THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  DONG HOI
  -- Dong Hoi
  -- Dong Hoi Citadel
  -- Dong Hoi Hotels
  -- Hien Luong Bridge
  -- Phong Nha NP
  -- Vinh Moc Tunnels
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 


Phong Nha Ke Bang National Park

"Dit jaar is het Phong Nha Ke Bang National Park tch op de radar gekomen en wel vanwege de immense Son Doong Cave. Deze grot is in 2009 ontdekt en is de grootste grot ter wereld. De grot is dit jaar voor het eerst open voor publiek! Het is een groot avontuur om er te komen: na een trekking van 36 uur door de dampende jungle moet je abseilend 80 meter de diepte in. Wauw! Je kampeert in een ondergronds kamp en komt op plekken waar bijna niemand zal komen."

          Phong Nha Ke Bang National Park - is een nationaal park in de provincie Quang Binh in Centraal Vietnam met een oppervlakte van 885 km. Het Nationale Park heeft het oudste karstgebergte in Azi, dat zich ongeveer 400 miljoen jaar geleden heeft gevormd. Er bevinden zich enkele honderden grotten, ondergrondse rivieren en lange ondergrondse gangen met stalagmieten en stalactieten. In 2005 is in het park een nieuwe soort gekko ontdekt. Het park heeft circa 300 holen en grotten met een totale lengte van 70 km. Britse en de Vietnamese wetenschappers hebben 20 km onderzocht. Er zijn vele ondergrondse rivieren, watervallen en stromen in het park. Phong Nha - Ke Bang opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Serieuze verkenning van de grotten begonnen pas in de jaren 1990. Speleologen drongen toen voor het eerst diep door in Phong Nha Cave, n van de langste grottenstelsels van de wereld. In 2005 werd Paradise Cave ontdekt, en in 2009 vond een team 's werelds grootste grot - de Son Doong. In 2015 kreeg het publiek toegang tot twee grottenstelsels.


De ingang van de grot

Boven de grond is het Park een bergachtig gebied met ongerept, tropisch, altijd groene jungle. Phong Nha Ke Bang National Park grenst in Laos tegen het Hin Namno reservaat.
Meer dan 100 soorten zoogdieren (waaronder 10 soorten primaten, tijgers, olifanten, en de saola, een zeldzame Aziatische antilope), 81 soorten reptielen en amfibien en meer dan 300 soorten vogels leven er in Phong Nha.
Tot voor een aantal jaren geleden mocht men van de militairen het Park slechts beperkt bezoeken. Het werd strikt gecontroleerd door de Vietnamese leger. De toegang is nog steeds heel streng, maar met een goede reden, want het park is nog steeds bezaaid met onontplofte munitie. Officieel is het niet toegestaan om hier te wandelen zonder gids. Je kunt echter zelfstandig door het park reizen (op een motor of auto) over de Ho Chi Minh Highway of Highway 20, die door het park gaat.

 

De regio van Phong Nha verandert snel. Son Trach dorp (3000 inwoners) is het belangrijkste centrum, met een geldautomaat, een groeiend scala aan accommodaties en eetgelegenheden. Het openbaar vervoer is sterk verbeterd met de andere delen van Centraal Vietnam.
Als je naar de Phong Nha grot wil, kan dit alleen per boot, die vertrekt uit Son Trach. Hierin kunnen 14 personen tegelijk. De boten cruisen stroomopwaarts langs buffels, kalksteen pieken en kerktorens naar gapende mond van de grot. De motor wordt vervolgens uitgezet en de boten varen stilletjes door de grot. Je ziet de prachtige stalactieten en stalagmieten, die verlicht worden door gekleurde spotjes. Op de terugreis is er een mogelijkheid om de berghelling te beklimmen tot aan Tien Son Cave, waar overblijfselen zijn van Cham altaren uit de de 9e eeuw.


In de Phong Grot

 

In het park is een 50 km groot bos van Calocedrus macrolepis (een conifeer-achtige boom) op kalksteen. Het is het grootste bos van deze boom in Vietnam. De meeste bomen hier zijn 500-600 jaar oud.
De Nationale Universiteit van Hanoi heeft in samenwerking met het onderzoekscentrum van het Nationaal park Phong Nha-Kẻ Bng in totaal 1.320 soorten in dit park ontdekt.
Het ticket office en het vertrek is van de steiger in Son Trach dorp. De tocht duurt twee uur om Phong Nha te zien; voeg daarbij een uur voor Tien Son. In november en december zijn er misschien overstromingen en dat betekent dat Phong Nha grot gesloten is. In de weekenden is het erg populair bij de Vietnamese bezoekers, waarvan de aanwezigheid wordt versterkt door de spectaculaire echo's. Tijdens de Amerikaanse Oorlog werd de grot gebruikt als een ziekenhuis en munitiedepot en werd zwaar gebombardeerd.

 

 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |