THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  CAN THO
  -- Can Tho
  -- Can Tho: Binh Thuy House
  -- Can Tho: Cai Rang
  -- Can Tho: Hotels
  -- Can Tho: Map
  -- Can Tho: Markten
  -- Can Tho: Nam Nha Pag.
  -- Can Tho: Phong Dien
  -- Can Tho: Quang Duc
  -- Victoria Mekong Cruise
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Phong Dien
Floating Market

"De reis op de Mekong is een ervaring op zich. We passeerden drie drijvende vulstations compleet met benzine pompen met voorplein en honden. De Phong Dien markt toont aan, hoe burgers zich aanpassen aan hun omgeving. Groothandelaars (kwekers in de meeste gevallen) brengen hun producten naar de markt in het midden van de Mekong rivier.
Ze maken reclame voor hun spullen door een een monster langs een bamboe stok boven de boot uit te steken. Tussenpersonen komen in hun iets kleinere boten, kiken wat ze zullen kopen. Zij vervolgens verkopen zij de waren weer aan andere handelaren en aan winkels. Iedereen krijgt verse producten en men heeft de mogelijkheid om geld te verdienen."


De drijvende markt van Phong Dien

          Phong Dien Floating Market - is één van de meest opvallende in de Mekong Delta. Deze markt is de enige in de Mekong, die geopend is van zonsopgang tot zonsondergang. De producten, die op de Phong Dien Floating Market verkocht worden, zijn divers en overvloedig. Phnong Dien is één van de 7 drijvende markten in de Mekong Delta.
De markt is 20 kilometer ten zuidwesten van Can Tho en is op z'n drukst van 05.00 tot 07.00 uur. Veel touroperators in Can tho bieden een excursie aan, die de drijvende markten in Cai Rang en in Phong Dien bezoeken. Je gaat dan terug over de backwaters. Deze tour duurt ongeveer 6 uur.

 


Het is in de Mekong Delta wel de meest bedrijvige en meest intieme drijvende markt. De reden hiervoor is dat er minder gemotoriseerde vaartuigen zijn en meer stand-up roeiboten. De lokale bevolking komt hier winkelen en wisselen roddels uit. De drijvende markt ligt op een kruispunt van drie rivieren, waar de Can Tho Rivier zich afscheidt van de Hau Rivier.

In tegenstelling tot de Cai Rang Floating Market verkoopt men op de Phong Dien Market niet alleen landbouwproducten, maar ook andere zaken. Er zijn op de markt ook boten met allerlei huishoudelijke artikelen of boten met dakplaten, messen, schoffels, kapmessen en visgereedschappen (zoals visnetten), gevlochten manden en allerlei binnenlandse en buitenlandse producten.
Daarnaast verkoopt men op de markt ook veel etenswaren: noodle soep, noedels met geroosterde vlees, rijst soep, Hu Tieu, koffie, en dergelijk. Er liggen aan de oever van de rivier tientallen boten voor anker. Ze staan klaar om toeristen naar de drijvende markt te varen. De eigenaars van de boten zijn vaak de locals, die dus uitermate geschikt zijn als gids.

 


Fruit te koop

Momenteel worden er nieuwe diensten op deze markt aangeboden. Zo is er een drijvend tankstation met een capaciteit van enkele duizenden liters bestemd voor gemotoriseerde schepen. Er is tevens een machine reparatie "winkels", een kleermaker met quick-service voor klanten ...
Over het algemeen, alle producten die op de binnenlandse markt worden aangeboden, worden ook op de drijvende markt aangeboden. Er is volop eten voor klanten, die op de rivier varen. Op deze markt kunnen grote boten en kleine boten overal voor anker gaan om hun goederen uit te wisselen, terwijl een "ghe" een (kleinere boot) wordt gebruikt om fruit en sap te verkopen aan toeristen.
Aan een bamboe stok, vooraan de boot, hangt het artikel, dat men wil verkopen. Dit is uniek op de drijvende markten en er hoeft dus niet geroepen te worden om hun artikel aan te prijzen. Men hoeft alleen maar naar de stok te kijken en men weet, wat er verkocht wordt.

De drijvende markt van Cai Rang sluit omstreeks 09.00 uur, terwijl de markt in Phong Dien open blijft met handelsactiviteiten tot de middag. Niet allen landbouwproducten, maar ook huishoudelijke artikelen en gereedschappen. Als je eerst de drijvende markt in Cai Rang bezoekt, hebt je nog de tijd om de markt in Phong Dien te bezoeken.

 


Meloenen, meloenen.....
 

 

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |