THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  QUY NHON
  -- Quy Nhon
  -- Quy Nhon Hotels
  -- Quy Nhon Ky Co Baai
  -- Quy Nhon Lepra Kolonie
  -- Quy Nhon Pagode.
  -- Quy Nhon Omgeving
  -- Banh It Towers
  -- Bai Xep (Geheim)
  -- Vogelnestjes soep?
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Huť

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

QUY NHON

" ís Avonds hadden we een Vietnamese kookcursus, iets wat meer een demonstratie bleek te zijn van een erg jolige kok. Na een uurtje konden we allemaal de gerechten bereiden die voor het diner geserveerd werden; vis in bananenblad, loempiaís, inktvissalade en wontons (we hebben in ieder geval de recepten) lekker! Ook het biertje erna smaakte best. Een rat die om ons tafeltje rondscharrelde weerhield ons ervan er nog een te bestellen".


Quy Nhon

          Quy Nhon - is een grote, welvarende stad aan de kust. Quy Nhon is gezegend met een prachtige kustlijn met zand en met grote boulevards. De straten van de kustplaats zijn netjes en de zwerfafvalvrije straten maken het een stad, waar welgestelde Vietnamese bejaarden graag hun pensioen willen doorbrengen. Ze willen hun laatste dagen doorbrengen door naar de oceaan te kijken en op de promenade heen en weer te lopen.
Quy Nhon is een zeer goede stad om verse vis te eten, maar voor de meeste buitenlandse bezoekers van de stad zijn de bezienswaardigheden minder duidelijk te zien. En er komen steeds meer toeristen! Zij worden echter aangetrokken door de Bai Xep, 12 km ten zuiden van het centrum. Daar zijn de laatste tijd veel nieuwe guesthouses gekomen. Bai Xep heeft zich ontwikkeld tot een vissersdorp met veel leuke guesthouses, die direct aan het strand liggen van Quy Nhon. Een perfecte plaats om te verblijven, omdat het halverwege Nha Trang (in het zuiden) en Hoi An (in het noorden) ligt.


Bai Xep

Er zijn lange zandstranden en een fantastische mogelijkheden om te zwemmen. Je kunt je ideaal ontspannen, lezen, snorkelen, of een wandeling maken op een verlaten stuk van zand. Ook een daglang chillen op een bed en genieten van een drankje behoort tot de mogelijkheden, terwijl je kijkt naar de steeds veranderende kleuren van de boten, eilanden, lucht zee.

De lengte van Quy Nhon's strand strekt zich uit van de haven in het noorden naar de heuvels in het zuiden. Het is een mooi stuk zand en het heeft de afgelopen jaren een flinke facelift gekregen, mede dankzij Bai Xep. Hierdoor is het bijna net zo mooi als Nha Trang, maar het heeft een fractie van de toeristen, die Nha Trang bezoeken.
Het mooiste gedeelte is in de buurt van het Saigon Quy Nhon Hotel (in het noorden), waar een veel kokospalmen langs de weg staan. Bij zonsopgang en zonsondergang beoefent de meerderheid van de  bevolking hier "tai chi".

 

Langs de kustweg naar het zuiden ontstaat er een parkachtige boulevard, onderbroken door grote hotels. Hier is het strand nog mooier en rustiger, weg van de drukte van de stad. 's Nachts zie je op zee de felle lichten van boten, die o.a. op inktvis vissen. Zij geven je de illusie van een drijvend dorp, ver weg op zee.
In de verte zie je op een landtong een groot standbeeld van Tran Hung Dao. Het is mogelijk om in het standbeeld omhoog te klimmen, mits de deur open staat. Je kunt dan door de ogen naar buiten gluren. Een klein plein domineert een opvallende oorlogsmonument.


Long Khanh pagode
 

 

In het centrum van Quy Nhon is de 17m hoge Boeddha (gebouwd in 1972) moeilijk te missen. Naast deze Boeddha is de ingang van de belangrijkste pagode van de stad. Deze oude Long Khanh pagode werd in 1715 is in opdracht van een Chinese koopman gebouwd. De monniken, die hier wonen, vergaderen over de religieuze aangelegenheden van actieve boeddhistische gemeenschap van de stad.
Draken van mozaÔek, die gemaakt zijn van gebroken glas leiden naar het hoofdgebouw, geflankeerd door torens, een gigantische trommel (links) en een enorme bel.
Binnen is de grote koperen Thich Ca Boeddha (met zijn veelkleurige neon halo) en een tekening van De Chuan (de Godin van Genade. De vele armen en ogen van de Godin symboliseren haar vermogen alles aan te raken en alles te bekijken.

Quy Hoa Beach & Leper Hospital is roept niet direct beelden op van pret en plezier. Velen zullen dit gedeelte niet bezoeken, want het is omheind.
Lepra komt bijna niet meer voor, maar als het toch geconstateerd wordt, komen ze in een soort modeldorp terecht aan de kust. Er zijn tegenwoordig niet zo veel patiŽnten, maar de afstammelingen van de getroffen families zijn hier blijven wonen in een goed onderhouden gemeenschap. Het dorp ligt aan het Quy Hoa Beach, een mooi stuk zandstrand en een populaire weekend hang-out voor de kleine expat-gemeenschap van de stad. Het terrein van het ziekenhuis is goed onderhouden, compleet met tal van bustes van voorname en historisch, belangrijke artsen, zowel Vietnamese en buitenlandse.
Afhankelijk van hun capaciteiten, werken de patiŽnten op de rijstvelden, in de visserij, of bij reparatie georiŽnteerde bedrijven. Er is ook een workshop hier, waar prothetische ledematen en speciale schoenen worden gemaakt.
Je kunt een kaartje kopen en alles bezichtigen.  Het bevindt zich enkele kilometers ten zuiden van Quy Nonh.
 

 

Binh Dinh Museum is klein museum, dat zich richt op de regionale geschiedenis. De entreehal is gericht op het lokale communisme, waaronder een interessante zijdedruk (door Zuy Nhat, 1959). Dit kleine museum heeft een paar goede voorbeelden van Cham beeldhouwkunst en pre-Cham stukken uit de bronstijd. Een verontrustende hoeveelheid beelden van de Cham collectie staan willekeurig buiten ten toon gesteld. Blootgesteld aan de elementen - dit is waarschijnlijk niet de veiligste plek voor deze zeldzame kunstvoorwerpen.


Thap Doi Cham torens

De twee Thap Doi Cham torens liggen in de stad in een mooi park. Je moet steile trappen opklimmen om naar binnen te kunnen. De torens zijn boven open, zodat je de lucht en de wolken kunt zien. Ze dateren uit de 11e eeuw. Op de grotere toren (20 meter hoog) zijn op de hoeken torso's van Garuda (half mens, half vogel) te zien. Het wordt ook wel de tweeling torens genoemd (Twin Towers), omdat ze hetzelfde zijn. 's Avonds zijn de torens verlicht.

De Banh It Towers liggen zo'n 20 kilometer van Quy Nhon, halverwege het vliegveld en de stad. De Banh It torens zijn opgenomen in het boek "1001 buildings you must see before you die", dat geschreven is door een groep Britse schrijvers. Overigens is dit het enige architectonische monument uit Vietnam, dat opgenomen is het boek. De Banh It is een zeer schilderachtig complex, op een prominente heuvel tussen twee takken van de rivier "Con". Deze rivier stroomt van de citadel van de koninklijke stad Cham (nu verdwenen) naar de baai van Qui Nhon.
Op de kaart van de omgeving van Quy Nhon kun je alle plaatsen zien.

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |