THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HANOI
  -- Hanoi
  -- Hanoi Bus Stations
  -- Hanoi Dong X. Market
  -- Hanoi - Het ontstaan
  -- Hanoi Highlights
  -- Hanoi Hotels
  -- Hanoi Map
  -- Hanoi Mausoleum
  -- Hanoi Mieu Museum
  -- Hanoi Ngoc S.Tempel
  -- Hanoi Night Market
  -- Hanoi One P. Pagoda
  -- Hanoi Oude Wijk
  -- Hanoi Perfume Pagoda
  -- Hanoi Train Street
  -- Hanoi Tran Quoc
  -- Hanoi Trein Station
  -- Hanoi Waterpoppen
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
   
 

 


 

Perfume Pagode

"Nederland viert Koningsdag en wij brengen een bezoekje aan de Perfume Pagode. De Perfume Pagode is een boeddhistisch tempelcomplex op 60km van Hanoi vandaan. We worden om acht uur s'morgens door een jonge vrouwelijke gids opgehaald, we zijn in totaal met elf personen.
Al snel rijden we in de file, er is een ongeluk gebeurt. Er ligt aan de kant van de weg een vrachtwagen gekanteld, mannen zijn druk in de weer om de lading wat bestaat uit kaneelstokken van de weg te halen.
Tijdens de rit wordt het programma doorgenomen en verteld Hin (de gids) wat over Vietnam en laat hierbij verschillende foto's zien. We maken onderweg één stop en komen aan het einde van de ochtend bij een pier aan. Hier stappen we in een bootje waar een vrouwtje ons over de rivier voort peddelt, het is een mooie vaart van ongeveer één uur. We stappen na de boottocht uit en lopen via trappen naar een tempelcomplex, we krijgen veel informatie en hebben ruime tijd om rond te lopen. Het is een mooie boeddhistische tempel met veel versieringen. We steken wierook aan en lopen rond".


Chua Huong Complex

          De Perfume Pagode - ligt ca. 60 kilometer ten zuidwesten van Hanoi in een beschermd natuurgebied. De Pagode ligt in het centrum van een zeer gerespecteerde en heilige plaats met een doolhof van voornamelijk boeddhistische tempels gebouwd in de kalkstenen grotten van Huong Tich. Bij deze schitterende dagtocht wordt vaak gedacht dat de nadruk ligt op het bezoek aan een Pagode. Het tegendeel is waar. In het voorjaar trekken duizenden Mahayanaboeddhisten naar dit gebied om de pelgrimstocht af te leggen, waarbij zij tientallen Pagode’s en tempels aandoen. De belangrijkste pagode staat bekend als "Chua Trong" en is gelegen in het Huong Tich Grot. Deze pagode is de plaats, waar een religieus festival grote aantallen pelgrims trekt uit heel Vietnam. Dit is ook grootste festival in Vietnam, dat begint op 15 februari en eindigt eind maart.


Op weg met de bootjes

Onderweg ziet u in de verte vanuit het niets het karstgebergte opdoemen, waar u later doorheen zult varen. De reis naar het bootstation duurt ca. 1,5 uur. Hier stapt u over in kleine roeibootjes, waarna er over de Yen stroom, langs grillige rotsen en smaragdgroene rijstvelden richting de Perfume Pagode wordt geroeid. Deze Pagode is eigenlijk een groep tempels en grotten in de rotsen van de ’Berg der Geuren’. De bootjes leggen aan bij de Thien Tru Pagode.
Vervolgens leidt een steil bergpad naar de top van de Huong Tich, waar zich de Perfume Pagode bevindt. Op weg naar de top, vanwaar het uitzicht fenomenaal is, komt u langs verscheidene grotPagode’s.

 

Je kunt het hele pad te voet afleggen door de dichtbegroeide jungle of met de kabelbaan gaan. Als het regent is de laatste optie toch wel aan te bevelen, want de stenen van het pad worden echt spiegelglad en een ongeluk zit in een klein hoekje.

 

Het centrale gedeelte van het religieuze complex is de Huong Tich grot, waar de belangrijkste pagode is, die Perfume Tempel (ook wel Chua Trong of Inner Temple) wordt genoemd. De ingang van de grot lijkt op de bek van een draak Chinese kenmerken. Een draak betekent "macht" in Aziatische culturen.

Er is bij de ingang ook een inscriptie "Nam thien de nhat dong", wat betekent "de belangrijkste grot onder de zuidelijke hemel" en dateert uit 1770. De woorden worden toegeschreven aan één van de heersers van de tijd Thinh Do Vuong Trinh Sam.

Binnen in de grot of de tempel zijn talrijke standbeelden. Er is een enorm standbeeld van Boeddha en van Quan Am, beide gemaakt van een groene steensoort. Het linkerbeen van Quan Am is uitgestrekt en de voet ligt op een lotusbloem, haar rechterbeen is gebogen en wordt ondersteund door een lotusbloem met bladeren; een hand houdt een parel vast. Er zijn ook beelden van Arhats (heilige monniken)en diverse figuren. In de grot zijn talloze stalactieten en stalagmieten, waarvan sommige door de jaren heen glad zijn geworden, doordat de bezoekers er aan hebben gezeten. Andere tempels in het Chua Huong complex zijn Thien Son Pagode, Thuyet Kinh Grotto, Phat Tich Tempel en Vong Tempel.


In de Perfume Pagode

Uit een reisverslag:

"Op onze vrije dag gingen we op excursie naar de Perfume Pagode. Deze Pagode, die door de Vietnamezen gezien wordt als de kern van het Boeddhisme ligt diep verscholen tussen de grotten en is een geliefd bedevaartsoord voor Vietnamezen. We werden met onze bus naar een dorpje gebracht waar enkele honderden bootjes lagen afgemeerd. Met drie van die bootjes werden we door Vietnamese vrouwen naar de Perfume Pagode geroeid. Daar liepen we een paar honderd meter langs tal van kraampjes waar van alles te koop werd aangeboden.
Daarna begon het echte werk, via een aantal, nogal moeilijk begaanbare trappen omhoog naar de kabelbaan. Daarna weer een aantal trappen omhoog, toen we bij de grot kwamen, het doel van de bedevaarttocht, liepen we te midden van een massa Vietnamezen weer een aantal traptreden naar beneden. Na de sfeer daar te hebben opgenomen, weer dezelfde weg terug. Behoorlijk vermoeid door het trappenlopen en de vochtige hitte, lunchten we beneden midden tussen de kraampjes, een heerlijk, gevarieerde Vietnamese maaltijd. Met de bootjes werden we weer teruggebracht en daarna met de bus naar het hotel. We sloten de dag af met het afscheidsdiner in de oude binnenstad van Hanoi."

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |