THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HO CHI MINH CITY/ SAIGON
  -- Ho Chi Minh City (HCMC)
  -- HCMC: Highlights
  -- HCMC: Backpack Street
  -- HCMC: B.Thanh Markt
  -- HCMC: Binh Tay Markt
  -- HCMC: Bitexco Tower
  -- HCMC: Bus Stations
  -- HCMC: Chinatown
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: Drijvnd Tempel
  -- HCMC: Ferry - Vung Tau
  -- HCMC: Fito Museum
  -- HCMC: G. Lam Pagode
  -- HCMC: Goodnight Saigon
  -- HCMC: Hotels
  -- HCMC: Jade Pagode
  -- HCMC: Map
  -- HCMC: Notre Dame
  -- HCMC: Park 23 sept.
  -- HCMC: Pretpark
  -- HCMC: Tunnelcomplex
  -- HCMC: War Museum
  -- HCMC: Xa Loi Pagode
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

Pham Ngu Lao Street
alles wat je moet weten

"Dit is de plek om backpackers te ontmoeten! Om souvenirs te kopen moet je niet hier zijn! Prijzen van souvenirs en shirts liggen hier erg hoog voor de Vietnamese standaard! In de avond is t echter de plek om andere backpackers te ontmoeten op 1 vd 'terrasjes' op de stoep! Wel veel mensen die je van alles willen verkopen, van zonnebrillen tot marihuana. Maar hier konden wij goed mee leven! Wij hebben hier de laatste 3 dagen van onze trip voor 4 weken door vietnam doorgebracht. "


Pham Ngu Lao Street

          Pham Ngu Lao Street - is de straat die je als backpacker of toerist niet mag missen. De straat ligt in het westelijk gedeelte van District 1 en staat bekend als de straat waar de meeste reizigers verblijven op hun backpack vakantie. Als je geland bent op Sot Tan Nhat International Airport ben je in 25 minuten in Pam Ngu Lao. Het bestaat uit een groot aantal aan straatjes en steegjes, die liggen tussen Pham Ngu Lao, De Tham, Bui Vien en Do Quang Dao.
 

 


In deze steegjes vind je westerse restaurants, koffiehuizen en internationale bars, talloze reisbureautjes en kiosken, betaalbare motels, hostels en guesthouses (evenals veel zogenaamde 'mini-hotels': gebouwen die gewoonlijk met zes tot zeven verdiepingen hebben, maar zelden een lift hebben), internet cafe's, apotheken en souvenirwinkels.

Pham Ngu Lao straat is niet alleen geschikt voor low-budget reizigers. Elke bezoeker van de stad moet hier een kijkje nemen. Of je nu logeert in 5-sterren hotel of in een guesthouse verblijft. Het heeft zijn eigen unieke sfeer en trekt mensen van overal aan. Dit is ook te wijten aan zijn centrale ligging, want de belangrijke bezienswaardigheden van Ho Chi Minh City zijn dichtbij. Er is altijd wel iets te beleven in Pham Ngu Lao Street. Veel bezoekers geven er de voorkeur aan om te genieten van het lokale eten of mensen te bekijken, terwijl je geniet van een ongelooflijk goedkoop Bia Hoi biertje op een terrasje. Hoewel Pham Ngu Lao zich snel heeft ontwikkeld de afgelopen tien jaar, zijn er nog tal van charmante koloniale gebouwen, waar families al generaties lang wonen.

 

Het straatbeeld kan vreemd over komen. Straatverkoper proberen van alles aan de man te brengen, variërend van sigaretten tot massagediensten. Prijsbewuste reizigers kiezen ook voor een verblijf in hotels in de Pham Ngu Lao vanwege de gunstige ligging, dichtbij de vele bezienswaardigheden van de stad en interessante bezienswaardigheden. De beroemde Ben Thanh Market en Ho Chi Minh Fine Arts Museum‎ liggen op 10 minuten lopen van dit backpackers district. Het Reunification Palace en Mariamman Hindu-tempel liggen op minder dan 10 minuten via taxi.


Pham Ngu Lao Street

Eten langs de straat is een "must", wanneer je voor de eerste keer deze stad bezoekt. Je kunt hier genieten van de lokale favorieten, zoals "Banh Mi sandwiches" met alles erop en eraan, "Bahn Xeo" (pannenkoeken), "Pho" (de meest voorkomende en populaire noodle soep), "Bun Bo Hue" (een noodle soep dikker dan Pho), en de lokale koffie. Geniet van de restaurants in het gebied van de Pham Ngu Lao straat. Ze staan bekend om hun heerlijk en goed geprijsd eten. Er zijn veel cafeetjes, die sterke Vietnamese koffie verkopen, meestal hebben ze ook high-speed Wi-Fi.

"Conical hats" (kegelvormige hoeden, het officieuze nationale symbool), kunst, schilderijen, zijde producten, T-shirts, rijstpapier, thee, koffie, koffiepotten, kokosnotensuikergoed en tropische vruchten, vind je allemaal in Pham Ngu Lao Street. Er zijn tal levendige straatmarkten en moderne winkelcentra in de buurt. Er zijn ook boetiekjes en galeries in de smalle straatjes van Pham Ngu Lao. Let er wel op, terwijl je met zoveel plezier aan het winkelen vanwege de aantrekkelijke prijzen, dat het nog steeds verstandig om over de prijs te onderhandelen en je aankoop eerst vergelijken met andere winkels.

 

Als je jezelf wilt onderdompelen in het leven van de Vietnamees, we zeer raden vroeg opstaan en bezoek te brengen aan één van de parkjes. Het is interessant om de Tai Chi-achtige trainingssessies te zien (en zelfs om mee te doen aan). Een andere "must-do" is een bezoek aan de ochtendmarkten, zoals Ben Tanh Market, waar men een breed scala aan verse producten verkoopt, huishoudelijke artikelen, en Vietnamese eten en alles tegen aantrekkelijke prijzen. Pham Ngu Lao is niet zo'n groot gebied, het is de perfecte plek om te voet te verkennen. De beste tijd om dit te doen is in de ochtend, of laat in de middag. Het weer kan verzengende heet worden op het hoogtepunt van de dag.


Pham Ngu Lao Street

Rondom Pham Ngu Lao speelt zich ook het nachtleven af, wat één van de beste is in Ho Chi Minh. Er zijn drommen straatverkopers, Bia Hoi kraampjes, gezellige bars, en clubs met "live music". Interessante uitgaansgelegenheden in het nachtleven zijn The View Rooftop Bar, Seventeen Saloon, Go 2 en Crazy Buffalo Nightclub. Maar er zijn ook vele kleinere pubs, die bekend staan om hun goedkope drankjes en een happy hour promoties. Het is ook gebruikelijk om hier vriendschappelijke reizigers te ontmoeten, waarmee je kunt praten en met jouw tips willen delen over reizen in Vietnam.
 

"Deze straat en de evenwijdig lopende straat Bui Vien zijn ideaal voor budget travellers en backpackers. Hotels, drank, eten, dansen,... alles is hier. Bruisend en levendig 24/7. Als je hier slaapt, breng oordopjes! Aanrader!"

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |