THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


 DIEN BIEN PHU
  -- Dien Bien Phu
  -- Dien Bien Phu: Bussen
  -- Dien Bien Phu: Hotels
  -- Dien Bien Phu: Map
  -- Dien Bien Phu: Market
  -- Dien Bien Phu: Veldslag
  -- Pha Din Pas
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

PHA DIN PAS

"Gelukkig was het Victory Monument, de nieuwste attractie, niet over het hoofd te zien. Dit is een ostentatief, 120 ton wegend bronzen standbeeld, en hiermee het grootste in Vietnam. Dit beeld staat op een hoge heuvel (heuvel D1), en is te bereiken door een flinke hoeveelheid trappen te bestijgen (niet aan te bevelen voor mensen met ongetainde kuiten). Bijkomend voordeel is dat je van bovenaf een mooi uitzicht over de stad hebt."


Pha Din-Pas

          De Pha Din-pas, - die 32 km lang is, is de toegangspoort vanuit Son La tot de provincie waarin Dien Bien Phu ligt. De hoogste top ligt op 1648 meter boven zeeniveau. Ongeveer 60 jaar geleden was de Pha Din-pas de plaats van waaruit soldaten de artillerie de berg op trokken naar het slagveld bij Dien Bien Phu tegen de Franse kolonisten.
In het jaar 1954 maakte de Pha Din-pas deel uit van de aanvoerroute voor de oorlog tussen de Franse kolonisten en de viet Minh. De Viet Minh moest munitie en voedsel leveren aan haar tropen op het slagveld bij Dien Bien Phu. Over de pas droegen 8.000 jonge vrijwilligers, milities en anderen elke dag wapens, munitie en rijst de berg op. De Pha Din-pas was de plaats waar grondtroepen en artilleristen van de Viet Minh opmarcheerden naar Dien Bien Phu, waarvan de geheime naam toen “Tran Dinh” was.

Toen de Viet Minh-soldaten naar het slagveld gingen, moesten ze op de De Pha Din-pas steeds zigzaggend laveren langs soldaten in auto's, terwijl andere soldaten en mannen fietsen voort duwden met voorraden wapens, munitie en rijst naar het front. De aanvoerlijn begon eind 1953. De pas was tientallen kilometers lang en kronkelig, terwijl Franse vliegtuigen met tussenpozen bommen lieten vallen op de auto's, vrachtwagens en fietsen met rijst om deze te vernietigden. In die tijd moesten ze voorzichtig zijn om aan de vijandelijke bombardementen te ontkomen. Na zo’n Frans bombardement moesten ze dan snel de artillerie de berg op trekken.
 

 


Rijst en wapens vervoeren

De Pha Din-pas was het moeilijkste gedeelte van de moeilijke reis om de artillerie te verplaatsen. Nadat ze Pha Din-pas gepasseerd waren, moesten de soldaten met hun wapens over de vele hellingen, langs diepe afgronden en hoge toppen klimmen om naar Him Lam-basis, Doc Lap-heuvel, A1-heuvel en de De Castries-tunnel te komen.
De inspanningen van de soldaten om hun wapens naar Dien Bien Phu te brengen waren onvoorstelbaar. Ze moesten de munitie op hun plek slepen. Aan elk uiteinde waren tientallen mensen opgesteld. Aan de ene kant trokken sommige mensen aan de artillerie en aan de andere kant duwden sommige mensen erop. Ze gebruikten een lier en plaatsten een katrol om de artillerie te trekken. Elke keer, dat ze verder kwamen, verhoogden ze de druk op de rollers, zodat we weer een stap kon zetten. Eens liet de vijand een bom vallen en brak de lier en de voorraden rolden de berg af.
Na 55 dagen won het Vietnamese leger en 16.200 manschappen moesten zich over geven, ze schoten 62 vliegtuigen neer, verzamelden 64 auto's en alle wapens, munitie en militaire uitrusting van de vijand bij de stad Dien Bien Phu.
Op 20 km van Dien Bien Phu werd een monument opgericht ter nagedachtenis aan de held To Vinh Dien en zijn artilleriepeloton. Het monument herinnert jongere generaties aan de glorieuze geschiedenis van Vietnam en de heroïsche soldaten van Dien Bien Phu.


Echte strijd

Pha Din is een 32 km lange bergpas die Son La en Dien Bien Phu verbindt via Route 6. "Pha Din" betekent in de lokale Thaise taal "hemel en aarde". Het hoogste punt van de pas is meer dan 1600 meter boven zeeniveau. De pas is één van de meest sublieme bergpassen in Noord-Vietnam. Een ander is de O Quy Ho.
Pha Din was vrijwel de enige belangrijkste aanvoerroute, die Viet Minh gebruikte voor de Dien Bien Phu Battle. De pas werd in die tijd zwaar gebombardeerd door de Fransen en de top werd volledig ontdaan van bomen, waardoor deze het meest dodelijke deel van de route werd. Bovendien was de weg in vreselijke staat en waren de hellingen steil. En Viet Minh heeft het allemaal gehaald, inclusief het binnenhalen van de 25 ton houwitsers ...
Tegenwoordig is reizen op Pha Din geen moeilijke klus, aangezien de weg nu in goede staat verkeert. Als je eenmaal de top bent gepasseerd, gaat de nieuw aangelegde weg lager en minder steil dan de oorspronkelijke. Het landschap is hoe dan ook gewoon geweldig!


De Pha Din-pas

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |