THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  PHU QUOC
  -- Phu Quoc
  -- Phu Quoc Map
  -- Phu Q. An Thoi
  -- Phu Q. Dinh Cau T.
  -- Phu Q. Duong Dong
  -- Phu Q. Ham Ninh
  -- Phu Q. Hotels
  -- Phu Q. Safaripark
  -- Phu Q. Su Muong P.
  -- Phu Q. Sung Hung P.
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Phu Quoc

"Zelfs in het hoogseizoen hangt er op dit eiland een gezapige sfeer. Alles is prachtig om mij heen. De zee rolt zachtjes het strand en trekt zich weer terug, alsof het in de trance gebeurt. Maar het mooiste van dit alles is, dar er een 3 kilometer lang strand is. Precies voor mijn deur!

Ik ben al vroeg wakker. De zon komt net op en verwarmt het eiland. Ik besluit om over het bijna lege strand te lopen. Ik hou van het kijken naar een wereld, die wakker wordt. De zon neemt bezit van de ligstoelen en wil hiermee zeggen, dat dit plekje het paradijs is voor deze dag"'.


Verlaten stranden

          Phu Quoc - is het grootste eiland van Vietnam in het uiterste zuiden in de Golf van Thailand. Het ligt voor de kust van Cambodja. Phu Quoc wordt ook wel het smaragdeiland genoemd, vanwege de natuurlijke schatten die op het eiland te vinden zijn. Zo vind je hier de mooiste stranden van Vietnam. Ook het binnenland is ongerept. Het eiland heeft mede daardoor een National Park. Er zijn ook nog 28 aangrenzende kleinere eilandjes, die bestuurlijk bij Phu Quoc horen.
Het eiland is alleen bereikbaar met de boot vanuit Rach Gia, Ha Tien en Hon Chong en per vliegtuig. De hoofdplaats van het eiland is het aan de westkust gelegen en heet Duong Dong. Daar bevindt zich ook de luchthaven van Phu Quoc. Phu Quoc staat bekend om zijn parels, vissaus en zwarte peper.
Phu Quoc is beroemd om de prachtige stranden en vele activiteiten zoals snorkelen, duiken, vogels observeren, vissen, wandelen in het Nationale Park. Op het eiland kun je ook genieten van golfbanen, safari dierentuin en pretpark! Phu Quoc aandacht is gericht op het Nationale Park, waar u kunt genieten en ontspannen over uitgezette paden. En van de beste activiteit op Phu Quoc is ook de meest goedkope: kijken naar de zonsondergang! Ook kun je genieten van de geweldige Vietnamese keuken, of zijn historische gevangenissen en tempels bezoeken.


Duong Dong

De beste manier om het eiland te ontdekken, is met een motor. Dat is een goed idee, want de wegen zijn goed geasfalteerd en er is niet veel verkeer. Je kunt de verlaten stranden bereiken, een bezoek brengen aan de lokale dorpen of wilde apen zien.
 

 


Phu Quoc Island heeft een aantal interessante winkelmogelijkheden voor toeristen, die wat geld te besteden hebben om souvenirs te kopen, als ze op vakantie zijn. De beste winkelstraten zijn te vinden rond de lokale markten in de dorpen Duong Dong, An Thoien Ham Ninhmaar er zijn andere mogelijkheden om te overwegen. Er zijn een aantal items, die vrij uniek zijn op Phu Quoc Island.
Er zijn een paar winkels in Duong Dong, die gespecialiseerd zijn in de verkoop van kunst en kunstnijverheid. De meeste van de producten van het vasteland komen. Deze winkels zijn nog vrij nieuw en bieden hun handel soms tegen gereduceerde prijzen aan.

De Dinh Cau Night Market, is een populaire plek om te winkelen, die niet mag ontbreken. Hier vind je verse zeevruchten, zoals krab, kebobs of gegrilde oesters!
Een grote souvenirwinkel is te vinden op de weg naar het zuiden van Duong Dong Town op Long Beach. Ze verkopen een breed scala aan souvenirs, parels, sieraden en kunst. Er is ook een vrij uitgebreid museum aan de linker achterkant van de winkel. Deze bevat een interessante verzameling artikelen van Vietnamese aardewerk, dierlijke skeletten, oud geld en nog veel meer. Er is een breed scala aan souvenirs beschikbaar.
Voor de allerlaatste aankopen kun je ook terecht op de luchthaven. Hier kun je ansichtkaarten, boeken, kaarten, t-shirts, petten, parels en andere juwelen kopen. En natuurlijk ook de specialiteit van Phu Quoc: de vissaus.
Als u nog geld moet wisselen, kan dat in de aankomsthal.

 

Als je op zoek bent naar het betere werk, dan is de parelboerderij een goede optie. Deze parelboerderij wordt gerund door een bedrijf uit Nieuw-Zeeland en is gevestigde in Duong To Village, wat ongeveer 9 kilometer ten zuiden van Duong Dong ligt. Je volgt de onverharde weg, die je n Long Beach moet volgen. Hier vindt u een aantal opmerkelijke parels en informatie over de geschiedenis van het kweken van de parel op het eiland. Misschien vindt u de prijzen ook geruststellend, oordeel zelf!


Parels oogsten

Er zijn op het eiland genoeg parelwinkels, waar je je slag kunt slaan. Allemaal gunstig geprijsd. De meeste van deze winkels vind je in Duong Dong en in in de buurt van het Saigon Phu Quoc Resort. In de winkels vind je een breed scala aan juwelen met parels, zoals armbanden, kettingen, oorbellen, ringen en nog veel meer. Alles tegen zeer redelijke prijzen.
Een ander goed product van Phu Quoc is de vissaus. Helaas mag je deze niet meenemen in het vliegtuig. Veel luchtvaartmaatschappijen verbieden dat. Over vissaus, als je op Phu Quoc bent, moet je bezoek brengen aan n van de vele vissausfabriekjes.
Phu Quoc staat ook bekend om zijn zwarte peper. Er zijn drie plantages, waar je een bezoek aan kunt brengen. Uiteraard kun je dan ook zwarte peper kopen.

 

Phu Quoc Nationaal park beslaat meer dan 50% van het eiland. Het is dus zeker het overwegen waard om een bezoek te brengen aan het Park. Vooral als je de hitte van de dag wilt ontvluchten. Een wandeling door een park of een motorrit op n van de wegen in het noorden, is een voorproefje om de natuurlijke omgeving op Phu Quoc te verkennen.
Er zijn in totaal van 208 diersoorten in het Nationaal Park, waar onder 28 zoogdieren, 119 vogels, 47 reptielen en 14 amfibien. Van deze diersoorten behoren 6 zoogdieren, 4 vogels en 9 reptielsoorten tot de bedreigde diersoorten. De zeldzame soorten zijn lorises (halfapen), de lange staart makaken, zilveren langur, otter en neushoornvogel.
Er zijn vele tempels en pagodes om te bezoeken in Phu Quoc. Hier is een lijst met de belangrijkste tempels: Dinh Cau Tempel, Cao Dai Tempel, Nguyen Trung Truc Tempel, Su Muong pagode, Sung Hung Pagode, Ho Quoc Pagoda, Sung Duc Pagoda, Phap Quang pagode en Dinh Ba Tempel.

Er zijn veel idyllische stranden op het eiland Phu Quoc. Hieronder staat een goede selectie van deze stranden. Ze hebben allemaal wit zand, een kalme zee en warm water:

  • Truong Beach

  • Ganh Dau Beach

  • Sao Beach

  • Cua Can

  • Bai Dai Beach

  • Vung Bau Beach

  • Bai Thom Beach

  • Bai Vong Beach

Het regenseizoen is van mei tot oktober, terwijl het hoogseizoen is van april tot mei. De beste periode om Phu Quoc te bezoeken is van november tot maart, wanneer de temperatuur goed is en ongeveer de 30 graden bereikt.
Bekijk vooral de ferry vanuit Ha Tien!!


Night Market 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |