THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  PLEIKU
  -- Bien Ho Lake
  -- Hotels - Best Value
  -- Bahnar - Bergvolk
  -- Jarai - Bergvolk
  -- Le Hoi Dam Trau
  -- Phu Cuong Waterval
  -- Rong - Bergvolk
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Phu Cuong Waterval

"De toeristische delen van Vietnam vermijden? Dan zit je goed in de regio die bekend staat onder de naam: De Centrale Hooglanden. Er zijn geen bergen te vinden zoals in het noorden, laat staan de kleurrijke ethnische minderheden, maar het gebied is rijk met donderende watervallen, mistige bergen, prachtige plateaus en uitgestrekte hooglanden.
De bevolking maakt veel gebruik van de vruchtbare landbouwgronden, waar onder ander koffie, thee, rubber en zijde wordt verbouwd of gewonnen. Gelukkig zijn er nog tal van vierkante kilometers ongerepte natuur."


Waterval dicht bij de weg....

          De Phu Cuong waterval - is bekend door zijn natuurlijke schoonheid en het water valt van een hoogte van 45m naar beneden. Het is een bestemming, die u niet mag missen, wanneer je door de Centrale Hooglanden reist. Je kunt genieten van de majestueuze schoonheid van de waterval, maar ook van de frisse sfeer. Je hoort geen geluiden van motoren, want de waterval bevindt zich 45 km ten zuidoosten van Pleiku. Het is heel natuurlijk, zonder dat de restaurants, winkeltjes en kitsch, dat zo vaak voor komt bij andere bezienswaardigheden in Vietnam. Wees er op voorbereid, dat je versteld zult staan.

De waterval ligt langs een bescheiden landweg. Je moet langs een roestige trap naar beneden, waar je op een groot rotsblok de waterval kan bekijken. Over het terrein liggen veel rotsblokken verspreid. Hoewel er hier en daar wat rotzooi ligt (achter gebleven n een picknick), heb je de waterval doordeweeks voor jezelf.
Loop zorgvuldig over de rotsblokken om een goed uitzicht te krijgen op de Phu Cuong waterval.
Het is echt verfrissend, want je voelt de minuscule waterdruppeltjes in je gezicht. Je ziet hier geen betonnen dieren, zwaan of andere op toeristen gerichte attracties. Je hoort slechts de waterval. Door de mix van kleine waterdruppeltjes en zonnestralen verschijnt er af en toe een magische regenboog tegen de rotsen.

 

Het water stroomt van de bergen en vormt een riviertje (La Peet), dat over een vulkanisch gebied stroomt. Over de gestolde lava van een niet-meer-werkende vulkaan, totdat het naar beneden valt als de Phu Cuong waterval. Onderaan de val groeien de bomen en men kan hier onder uit rusten in de schaduw van de bomen.
De rivier stroomt verder en komt langs de dorpen van Ba Na en Gia Rai. Je kunt deze ook bezoeken. Uiteindelijk zal het riviertje verderop uitkomen in een grotere. Deze stroomt dan verder naar een groot stuwmeer, dat voor de waterkrachtcentrale ligt.
De beste tijd om de waterval te bezoeken is nt na de regentijd. Je kunt dan rustig over de rotsblokken lopen en de waterval heeft nog steeds veel water.


Phu Cuong Waterval

 


"De centrale hooglanden vormen een berglandschap met veel bergstroompjes, watervallen en meren. In het westelijk deel, langs de grens met Cambodja en Laos, gaat dit gebied over in een hoogvlakte met rode vulkanische grond. In het gebied wordt door sommige toeristen de oude Franse koloniale plaats Dalat bezocht. De centrale hooglanden zijn de leefomgeving van vele kleine bergvolken. Door de hogere ligging is het door het koelere klimaat dan elders in de regio aangenaam vertoeven. "

 

 

 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |