THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LAO CAI
  -- Lao Cai: Provincie
  -- Lao Cai: Stad
  -- Lao Cai: Hotels
  -- Lao Cai: Markt
  -- Lao Cai: Grens China
  -- Lao Cai: Trein Station
  -- Bac Ha Markt
  -- China: Hekou
  -- O Quy Ho: Bergpas
  -- O Quy Ho: Glazen Brug
  -- Sapa
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

O Quy Ho Glazen Brug

"Persoonlijk raad ik aan om een privébusje te boeken om je op te halen in Hanoi en naar je accommodatie in Sapa te brengen. Hoewel het iets duurder is, is het zeker comfortabeler. En aan het eind van de dag ben je gezond genoeg om wat plekken te bezoeken. Ook kun je een bus nemen naar Sapa, omdat het buskaartje goedkoper is dan het treintarief.
Zodra je bent ingecheckt bij je hotel in Sapa, kun je een motor huren om de O Quy Ho Pass en de "Heavenly Gate" te bereiken, waar de Glass Bridge is. Als je niet zeker bent van het rijden op een motor, is de beste manier om een lokale gids te hebben om je daarheen te brengen. Met de motor reizen is veel handiger, omdat er onderweg nog tal van andere attracties zijn."  


Met de lift naar boven

          De glazen brug bovenaan de O Quy Ho Pass - trekt veel bezoekers. Op ongeveer 17 km van het toeristische stadje Sapa, hangt de loopbrug van Cau May Bridge van een klif en is 600 meter boven de grond, 60 meter lang en vijf meter breed. Het is gemaakt van transparant glas met drie lagen en is bestand tegen het gewicht van 3.000 mensen tegelijk. De constructie is stevig bevestigd aan een klif en je hebt een panoramisch uitzicht op de O Quy Ho-pas en het Hoang Lien Son-gebergte, dat 2.000 meter boven de zeespiegel ligt.

Om de voet van de lift te bereiken, moeten bezoekers met de auto naar een hoogte van ongeveer 300 meter reizen. Hierna moeten gasten 70 meter de tunnel in lopen die de berg in gaat. Na het kopen van kaartjes gaan bezoekers naar de berg en nemen de lift naar de glazen brug. De bezoekers gaan met de lift naar boven: naar de skywalk. Het gedeelte, waar men kan lopen en alle bijzonderheden kan bekijken en fotograferen bedraagt zo’n 60 meter en 5 meter breed. Het uitzicht vanaf de Glass Bridge absoluut adembenemend!
De Glass Bridge is volledig gemaakt van kristalhelder glas met 3 lagen en heeft in totaal een dikte van 7cm. Het glas van de brug is speciaal hoogwaardig gehard glas, dat het ongeveer 3000 mensen op de brug kan dragen; om de veiligheidredenen van de Glass Bridge te garanderen, mogen echter slechts 500 mensen (maximaal) tegelijkertijd over de brug lopen.

 


Van boven bekeken

De glazen liften mogen tot 30 personen per rit vervoeren en met niet zo’n hoge snelheid om de veiligheid van de toeristen te kunnen garanderen (ze schatten dat het liftsysteem ongeveer 1200 mensen per uur kan vervoeren). Bovendien hebben de liften 3 zijden van glas, om de toeristen het beste uitzicht geven op weg naar de brug.
Om te voorkomen dat de toeristen uitglijden op het glas, moeten ze een speciale stof dragen om hun schoenen te bedekken, wanneer ze over de brug lopen. De Glazen Brug belooft bezoekers een interessante ervaring, omringd door het majestueuze natuurlijke landschap dat typerend is voor de noordwestelijke bergen en bossen.
Voorheen moesten de bezoekers meer dan vier uur wandelen over een bospad om de top te bereiken. Nu kunnen bezoekers er voor kiezen de glazen lift te nemen, “the Road to Heaven”. Dit is de eerste plaats in Vietnam met een transparante glazen lift, op een hoogte van 300 meter.


Even uitrusten
 

 

Het is de tweede glazen brug in Vietnam, na de bouw van de eerste in de toeristische Glazen Brug bij de Dai Yem Waterfall in het bergachtige gebied bij Moc Chau (Son La). Deze bevindt zich op slechts 22 meter hoogte. Het heeft geen lift en bezoekers moeten een trap naar de glazen brug.


Genieten van het uitzicht

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |