THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LAO CAI
  -- Lao Cai: Provincie
  -- Lao Cai: Stad
  -- Lao Cai: Hotels
  -- Lao Cai: Markt
  -- Lao Cai: Grens China
  -- Lao Cai: Trein Station
  -- Bac Ha Markt
  -- China: Hekou
  -- O Quy Ho: Bergpas
  -- O Quy Ho: Glazen Brug
  -- Sapa
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

O Quy Ho Bergpas

"O Quy Ho-pas wordt ook wel de Cloud-pas genoemd omdat deze het hele jaar door is bedekt met witte wolken. De pas bevindt zich direct naast de National Road 4D die door de Hoang Lien Son-reeks loopt, die de twee provincies Lai Chau en Lao Cai met elkaar verbindt. De O Quy Ho-pas ligt op een hoogte van bijna 2000 meter boven de zeespiegel en behoort tot de hoogste en meest majestueuze bergpassen in Vietnam.
Op de top van de bergpas staan de immense en pracht van de natuur van duizend jaar allemaal in het zicht van de bezoekers. De frisse lucht hier zal je ook een zeer comfortabel gevoel geven waar je altijd naar op zoek was."  


O Quy Ho Pass (bergpas)

          O Quy Ho Pass - (bergpas) ligt op ongeveer 17 km afstand van de stad Sapa. De bergpas is de mooiste en langste van Vietnam en bereikt een hoogte van bijna 2000 meter en heeft een lengte van ongeveer 50 km. Sommigen noemen het de Cloudpass, omdat het bijna altijd in de wolken ligt. Bij anderen staat het bekend als de Hoang Lien Son-bergpas, omdat de pas over de Hoang Lien Son-bergketen gaat. In ieder geval verbindt de bergpas twee provincies: Lao Cai en Lai Chau. Precies op de top van Pass bevindt zich de grens tussen de twee regio’s.
De bergpas kronkelt zich naar boven (of beneden). De majestueuze berglandschappen zijn een plezier voor de ogen van de toeristen. Niets is leuker dan deze bergpas te veroveren. Als je boven bent en naar beneden kijkt, besef je, dat mensen maar heel klein zijn.

De bergpas heet O Quy Ho, omdat hij verbonden is aan een legende van duizenden jaren geleden. De legende van deze oude bergstreek gaat over een paar, dat heel erg van elkaar houdt, maar ze kunnen door omstandigheden niet met elkaar trouwen. Het meisje mist haar geliefde zo erg, dat ze ziek wordt. Na een tijdje sterft ze en verandert in een feniksvogel.
Als de zon ondergaat in bergen, hoor de feniks zingen: O Quy Ho, O Quy Ho, ... Een hartverscheurende kreet galmt dan door de bossen en bergen. Daarom wordt de bergpas “O Quy Ho” genoemd naar de roep van de feniks.

 


De kloof van de O Quy Ho Pass

Het gebied in het noordwesten van Vietnam heeft vier bergpassen. Terwijl je over de slingerende wegen naar boven rijdt, zie je de groene bossen en prachtige terrasvormige rijstvelden, die ver weg liggen. Tussen de bergen bevindt zich ook en de langste en gevaarlijkste kloof van Vietnam.
Op de top van de O Quy Ho-pas zijn er een aantal kleine eetgelegenheden waar bezoekers kunnen uitrusten en kunnen genieten van de specialiteiten van de bergen in het noordwesten. Dit kunnen spiesen zijn van gegrild vlees, gebakken eieren, maïs, aardappelen, gebakken cassave, lamrijst of wilde kip of varkensvlees.... Na het eten kun je genieten van een kopje hete thee of Nhi-kop koffie drinken om de poëtische schoonheid van de O Quy Ho-pas te bewonderen.
Voorheen was O Quy Ho Pass erg gevaarlijk en de geschiedenis kent vele horrorverhalen en weinig mensen durfden deze pas over te steken. Omdat de weg naar de top behoorlijk gevaarlijk is, moet je ervoor zorgen dat je een goede chauffeur bent/ hebt. Let vooral in de bochten goed op en rijd langzaam, terwijl je de zijkanten van de weg zorgvuldig in de gaten moet houden. De O Quy Ho Pass is nog steeds een uitdaging voor avontuurlijke tripjes.
Als je op een scooter of motor rijdt, moet je in groepen gaan om elkaar onderweg te kunnen ondersteunen.


De top van de pas
 

 

Het uitzicht op de O Quy Ho-pas is erg mooi. Op weg naar O Quy Ho Peak moet je niet vergeten te stoppen bij de rozentuin. Wij stopten dus bij Mong Mo Sapa Rose Garden en het uitzicht was hier adembenemend. Het was geweldig om te ontsnappen aan het drukke leven van Hanoi en te genieten van een beetje romantiek in de bergen. Als je de rozentuin bezoekt, heb je ook de kans om meer te weten te komen over de lokale specialiteiten, zoals honing, brokaat, verse en heerlijke landbouwproducten.
O Quy Ho Pass is één van de meest aantrekkelijke bestemmingen in Sapa, dus je moet het zeker bezoeken als je in de buurt bent. Als je veel tijd hebt, kun je de bergpas combineren met andere bekende plaatsen zoals: Love Waterfall, Tram Ton of de Silver Waterfall.

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |