THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  LAI CHAU
  -- Lai Chau
  -- Lai Chau Hotels
  -- Pu Sam Cap (grotten)
  -- Sin Ho Plateau
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Pu Sam Cap

"We bezochten Pu Sam Cap als onderdeel van een georganiseerde driedaagse roadtrip vanuit Sapa. Het is slechts 10 minuten rijden van Lai Chau. We begonnen onze tweede vrije dag met een bezoek aan deze mooie grotten.
Het allereerste, wat ik over Pu Sam Cap zal zeggen, is dat we de plattegrond op een groot bord bij de parkeerplaats / ingang van het complex niet konden begrijpen. Als gevolg hiervan hadden we vrijwel geen idee waar we naartoe gingen."  


Naar de ingang van de grot

          Pu Sam Cap - is een complex van kalksteengrotten onder het Pu Sam Cap-gebergte in de buurt van Lai Chau, De grotten liggen op de weg naar Sin Ho, ongeveer 5 km van het stadscentrum van Lai Chau. De rit vanuit dit stadje duurt ongeveer 10 minuten. De grotten liggen op een hoogte van ongeveer 1700 meter. Vanaf de parkeerplaats bereik je de ingang van de grot via een korte, maar inspannende wandeling naar boven. Deze wandeling wordt beloond met het spectaculaire uitzicht op de vallei en de Nam Ron-rivier.

Bij aankomst van de grot staat er een plattegrond. Deze is niet gemakkelijk te begrijpen. Als je met een excursie mee bent, gaat dat gemakkelijker. Hier, in bergachtige noorden van Vietnam heeft de natuur het landschap gevormd. Er zijn majestueuze bergen, eindeloze groene bossen, rivieren die dag en nacht constant stromen en veel prachtige grotten. Pu Sam Cap is één van deze meesterwerken van “Moeder Natuur”.
Volgens experts kan de ongerepte schoonheid van de grot worden vergeleken met elke eerder erkende grot, zoals bijv in de Phong Nha - Ke Bang. Het grottencomplex van Pu Sam Cap omvat meer dan tien grote en kleine grotten, die pas in 2006 zijn ontdekt.
Bezoekers kunnen drie grote grotten verkennen: Thien Mon (Heaven Gate), Thien Duong (Paradise) en Thuy Tinh (Glass).

 

De Thien Mon is een grote grot en bevat duizenden stalagmieten, stalactieten en pilaren die in duizenden jaren zijn gevormd. De ingang van de grot (Heaven Gate) heeft een enorme boogpoort. Waterdruppels, die van het dak van de grot vallen, geven ze het gevoel in de regen te lopen. Op de grote vloer in de grot staan veel bolvormige stalagmieten, die zijn gevormd door de waterstromen over miljoenen jaren. In het centrum van de Thien Mon-grot, zijn de meeste bezoekers verbaasd, omdat het zo hoog en groot is en een vlakke vloer heeft, die 'een theater van de natuur' genoemd kan worden. Het kunstlicht verlicht de weg door spectaculaire formaties en gewelfde daken naar een uitgang aan de andere kant van de grot.


Duizenden stalagmieten en stalactieten
 

 

Na Heaven Gate wil je natuurlijk ook de Paradise Cave (Thien Duong) ontdekken. Na het verlaten van de Thien Mon-grot kost het een half uur om door het bos te komen om de Thien Duong-ingang te komen. De grot is iets uitdagender met kronkelende gevaarlijke paden. Er is een touw vastgemaakt aan de muur waar je je aan vast moet houden en zo volg je het pad. Hoe dieper je binnen komt, hoe spectaculairder de stalactieten in verschillende unieke vormen zijn. De kleintjes liggen verspreid op de vloer bedekt met puntige takken en zien eruit als spruiten in de tuin. Anderen krijgen de vorm van orchideeën, vlinders of zelfs "hemelse draak". Er zijn een reeks witte kristallen stalactieten, die lijken op glazen pilaren en vele andere spectaculaire formaties. Er zijn ook enorme steile stalagmietkolommen die plotseling uit de grond komen, waardoor de grot een prachtig en prachtig paleis is.

De derde grot is de Thuy Tinh Cave (Glass Cave). De glazen grot is de laatste bestemming. Door de ongunstige ligging voldoet het eigenlijk niet aan de veiligheidsvoorwaarden, die nodig zijn om toeristen te verwelkomen. De ruimte is groter en lichter, waardoor je kan genieten van het hele fantastische uitzicht binnen in de grot. De Glass Cave is de laatste grot in de Pu Sam Cap-populatie en bevindt zich op een steile en ruige plek. Momenteel is de Thuy Tinh-grot niet onder het toerisme bekend gemaakt, daarom trekt het ook alleen avonturiers aan.


Paradise Cave

De grotten kunnen binnen één dag worden bezocht met de combinatie van de markt in het stadscentrum van Lai Chau.
Naast een wandeling door Sin Ho om te zien hoe het leven van de lokale bevolking en etnische minderheden is, zullen de grotten je zeker de verfijnde en iconische ervaring geven van het bergachtige gebied.

 


 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |