THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  SAPA
  -- Sapa
  -- Sapa Bergvolken
  -- Sapa Central Market
  -- Sapa Hotels/ Hostels
  -- Sapa Map
  -- Bac Ha Markt
  -- Cat Cat Village
  -- O Quy Ho Bergpas
  -- O Quy Ho Glazen Brug
  -- Ta Phin Village
  -- Thac Bac Waterval
  -- Lao Cai
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

SAPA MARKET

"Uit de verre omgeving komen verschillende stammen hier hun waar verkopen. We slenteren wat over de markt en maken hele mooie foto's. Hierna maken we in een door een buffel getrokken kar een ritje door de rijstvelden, een leuke afsluiting van twee geweldige dagen hier."


De ingang van de markt

          Sapa Central Market - zit tegenwoordig in een speciaal, dat hiervoor gebouwd is. Het is een modern gebouw in de buurt van het busstation. De markt is nog steeds interessant en bergstammen uit omliggende dorpen komen hier de meeste dagen om handwerk te verkopen.
De Sapa Central Market verhandelt en voorziet in de dagelijkse benodigdheden voor lokale burgers. De gewone artikelen op de begane grond zijn onder meer brokaatschoenen en -kleding, traditionele medicijnen, souvenirs, enz Op de eerste verdieping vind je de traditionele medicijnen, droogvoer, zoals geneeskrachtige bladeren voor in bad van de rode Dao-mensen, artisjokken, gedroogde bamboescheuten, enz Achter de markt bevindt zich het voedselgedeelte met visvlees, groenten en fruit in Sapa. Er is ook een eetgedeelte op de markt, waar lokaal Vietnamees eten wordt verkocht. Als je zin hebt om met de lokale bevolking te eten, is dit waarschijnlijk de beste plek!

De markt is niet alleen het centrum van de goederenuitwisseling, de Sapa-markt is ook een ontmoetingsplaats van etnische minderheden uit Hmong, Dao en Nung. Sapa Market is een unieke culturele economische activiteit. Het is de plaats van de uitwisseling van talrijke soorten goederen, lokale producten.
Tegelijkertijd is dit ook de kans voor hooglandmensen voor jongeren om elkaar te ontmoeten, te daten en hun genegenheid te tonen door liefdesliedjes, fluitgeluiden, panfluit en "dan moi" (lip luit) ... Het is een van de meest aantrekkelijke kenmerken die toeristen aantrekken. Sapa is schijnbaar gelegen in het centrum van dorpen in de hele regio aan de voet van het Hoang Lien Son-gebergte. Dit is ook de kruising van de wegen van dorpen in valleien in het noorden.

 

De Central Market is dus ook het centrum van goederenuitwisseling tussen etnische minderheden in de regio. Het is dus ook de perfecte ontmoetingsplaats tussen de hooglandbewoners. Het is dus ook aantrekkelijk voortoeristen, die in Sapa verblijven.


Keuren en kopen
 

 

Sapa Market wordt meestal elke zondag gehouden. Degenen, die in de afgelegen regio wonen, moeten vaak hun reis reeds een dag van tevoren beginnen om aanwezig te zijn. Op zaterdagavond komen ze al vroeg naar de markt om samen te komen en mee te zingen met de volksliedjes van jongens en meisjes, die uit de Hmong en Dao dorpen komen. Samen maken ze muziek met luit, fluit, panfluit ... Alles lijkt er echter op, dat de muziek ze veel dichter bij elkaar brengt. Ze hebben elkaar nog nooit eerder gezien. Ze kletsen samen bij het flikkerende kampvuur. De Sapa Market is een kans voor de geliefden, ook potentiële stelletjes komen zo meer over elkaar te weten. Het speelt ook de rol van “liefdesbrug” tussen de minderheden uit de zeer poëtische hooglanden.
Met name in de Sapa-markt, kunnen toeristen ook farmaceutische producten, kostbare bosproducten en traditionele producten van de etnische minderheden kopen, zoals ambachtelijk brokaatproducten, vooral kleding in etnische stijl. Ze hebben ook de mogelijkheid om te genieten van heerlijke etnische gerechten zoals "thang co" - een traditioneel gerecht gemaakt van soepen en voornamelijk paardenvlees, spek, boerenkool, chayote, maïswijn, Thanh Kim rijstkiemwijn, bosproducten en farmaceutische producten zoals lingzhi ..


De markt van Sapa

Zonsondergang is de tijd, dat jonge meisjes en jongens teruggaan naar hun eigen dorpen. De meisjes in de nieuwste en mooiste kleding met een schitterende patroon. De jongens pakken ook hun fluit en luit om bekende volksliederen te blazen en keren ook huiswaarts..
Als je naar de Sapa-markt gaat, krijg je de kans om de unieke culturele kenmerken van etnische minderheden te ontdekken.

 

Sapa ligt in een vallei van het Hoang Lien National Park en is een perfect uitvalsbasis voor een meerdaagse wandeltochten. In het gebied wonen verschillende lokale minderheden, die elk hun eigen taal en gebruiken hebben. De bewoners van de kleine dorpjes, die je onderweg tegenkomt zijn vaak erg gastvrij en zullen je niet laten gaan voor je hun zelfgebouwde rijstwijn hebt geproefd!


Nog groente?

 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |