THE
 VIETNAM
 SITE
 

     

ENGLISH   


  NINH BINH
  -- Ninh Binh
  -- Ninh Binh Bich Dong Pag.
  -- Ninh Binh Bai Dinh Pag.
  -- Ninh Binh Mua Cave
  -- Ninh Binh Tam Coc Mnt.
  -- Ninh Binh Thai Vi Tempel
  -- Cuc Phuong NP
  -- Hoa Lu, oude stad
  -- Trang An Eco
 

 -- Home

 -- De Vietnamezen

 -- Afstandtabel

 -- Ambassade/ Consul NL

 -- Ambassade/ Consul BE

 -- Bussen in Vietnam

 -- Festivals

 -- Grensovergangen

 -- Kaart van Vietnam

 -- Klimaat

 -- Reisdocumenten

 -- Treinen in Vietnam

 -- Vaccinaties
 

  Noord Vietnam

  Hanoi

  Bergvolken N - Vietnam

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Dien Bien Phu

  Duong Lam

  Ha Giang

  Ha Long Bay

  Hai Phong

  Hoa Binh

  Lai Chau

  Lang Son

  Lao Cai

  Mai Chau

  Ninh Binh

  Sapa

  Mai Chau

  Son La

  Duong Lam

  Ha Giang

  Cao Bang

  Cat Ba Island

  Ha Long Bay

  Ninh Binh

  Vinh
 

  Centraal Vietnam

  Buon Ma Thuot

  Cham Islands

  Da Nang

  Dak Lak

  Dong Hoi

  Hien Luong Bridge

  Hoi An

  Hu

  Kon Tum

  My Son (tempelcomplex)

  Nha Trang

  Phong Nha - Ke Bang

  Pleiku

  Tuy Hoa

  Quy Nhon

  Vinh Moc (tunnels)
 

  Zuid Vietnam

  Ho Chi Minh City (Saigon)

  Ben Tre

  Can Tho

  Chau Doc

  Con Dao Islands

  Cu Chi (tunnels)

  Dalat

  Drijvende Markten

  Ha Tien - Phu Quoc

  Long Xuyen

  Mekong (fietsen)

  My Tho

  Nam Du Archipel

  Phan Thiet/ Mui Ne

  Phu Quoc Island

  Rach Gia - Phu Quoc

  Vung Tau
 

  Overige

  Parkeren Schiphol

  Vietnamese Loempia's

  Vietnamese Pho

  Vietnamese Cha Ca

  Links

  Contact
 

   

 


 

NINH BINH

"Dit stadje bestaat bij de gratie van Tam Coc (karstbergen) en het ligt op fietsafstand. Nou daar gingen we dan! Op enigszins krakkemikkige brikkies, die net niet te klein waren hupsakee, de snelweg op. Het is toch anders fietsen, tussen het zwaar verkeer en zonder zichtbare verkeersregels, met een wegdek dat zijn beste tijd gehad heeft.
We zijn er echter al een beetje aan gewend en ook het fietsen ging goed, we kwamen zelfs zonder oponthoud bij Tam Coc. Met een klein bootje waarvan de roeister met haar voeten peddelde gingen we het water op. In de boeken waren we al gewaarschuwd voor verregaande 'touristtraps' maar het was nog rustig zo vroeg. Iets later komen de dagtochten uit Hanoi, dan is het heel druk.
Het vaartochtje was absoluut de moeite waard, door het karstlandschap, door grotten, heel erg mooi (ja, je moet 't noorden niet vergeten, hoor!). "


Karstlandschap

          Ninh Binh - beroemd om de nabijgelegen karstlandschap rond het dorp Tam Coc. Er is niets te doen in Ninh Binh zelf, afgezien van bier drinken met de lokale bevolking; de stad is nuttiger als een uitvalsbasis naar het omliggende platteland. Ninh Binh ligt op de weg naar het zuiden, wanneer je vertrekt vanuit Hanoi (97 km). Het is de moeite waard om hier een paardagen te verblijven. Er vertrekken regelmatig bussen vanuit Hanoi, die vertrekken vanaf busterminal Giap Bat in het zuiden. De rit naar Ninh Binh duurt ongeveer 3 uur. Koop je ticket wel in de vertrekhal en niet in de bus. Dan zul je waarschijnlijk meer moeten betalen of je wordt de bus uitgezet, omdat er teveel kaartjes verkocht zijn en de bus vol is.
Als je met de trein (Reunification Express) reist, is Ninh Binh een stopplaats. De trein stopt er meestal maar kort, want er stappen weinig reizigers in of uit. Tevens doet de Reunification Express deze plaats in de nacht aan. Mis de halte dus niet en stap snel uit!

En van de meest spectaculaire bezienswaardigheden van Vietnam is Tam Coc. Dit is een prachtig landschap van het karstgebergte Tam Coc, waar je doorheen geroeid wordt door Vietnamese vrouwen. Probeer zo vroeg mogelijk de boottocht te maken, voordat de excursie groepen uit Hanoi komen. Ga anders laat in de middag, nadat de groepen weer zijn vertrokken. De laatste boten vertrekken om 17.30 in de zomer en om 16.30 in de winter.
De Vietnamese dames roeien je met handen en voeten door het idyllische en oogstrelende landschap van Tam Coc. Je vaart door een glasheldere rivier, waarbij je tot op de bodem kunt kijken. Je vaart onder natuurlijke tunnels door en langs de vele rijstvelden.

 

Er zijn ook drijvende drankverkopers, die zeer volhardend kunnen zijn. De meesten zullen je vragen, of je een drankje wilt te kopen voor de roeister. Dit drankje wordt meestal meteen terug verkocht voor de halve prijs. Sommige boten hebben dozen geladen bij het vertrek. Ze zijn gevuld met handwerk (je kunt dit controleren), en het is de bedoeling, dat je iets van hen koopt. Roeisters worden slecht betaald met een minimumloon. Ze hebben wel het recht om een paar tours per week voor zichzelf te maken. Dus koop iets van de handgemaakte, beroemde Tam Coc borduurwerken. Het is de belangrijkste inkomsten voor de lokale bevolking. Je bent niet verplicht om iets te kopen, maar dan moet je de roeister een goede tip geven. Maar verwacht geen bedankje. Meestal klagen ze, dat het niet genoeg is, ongeacht welk bedrag je ze geeft.


Bich Dong Pagode

Het gebied rond Tam Coc is even mooi en je kunt er gemakkelijk fietsen. In Tam Coc zijn er twee mooie plekjes om te bezoeken: Bich Dong Pagode, 3 km vanaf de Tam Coc Pier. Het park van de pagode is gecentreerd rond een monumentaal standbeeld van "Uncle Ho" en is gebouwd op een van de klif, waarvan je een fantastisch uitzicht hebt. Het andere plekje is de Thai Vi Tempel, die je bereikt via een kleine weg aan de rechterkant van de pier.
Voor een spectaculair uitzicht op Tam Coc kun je best naar de Mua Cave gaan.

 

Uit een reisverslag:

"We wilden perse niets kopen van de opdringerige souvernirsverkoopsters maar ze hebben ons toch nog te pakken gekregen, toen we terug kwamen bij de fietsen waren beide voorbanden leeg. Gelukkig zat er wel een fietsenmaker die voor een paar stuivers de boel weer oppompte!
Dwars door het platteland fietsten we verder, het was niet erg zonnig maar erg warm en super klef, regentijd weet je wel.
Hoa Lu was ook heel leuk, een paar tempels van koningen uit een ver en grijs verleden.
Daarna gingen we terug, het werd donkerder en donkerder, ik had al mijn spullen in een waterdichte tas gestopt en ja hoor, daar begon het met bakken uit de lucht te vallen. We zijn tot op onze botten nat geregend. Het was echter niet koud en deze polderbewoners laten zich niet door een 'buitje' uit het veld slaan."


De rivier

 

 

 

 


Copyright 2014 - 2021 WINT. All Rights Reserved. | Privacy Policy |