dus oude kleren en zaklampen mee, als je dieper de grot in wil. Vergeet niet dat juli en augustus geen goede periode is om de grot te bezoeken, want dan is het erg glad en nat.

Je kunt diverse wandelingen in de omgeving van Ta Pinh maken. Er zijn tal van kleine bergtoppen, die je te voet kunt bereiken. Je kunt gemakkelijk snacks kopen in de dorpwinkeltjes of vraag bij een homestay aan het gastgezin om kleverige rijst verpakt in bananenbladeren.

 

Uit een reisverslag:

"Ik verbleef in de 'Ta Phin Stone Garden' in het dorpje Ta Phin.
Een erg mooie en relaxte homestay in een rustig dorpje. De tuin bestaat uit rotsen met water en vissen.
De Homestay of meer een guesthouse met restaurant is nog maar een jaar oud en ziet er erg goed verzorgd uit. De eigenaar en het personeel zijn erg hulpvaardig en zeer betrokken. De sfeer is familiair.
Echt een aanrader"

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |