THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  HANOI
  -- Hanoi
  -- Hanoi Bus Stations
  -- Hanoi Dong X. Market
  -- Hanoi - Het ontstaan
  -- Hanoi Highlights
  -- Hanoi Hotels
  -- Hanoi Map
  -- Hanoi Mausoleum
  -- Hanoi Mieu Museum
  -- Hanoi Ngoc S.Tempel
  -- Hanoi Night Market
  -- Hanoi One P. Pagoda
  -- Hanoi Oude Wijk
  -- Hanoi Perfume Pagoda
  -- Hanoi Train Street
  -- Hanoi Tran Quoc
  -- Hanoi Trein Station
  -- Hanoi Waterpoppen
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Son La

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hué

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
   
 

 


 

OLD QUARTER
- de oude wijk -

"Hanoi is erg gezellig met zijn nauwe straatjes. Vooral in het oude centrum bevinden zich allerlei handwerkslieden en winkeltjes. Per straat is er hetzelfde soort winkels. Er zijn straten voor alles: schoenen, kleding, tassen, horloges, zonnebrillen, koelkasten, tv's, kunst, souvenirs enz. Op de stoepen zitten Vietnamezen te eten en te praten. Ze koken hun potje eten buiten op straat.
's Middags maken we een anderhalf uur durende fietstocht door het oude centrum. We sluiten de dag af met een bezoek aan het beroemde waterpoppentheater. Een uniek Vietnamees cultureel evenement, waar poppen, ondersteund door live muziek, personages uitbeelden en theater spelen in het water".


Cyclo's

          Hanoi - is één van de belangrijkste toeristische hot spots van het land. Het heeft een Franskoloniale architectuur, een rijke eetcultuur en een lange geschiedenis (de stad vierde haar millennium in 2010). De meest bekende en belangrijke districten in Hanoi is het Ba Dinh District (de Franse wijk), waar de overheid kantoren zijn gevestigd en Hoan Kiem District (de Oude Wijk), die wordt beschouwd als zakelijke centrum van de stad en de belangrijkste toeristische bestemming.
Eén van de meest voorkomende bezienswaardigheden van Hanoi is dat van straten vol met scooters, fietsen en auto's, die rond voetgangers als een school vissen zwermen. Dan zijn er de vele straatverkopers en mensen, die gewoon een wandeling door de populaire "Old Quarter" maken. Dat is geen uitzondering, dus een wandeling door deze wijk is indrukwekkender dan een wandeling in het park.

De Oude Wijk ligt in de buurt van het Hoan Kien meer. In de oude wijk vind je o.a. een koloniale architectuur, boeddhistische tempels en pagodes. Het is de belangrijkste commerciële wijk van Hanoi. De oude commerciële straten zijn vernoemd naar de oorspronkelijke bedrijven, die hier actief waren. Zo was er bijv. een zijdestraat e.d. Hoewel de meeste van deze verkochte producten (katoen, sieraden, kruiden, en zijde) in de loop der tijden zijn vervangen door een verscheidenheid van hedendaagse handelswaren, kunnen bezoekers toch nog genieten van een deel van de oorspronkelijke goederen. Je ervaart hier een gevoel van rijke oude Vietnamese gewoontes.
De winkelpanden langs de straten zijn smal en lang. Dit kwam, doordat men vroeger voor brede winkelpanden en hoge belasting vroegen. Iedere winkel ligt aan de straat en heeft meerdere vertrekken naar achteren.

 

Hoewel een winkelpand bedoeld was voor één gezin (met vele generaties erin), is het tegenwoordig gebruikelijk, dat er meerdere families in onder één dak wonen. Je kunt in de Oude Wijk tal van hippe café en bars verwachten. Ook is er een grote verscheidenheid aan restaurants, bakkerijen, boetiekjes en galeries in dit historische gebied.
Veel van de belangrijkste attracties van Hanoi liggen op of in de omgeving van de Oude Wijk. Je vindt hier o.a. het Hoan Kiem Lake, het Hanoi Operagebouw, het Nationaal Museum van Vietnamese Geschiedenis, het Ba Dinh-plein, een voormalig herenhuis de Frans gouverneur-generaal, de One Pillar Pagoda, de Bach Ma Tempel , het Thang Long Water Puppet Theatre en Dong Xuan, de grootste markt van Hanoi.

 

In Vietnam, dus ook in deze wijk, is het eten van een Franse baguette net zo gewoon als een bordje rijst of noodels. Je kunt hier dineren tegen betaalbare prijzen. Ongeacht welk restaurant je binnen stapt. Je zult verrast zijn, hoe lekker eenvoudige gerechten smaken.
De oude wijk is een verrukkelijk winkelparadijs en herbergt talrijke artistieke producten uit het hele land, die gemaakt zijn door vele topartiesten en ambachtslieden. Populair zijn fijne souvenirs van lakwerk, zijde producten, geborduurde stoffen en tassen, rijsthoeden en schilderijen.


De oude wijk

Hoewel het 's avonds in grote delen van Hanoi heel rustig is, bruist het van het leven in de Oude Wijk. Er zijn tal van disco's, clubs en bars met live-muziek. In vergelijking met andere grote Aziatische steden is het aanbod niet zo groot, maar toeristen, studenten, kantoorpersoneel en expats vinden het hier geweldig.


Vogelkooitjes

 

 

 


Copyright © 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |