THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  PHAN THIET/ MUI NÉ
  -- Hotels - Best Value
  -- Cham Towers
  -- Sprookjes Beek
  -- Liggende Boeddha
  -- Trein/ Bus
  -- Vismarkt Mui Né
  -- Walvis Tempel
  -- Zandduinen Mui Né
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Phan Thiet en Mui Ne

          Phan Thiet en Mui Ne - zijn traditionele vissersdorpjes en ze zijn hard op weg om een populaire toeristische bestemming te worden. Ze liggen tussen Ho Chi Minh City en Nha Trang. Er worden hier langs de kust prachtige hotels en resorts gebouwd, maar tot nu toe leeft de bevolking van de visserij en dat blijft voorlopig ongewijzigd. Mui Ne heeft een lang strand, is rustig en sereen, geweldig om te wandelen, joggen en je kunt er spectaculaire zonsondergangen bewonderen.
Phan Tiet is wat groter. Het is beroemd om zijn vissaus, een ingrediënt dat voor de meeste Vietnamese gerechten wordt gebruikt. Het heeft ook een prachtig strand. Er is een brede keuze aan accommodaties en restaurants en een grote keuze aan zeevruchten tegen zeer betaalbare prijzen aan de boulevard. Er zijn golfbanen, mooie pagodes, spectaculaire rode en witte duinen en een grote verscheidenheid aan watersporten.
In de regio van Mui Ne - Phan Thiet vind je prachtige stranden, tropische bossen, Sahara-achtige zandduinen, een mooie haven en oude gebouwen, zoals de hindoe Cham torens en de Van Thuy Tu Tempel.
Veel bezoekers genieten van de verrassend Sahara-achtige zandduinen en ze liggen niet ver van de belangrijkste stranden van Mui Ne. Er zijn de twee fascinerende duingebieden om te bekijken: de witte en de rode zandduinen. De Witte Duinen zijn veruit in de meerderheid en staan bekend bij de lokale bevolking als "Bau Trang" of "White Lake". Gerestaureerde legerjeeps zijn avontuurlijke vervoermiddelen om via de kust naar White Lake te rijden.


De zandduinen

De rode duinen, zoals de naam al doet vermoeden, is voorzien van roodbruin zand. Dit is een populaire plek om te fotograferen. Er zijn minder rode dan witte duinen, maar ze zijn gemakkelijker te bereiken. Zand-rodelen is hier een veel voorkomende (en leuke) activiteit, maar je kunt moeilijk bepalen, wat de beste plaats om dit te doen. Het zand verwaait en verschuift van seizoen tot seizoen. Dus het beste is om rond te kijken.
Als je het toch wilt proberen, kun je een plastic sleetje huren. Het een verstandig om de prijs van tevoren af te spreken. Sommige reizigers hebben onaangename ervaringen met de verhuurders. Wees dus alert en hou je hoofd koel.
Een andere interessante activiteit is vliegeren, evenals het bewonderen van de prachtige zonsondergang. Dit is de beste plek om naar het kabbelen van de golven te luisteren en de koele bries te voelen, terwijl je naar een romantische zonsondergang kijkt.

 

Een verblijf in Phan Tiet is leuker dan in het 10 km verder gelegen Mui Ne, wat niet zoveel inwoners heeft. Phan Thiet is een redelijke stad met bijna 400.000 inwoners. De vriendelijke bevolking is geïnteresseerd in jou en je kunt proberen om een praatje met hen te maken. Ook zal men niet proberen om je in hun winkel. Probeer lokale keuken door gewoon bij één van de food / straat kraampjes aan te schuiven. Wacht af, welk gerecht men voor u bereidt, of probeer met handgebaren en basic Engels duidelijk te maken, wat je wilt eten. Wijs gewoon een bord aan van een Vietnamees, die iets lekkers op zijn bord heeft. Ze zullen het voor je klaar maken.

 

Er zijn een aantal Cham ruïnes te zien in de omgeving van Phan Thiet, zoals Binh Thuan dat deel uit maakte van het Cham koninkrijk. De meest opvallende attractie Cham in het gebied is de Cham Tower, een 13e eeuwse gebouw dat op de weg ligt tussen de stad en het strand van Mui Ne. Het merendeel van de mensen, die een bezoek aan Phan Thiet brengen, komen uit Ho Chi Minh City. Dat ligt op ongeveer drie uur rijden. Het busstation van Phan Thiet ligt aan de noordelijke rand van de stad. Het dichtstbijzijnde treinstation naar Phan Thiet ligt 12 kilometer ten westen van de stad in het stoffige, kleine plaatsje Muong Man.


De Cham Tower

Het strand van Mui Ne is heel geschikt voor kiteboarding en windsurfen. De pioniers van deze twee sporten ontdekten het strand ongeveer tien jaar geleden en voor een lange tijd was dit gebied één van Vietnams best bewaarde geheimen. Nu is het geheim ontrafeld.
Mui Ne en Phan Thiet worden steeds bekender bij golfers. De eerste internationale club ging open in 1996. Het was de 18-holes Ocean Dunes Golf Club. De tweede golfbaan was de Sea Links Golf Course en deze heeft ook 18 holes. Er hoort ook een vijf-sterren hotel bij met zwembaden, tennisbanen en restaurants.

Mui Ne en Phan Thiet zijn kleine steden. Dus de meeste bezoekers weten, dat ze geen verfijnd nachtleven moeten verwachten. Maar de meeste vakantiegangers vinden wel iets van hun gading om de verveling op afstand te houden. De meest populaire hangouts zijn de bars, die gerund worden door expats, zoals Jeeves, Beach Break (met live music), Mellow en de Pogo Bar. De Pogo Bar heeft pooltafels en is populair bij kite-boarders. Pogo doneert een deel van haar winst aan een goed doel voor Vietnamese kinderen, dus even een drankje de bijdrage.

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |